360 Derece Body Lift Nedir?

360 Derece Body Lift Nedir?

360 derece body lift ile vücut şekillendirme ameliyatı, büyük kilo kayıplarından sonra meydana gelen yoğun sarkma sorunlarının giderilmesi adına gerçekleştirilen cerrahi bir işlemdir. 360 derece vücut germe ameliyatı, belt lipektomi, 360 body lift, 360 derece karın germe veya tüm vücut germe isimlerini alabilir. Tüm vücut germe işlemlerinde kişilerin birden çok problem yaşadıkları yerlerdeki deri sarkması, gerdirme teknikleri ile yok edilir. Tüm vücut germe ameliyatı biden fazla alandaki sorunların giderilmesini sağlar.

Tüm vücut germe işlemi ile vücut genel görünümü daha sıkı ve estetik görünür. 360 derece vücut germe ameliyatı sayesinde vücut şekillendirme süreçleri kişilere özel olacak şekilde hesaplanır. Çoğunlukla bu işlemin tek bir operasyonla bitirilmesi hedeflense de 360 body lift ameliyatları, yaşanan deri sarkması sorunlarının büyüklüğüne bağlı olarak iki seansta da gerçekleştirilebilir. Tüm vücut germe ameliyatlarında bir bütün olan vücudun yapısı bozulmadan estetik ve simetrik bir görünüm elde edilmesi sağlanır.

360 Derece Vücut Germe Kimler Yaptırabilir?

360 derece vücut germe cerrahisi kilo verme amacı ile gerçekleştirilmez. Tüm vücut germe işlemi ile obezite sorunlarının giderilmesi mümkün değildir. Kişilerin kilo alması halinde deri altında yağ birikimi durumları söz konusu olur. Bu yağ dokuları derinin zaman içerisinde genişlemesini sağlar. Yoğun kilo verme yöntemi ile sarkık göbek, sarkık bacaklar veya sarkan meme görüntüleri meydana gelebilir.

Kilolu kişilerin büyük oranlarda kilo kaybı yaşaması halinde doku ve deri elastikiyetinin kaybedilmesi sorunları meydana gelebilir. Bu durumda kişiler yoğun deri sarkması sorunlarıyla karşı karşıya kalacaktır. Bu durum genelde obezite cerrahisi işleminden sonra yüksek oranda kilo veren kişilerde oluşur. Bu bireyler tüm vücut germe için doğru adaylardır.

Çoğul gebelik veya hamilelik nedeniyle aşırı kilo alma durumlarında da deri sarkması problemleri görülebilir. Hamilelik sonrasında sarkan göbeğin sıkılaştırılması için 360 derece vücut germe işlemi uygulanır. Hamilelikten diastazis rekti yani karın kası ayrılması da kadınlarda göbek çevresinde meydana gelen fiziksel bir sorundur. 360 body lift sürecinde aşamalardan biri olan karın germe ameliyatı ile karın sarkması giderilir. Karın düzleştirme sağlanırken kaslarda meydana gelen diastazis rekti deformasyonuna da müdahale işlemi gerçekleştirilir.

Büyük oranda kilo verme nedeniyle vücudunda genel olarak deri sarkması yaşayan kişiler 360 derece vücut germe ameliyatı için idealdir. Tüm vücut germe ameliyatlarında en temel neden etek tarzında yoğun deri sarkmalarının meydana gelmesidir. Bu nedenle halk arasında deri gerdirme ameliyatı veya deri alma ameliyatı ismi ile de bilinir.

360 Derece Vücut Germe Ameliyatı Neden Yapılmalı?

Kilo verdikten sonra kişilerde sık görülen problemler arasında sarkma sorunları yer alır. Çok kilo alma ve sonrasında hızlı bir şekilde kilo verme ile vücutta karın sarkması meydana gelir. Özellikle alt göbek kısmında yoğun deforme sorunları görülür. İç bacak, üst bacak yanları, bel, sırt, kalça kaslarında gevşeme ile bu alanlarda deri sarkması problemleri meydana gelir. Büyük miktarda kilo verme durumlarında neredeyse bütün vücutta yoğun bir deri sarkması problemleri meydana gelir.

Vücuttaki yağların gitmesi ile birlikte meydana gelen bu deri sarkması durumu kişiler için son derece rahatsız edicidir. Özellikle kadınlarda göbek yağlarının erimesi sonrasında sarkık göbek görünümü oluşur. Bu da kişilerin mutsuz olmasına sebebiyet verir. Yoğun karın sarkması nedeniyle fiziksel görünüşünü beğenmeyen, sosyal hayattan kendini izole eden kişiler için vücut germe operasyonları son derece idealdir. 360 body lift operasyonu sonrasında vücut şekillendirme sonrası kişiler daha sıkı ve estetik vücut hatlarına sahip olabilirler.

360 Derece Vücut Germe Nasıl Yapılır?

Tüm vücut germe ameliyatı büyük oranlarda kilo vermiş olan kişilerde etkilidir. Vücut şekillendirme sonrası kişiler hem fiziksel hem de psikolojik olarak fayda sağlarlar. 360 body lift ameliyatı sürecinde vücutta aşırı sarkma durumlarına neden olan yağ ve derilerin alınması işlemi sağlanır. Vücut şekillendirme sayesinde düzgün kontura sahip vücut hattı sağlanır.

360 derece vücut germe yani belt lipektomi operasyonunun genel anestezi altında yapılması gerekir. Vücutta yağ oranının hala yüksek olması halinde tüm vücut germe ameliyatı öncesi yağ alma işlemi ile kişilerin fazla yağlarından kurtulması gerekir. Alt vücut şekillendirme işlemlerinde kesi izleri, iç çamaşırı veya bikini bölgesi ismi verilen alana gizlenir. 360 body lift ameliyatı için kesiler, göbek deliğinden 8 cm kadar alttan yapılır. Kesi önden arkaya doğru dairesel olacak şekilde gerçekleştirilir. Bu aşamada karın germe süreçlerinde ek olarak popo ile üst bacak yan bölgeleri kaldırılır. Sarkan bacak bölgelerinin gerdirilmesi işlemleri sağlanmış olur.

Tüm vücut germe ameliyatı işlemlerinde tek bir operasyonla tüm alt vücut için gerdirme işlemleri gerçekleştirilir. Klasik karın germe ameliyatı izleri, tüm vücut germe cerrahisinde arka bölgeyi de kapsayacak şekilde yapılır. Tüm vücut germe operasyonu sürecinde yapılan kol germe ameliyatı izleri de koltuk altına gizlenir.

Tüm vücut germe operasyonlarında çoğunlukla estetik dikişler kullanılır. 360 body lift operasyonları kişilerin durumları göz önünde bulundurularak 5 ile 7 saat arasında gerçekleştirilir. 360 body lift ameliyatı ile kişilerin durumlarına bağlı olarak aynı seansta veya ilerleyen zamanlarda planlanacak yeni bir cerrahi ile gıdı, sırt, pubik, kol bölgelerinde gerdirme işlemi gerçekleştirilir. Tüm vücut germe ameliyatı; kalça, karın, bacak ve bel bölgelerinde tek tek gerçekleştirilecek estetik cerrahilere bir işlem ile çözüm sağlar.

360 Derece Vücut Germe Ameliyatı Öncesi

·         Tüm vücut germe cerrahisi öncesinde bu işlemden beklentilerin ve isteklerin doktorla paylaşılması gerekir.

·         Vücut şekillendirme ameliyatından önce fiziksel muayene ile deri sarkması problemleri olan bölgelerin belirlenmesi sağlanır.

·         Operasyon öncesinde hastalara gerekli tahlil ve tetkik işlemleri uygulanır.

·         360 body lift ameliyatı öncesinde kullanılan tüm ilaç ve vitamin takviyelerinin doktorla paylaşılması gerekir.

·         Kan sulandırıcı ilaç kullanımlarının operasyondan önce bırakılması önemli bir konudur.

·         Sigara kullanan hastaların ameliyattan yaklaşık 3 hafta öncesinden sigarayı bırakmaları önerilir. Sigara kullanımı hem ameliyat sürecini hem de ameliyattan sonra iyileşme sürecini olumsuz bir şekilde etkiler.

·         Vücut şekillendirme amacıyla yapılacak bu işlemden önce hastaların grip, soğuk algınlığı sorunları yaşaması durumunda bunu hemen doktorları ile paylaşmaları gerekir.

360 Derece Vücut Germe Ameliyatı Sonrası

·         Tüm vücut germe ameliyatlarında hastaların 1-2 gün hastanede yatmaları gerekir.

·         Vücut gerdirme işleminde bölgelere sıvı ve kan birikimini önlemek için diren yerleştirilir. Taburcu edilirken bu direnlerin çıkarılması işlemi gerçekleştirilir.

·         Belt lipektomi ameliyatı sonrası kişiler 1-2 hafta sonra günlük aktivitelerine 2-3 hafta sonra da işlerine dönebilirler.

·         Tüm vücut germe ameliyatından sonra hastaların 1-2 ay süreyle cildini yoğun güneşten koruması gerekir.

Türkiye’de 360 Derece Vücut Germe Ameliyatı

Türkiye’de 360 derece vücut germe ameliyatı yurt dışından gelenler için oldukça uygun fiyatlıdır. Dövizin ülkede yüksek olması sağlık turizmine ilginin artmasına neden olmuştur. Bunun yanında tedavi sürecinde konaklama ve yeme içme ihtiyaçlarının da uygun fiyatlı olması başka bir avantajdır. Türkiye’de 360 derece vücut germe ameliyatı hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık