Boyun Germe Ameliyatı Neden Yapılır?

Boyun Germe Ameliyatı Neden Yapılır?

Boyun germe ameliyatı boyun bölgesinde bulunan sarkma, kırışıklık ve gevşeme sorunlarının düzeltilmesi için yapılır. Çene altında gıdı bölgesinin içinde bulunan tüm boyun derisi ve deri altında yer alan yağ ve kas dokularının gerdirildiği ve bunun yanında fazla dokuların çıkarıldığı işlemlerdir.

Boyun germe ameliyatı yalnız başına gerçekleştirilebileceği gibi ihtiyaç duyulması halinde blefaroplasti, yüz germe, yüze yağ enjeksiyonu, dolgu ve botox ile beraber de yapılabilir. Bu sayede daha başarılı sonuçların elde edilmesi mümkün olur.

Boyun Germe Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Yerçekimi, genetik faktörler, sigara, çevre koşulları, sık sık kilo alıp verme, yaş ve stres gibi çeşitli faktörler sebebiyle yüz ve boyun bölgesinde genç ve sağlıklı görünüm zaman içerisinde kaybolur. Deri ve derialtı yumuşak dokularda elastikiyet ce hacim kaybı, sarkma, kırışıklıklarda belirginleşme sorunları meydana gelir.

Boyun germe uygulaması, boyun ve çene için pürüzsüz, sıkı ve zarif bir görünüm oluşmasına yardımcı olacaktır. Yüz bölgesinde farklı bir değişiklik olmasa bile kırışmış ya da sarkan bir boynu gergin hale getirmek, kişilerin görünümlerinde çarpıcı şekilde iyileştirilmesini sağlar. Bu da kişilerin daha genç bir görünüme sahip olmasına yardımcı olur. Boyun germe, yüzün kalan kısmını çevreleyen iyi bir çene hattı sağlar. Bu sayede yüzün dengelenmesine yardımcı olur.

Boyun Germe Ameliyatı Öncesinde Hazırlıklar

Her ameliyatta olduğu gibi boyun germe ameliyatı öncesi de hekim tarafından gerçekleştirilen detaylı bir fiziki muayene önemlidir. Ameliyat teknikleri detaylı şekilde hastalara anlatılır. Bunun dışında hastaların geçirdikleri hastalık veya daha önce geçirilmiş bir ameliyat varsa bu konuda doktorun bilgilendirilmesi son derece önemlidir.

Ameliyattan önce hastaların kullandıkları kan sulandırıcı gibi ilaçlar varsa, ameliyat sırasında ve sonrasında kanama gibi istenmeyen durumlarla karşılaşmamak adına doktor kontrolünde bu ilaçlara bir süre ara verilmesi önemlidir.

Anestezi gereken her ameliyatta olduğu gibi hastaların en az 6 saat öncesinde beslenmeyi kesmesi gerekir. Sürenin ameliyat öncesinde ve sonrasında ne kadar olması gerektiği hastalara doktor tarafından bildirilecektir.

Boyun ve yüz germe ameliyatı için üst yaş sınırı kişilerin ameliyata uygunluklarına göre belirlenir. Ameliyata engel bir sağlık sorunu olmayan herkesin bu ameliyatı yaptırması mümkündür. Ameliyattan önce ve sonra kişilerin sigara kullanımı kan akışını bozar. Bu da iyileşme kalitesinin olumsuz bir şekilde etkilenmesine neden olur. Bu nedenle işlemden önce ve sonra sigara içmemeye özen gösterilmesi gerekir.

Boyun Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Boyun germe ameliyatı işlemi genel anestezi altında ortalama 3-5 saat gibi bir sürede gerçekleştirilir. Bu işlem kulak önünden başlayan kesilerle, kulak memesi altından kulak arkasına doğru olacak şekilde kıvrılır. Buradan saçlı derinin iç kısmına doğru ilerler ya da çene altına yapılan kesilerle gerçekleştirilir. Bu bölgede cilt altındaki ve kas dokusu üstünde bulunan gevşek ve ağsı yapılar ile kas dokusuna müdahale edilerek gerginleştirme işlemi gerçekleştirilir. Cilde gerdirme işlemi uygulanarak fazlalıklar çıkarılır ve sonrasında yeniden şekillendirme işlemi uygulanır. Böylece yalnızca boyun değil yüz bölgesinde de bir gerginlik meydana gelir. Ameliyat alanında kan birikmesi durumlarının önüne geçmek için küçük dren isimli plastik borular bu alana yerleştirilir.

Boyun bölgesi gıdının çok fazla yağlanması nedeniyle de sarkık görünebilir. Genç yaşlarda gıdı bölgesinde yapılan gıdı liposuction işlemi boyun bölgesinde önemli değişikliklere neden olur.

Boyun Germe Ameliyatı Sonrası

Boyun germe ameliyatı sonrası 4-6 saat sonra hastalar yürütülmeye ve beslenmeye başlar. Ameliyattan sonra konulan drenler çoğunlukla 1- gün sonrasında çıkarılır. Ameliyat sonrasında yapılan bandajlar ise bir hafta gibi bir sürede çıkarılır. Ameliyatın ardından ağrı kesiciler ile idare edilebilen hafif ağrılar meydana gelir.

Ameliyattan sonra meydana gelen şişlik ve morlukların iyileşme süreçleri kişilerin cilt yapıları ile ilgili bir durumdur. Genel anlamda bu durumlar bir hafta kadar sürer. Sonrasında ise yavaş yavaş azalır ve en sonunda yok olur. Şişlerin hızlı bir şekilde inmesi için bu alanlara buz uygulamaları yapılabilir.

Boyun germe sonrası izler kulak ön ve arka kısımlarına saklandığı için çok fazla belli olmaz. 6-12 ay gibi bir sürede neredeyse görünmeyecek kadar azalacaktır.

Boyun Germe Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

Her cerrahi müdahalede olduğu gibi boyun germe ameliyatında da anestezi ve cerrahiden oluşabilecek riskler vardır. Boyun germe ameliyatı riskleri önüne geçebilmek için ameliyattan önce gerçekleştirilen tetkik ve anestezi muayeneleri son derece önemlidir.

Ameliyattan sonra kanama riski çok fazla meydana gelmez. Fakat hematom riskinin önüne geçilmesi bakımından ameliyat sırasında kulak arkalarına küçük drenler yerleştirilir. Bunun yanında enfeksiyon, saçlı deride hissizlik, saç dökülmesi gibi nadir görülen riskler de olabilir. Fakat zaman içerisinde saçlar yeniden çıkar ve his kaybı sorunlarının da önüne geçilir.

Boyun Germe İşleminde Kullanılan Yöntemler Nelerdir?

Klasik boyun germe tekniği kulak önünde ve kulak arka kısmında saç içine doğru gerçekleştirilen kesilerden girilerek boyun kısmında cilt ve cilt altı dokuları ile yaşlanma sonucu aşağı doğru sarkan Smas ve plastyma isimli kaslar yeniden yukarı asılır. Ardından sarkan cilt, doku tamirinden sonra fazlalıklar çıkarılır.

Yalnızca gıdı bölgesinde çene altında fazla yağ bulunuyorsa bu da boynun sarkık görünmesine sebep olduğundan herhangi bir kesi yapılmadan cilt altındaki yağ fazlalığı liposuction yöntemi ile alınır ve o bölgede bulunan sarkık dokunun bir miktar düzeltilmesi sağlanır.

Boyun Germe Ameliyatı Hangi Operasyonlarla Beraber Yapılır?

Boyun bölgesi çoğunlukla yaşa bağlı olarak sarkma gösterir. Yaşın ilerlemesi ile beraber gıdı ve yüz bölgesinde bir miktar sarkma durumları söz konusu olur. Bu nedenle boyun germe ameliyatı tek başına yapılabildiği gibi diğer yüz ve vücut germe operasyonları ile beraber de yapılabilir.

Boyun germe ameliyatı genel anestezi altında gerçekleştirildiğinde bir gün boyunca hastanede kalmak gerekir. İşlem lokal anestezi altında yapılacaksa o zaman kişilerin hastanede kalmasına gerek yoktur.

Boyun Germe Ameliyatında Yaş sınırı Var Mı?

Boyun germe ameliyatı çoğunlukla yüz germe ameliyatı ile beraber gerçekleştirilir. Yüz bölgesinde fazla sarkma olmayan kişiler sadece boyun bölgelerinden şikayetçi ise ameliyat tek başına gerçekleştirilebilir. Çene kısımlarında yığılmaları bulunan, boyunda yağlanma ve boyun cildinde sarkma sorunları olan kişiler için bu ameliyat uygundur. Çoğunlukla 40 yaş üzeri kişilerde gerçekleştirilebilir.

Boyun germe ameliyatları tek başına yapıldığında 3-5 saat gibi kısa sürelerde gerçekleştirilir. Boyun germe ameliyatına farklı işlemlerin eklenmesi sürenin uzaması sorunlarına neden olacaktır.

Bu işlemden sonra da yaşlanma süreci devam eder. Ameliyat sırasında cilt en iyi şekilde gerilse de yaşlanma sürecinin önüne geçmek mümkün değildir. Fakat cilt ameliyattan önceki haline dönmez.

Türkiye’de Boyun Gerdirme Ameliyatı

Türkiye’de boyun gerdirme ameliyatları uzman hekimler tarafından gerçekleştirilir. Donanımlı kliniklerde yapıldığı için başarı oranları da oldukça yüksektir. Bu ülkede dövizin yüksek olması yurt dışından gelenlerin çeşitli ameliyatları burada uygun fiyatlara yaptırmasına olanak tanır. Türkiye’de boyun gerdirme ameliyatı hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık