Penis Büyütme Ameliyatı

Penis Büyütme Ameliyatı

Penis büyütme erkekler için önemli ameliyatlar arasında yer alır. Erkekler için en önemli sorunlar arasında penisin boyu, kalınlığı, uzunluğu ve işlevi yer alır. Günümüzde erkeklerin penislerinde çeşitli şekil bozuklukları, eğrilik, incelik ve boyut sorunları olabilir. Bu tarz durumlardan şikayetçi olan erkekler penis estetiği ameliyatı olabilirler.

Pek çok nedene bağlı olarak hastaların istekleriyle de doğru orantılı olarak peniste, penis kalınlaştırma ameliyatı, penis boyu uzatma ameliyatı, penis eğriliği düzeltme ameliyatı ve sünnet hatalarının düzeltilmesi ile ilgili ameliyatlar gerçekleştirilebilir.

Normal Penis Boyu Nasıl Olmalıdır?

Sönük halde olan penisin boyutu yaklaşık olarak 5-6 cm civarındadır. Ereksiyon halinde ise boyuna ve enine olacak şekilde büyümeler gerçekleşir. Bu durumda penis hacim kazanır ve uzamaya başlar. Ereksiyon durumunda normal penis ortalama olarak 13-14 cm uzunluğunda olur. Bunun yanında 12 cm ve üzerinde penis boyutları da normal kabul edilir.

Ereksiyon halinde 11-12 cm arasında olan penisler kısa olarak değerlendirilir. Bunun yanında penis boyutlarının normalden ince olması durumu da erkeklerde anksiyete yaşanmasına neden olabilir. Bu gibi durumların düzeltilmesi de mümkündür. Penis kalınlıkları vücut yapısına bağlı olarak değişkenlik gösteren bir durumdur. Sönük halde küçük ve ince bir görünüme sahip olan penisler ereksiyon halindeyken çok daha kalın bir hal alabilirler.

Erkeklerde Penis Bölgesinde Meydana Gelebilecek Sorunlar Nelerdir?

·         Penis kalınlığının normalden çok daha ince yapıda olması

·         Penis uzunluğunun normalden daha kısa olduğu durumlar

·         Sünnet hatalarına bağlı peniste şekil bozuklukları meydana gelmesi

·         Penis doğrultusunun değişik yönlere doğru kıvrık olması, penis eğriliği

·         Penis üzerinde bulunan tüylü alanın aşırı yağlanmasına bağlı olarak gömülü penis durumunun olması gibi sorunları olan kişiler çoğunlukla ameliyat talebinde bulunur.

Penis Boyu Uzatma Ameliyatları

Penis uzatma ameliyatı işleminde penis ve torbalar arasındaki mesafenin artırılması işlemi sağlanır. Bu şekilde normalde olan ancak gözükmeyen penisin taban bölümünde uzama sağlanmış olur. Bu uzama durumu penis hem sönük haldeyken hem de ereksiyon halindeyken belli olacaktır. Penis uzatma ameliyatlarında peniste herhangi bir ereksiyon, haz, his ya da duyu kaybı meydana gelmez.

Bazı uygulanan penis uzatma ameliyatı tekniklerinde daha çok penis kökü ile pubis kemiği arasındaki deri altı ile kemik arasında bulunan penisin asıcı tutucu bağları olan suspansır ligamentin kesilerek penisin vücut içerisinde bulunan bir kısmının dışarı çıkarılması işlemi gerçekleştirilir. Bu ameliyat penisin boyutunu ereksiyon halinde değil normal halindeyken uzatır. Yani bu işlemden sonra penis ereksiyon halindeyken boyunda herhangi bir değişiklik meydana gelmez. Bu ameliyatın riski ise ereksiyon halindeki penisin stabilitesinin azaldığı durumlardır.

Bazen hatalı sünnet durumları nedeniyle penis derisinin fazla çıkarılmasına bağlı olarak penis derisinde kısalma durumları söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda Z plasti, deri grefti ya da V-Y ilerletme yöntemleri kullanılabilir. Bu şekilde penis derisi boyutlarının artırılması sağlanarak problemler çözüme ulaştırılır.

Kilolu kişilerde gömülü penis sorunları meydana gelebilir. Bu gibi sorunlarda o bölgede bulunan yağların alınması ile penis boyunda ve görünürlüğünde artma olur. Yani bu şekilde penis boyunun uzatılması sağlanır. Penis boyunun uzatılması için kullanılan yöntemlerden bir diğer ise penis ile skrotum arasında bulunan bağlantının kesilerek penis ile skrotumun birbirinden bağımsız görünmesini sağlamaktır. Bu şekilde penisin alt tarafındaki boyu daha uzun görünecektir.

Penis Kalınlaştırma Ameliyatları Nelerdir?

Penis kalınlaştırma ameliyatları genelde kompozit doku transferi, yağ enjeksiyonu ya da dolgu maddeleri kullanılarak gerçekleştirilir. Penis kalınlaştırma operasyonlarında en çok tercih edilen yöntemlerden biri yağ enjeksiyonudur.

Yağ enjeksiyonu yönteminde vücudun başka alanlarından yağlar alınarak bu yağlar özel işlemlerden geçirilir. Sonrasında bu yağların başka alanlara aktarımı sağlanır. Aktarılan bu yağların %40’lık bölümü 6 ay sonra da kalıcı olarak kalabilir. 6 aydan sonra kalan yağların tamamı yaşam boyu kalıcı olur. Bu dönemin ardından herhangi bir değişiklik olması gibi bir durum söz konusu olmaz.

Penise aktarılan yağların %40’lık kısmının kalması nedeniyle ihtiyaçtan fazla yağ enjeksiyonları gerçekleştirilir. Eriyecek olan kısımların erimesinin ardından kalan yüzde yeterli olur. Fakat çok fazla yağ enjeksiyonu yapmak başarının artmasını sağlamaz. Bu tarz durumlarda yağlar çok daha fazla erir ve bu şekilde diğer yaşama potansiyeli olan yağların da azalmasına neden olur.

Yağ enjeksiyonu işlemleri peniste başarılı olsa da bazı durumlarda işlemin tekrarlanması durumları söz konusu olabilir. Bunun yanında hastalar sonuçtan memnun kalsalar da 6 ay sonra tekrardan penis kalınlaştırma isteyebilirler. Yağların alınma işleminde liposuction yöntemi kullanılır. Yağ alınan bölgede iz kalma gibi durumlar söz konusu olmaz.

Penis Boyu Uzatma Kalınlaştırma Ameliyatı Anestezi

Penis ameliyatları sedasyon anestezi altında gerçekleştirilir. Bu sayede hastalar genel anesteziye gerek duyulmadan ve operasyonda herhangi bir şey hissetmeden işlemler gerçekleştirilmiş olur. Penis boyu uzatma ve kalınlaştırma ameliyatı yaklaşık olarak 1,5 saat gibi kısa bir sürede gerçekleşir.

Penis Büyütme Uzatma ve Kalınlaştırma Ameliyatı Sonrası

Penis büyütme ameliyatı sonrası hastalar kısa sürelerde günlük yaşamlarına devam edebilirler. Bu ameliyatın ardından vücutta herhangi bir iz kalma durumu söz konusu olmaz. Penis uzatma ameliyatlarında ise penis ve torbalar arasında bir dikiş hattı bulunur. Fakat bu bölgede çok iyi iyileşen bir alan olduğu için iz kalma durumları söz konusu olmaz. Hatta bir süre sonra kişilerin ameliyat olduğu belli olmayacaktır.

Penis ameliyatı sonrası ağrı durumu sadece yağların alındığı karın veya popo bölgesinde meydana gelir. Penis üzerinde erken dönemlerde ağrı durumları söz konusu olmaz. Penis çok fazla büyüyen bir alan olduğundan şişliklerin çok olmaması ve bunun yanında ereksiyon oluşmaması için penis üzerine sargı işlemi gerçekleştirilmelidir. Bu sargı yaklaşık 4-5 gün gibi kısa bir sürede açılır. Pansuman durumu pantolon üzerinden belli olmayacak şekilde gerçekleştirilir. Ameliyattan yaklaşık 15 gün sonra penis en şiş ve belirgin halini alacaktır. Bu dönemin ardından şişlikte azalma, peniste yumuşama ve normalleşme durumları söz konusu olur. 1 ay gibi kısa bir sürede de penis tamamen iyileşir. 6 ay sonra ise en son ve nihai halini alır. Hastaların operasyondan sonra 4 haftalık süreçte cinsel ilişkiye girmemeleri gerekir.

Penis Uzatma Ameliyatından Sonra Meydana Gelebilecek Komplikasyonlar

Uygulanan tekniklerde his kaybı ya da ereksiyonda sıkıntı durumları söz konusu olmaz. Fakat her ameliyatta olduğu gibi penis uzatma işleminde de birtakım sorunlar bulunur. Ameliyattan bir hafta sonra çok nadir de olsa enfeksiyon durumları söz konusu olabilir. Bu durum peniste kızarıklık ve ağrı şeklinde kendini belli eder. Bu gibi durumlarda antibiyotik kullanımı ve bazen de drenaj işlemleri gerekebilir.

Türkiye’de Penis Büyütme Ameliyatı

Penis büyütme ameliyatının Türkiye’de gerçekleştirilmesinin pek çok avantajı bulunur. Türkiye tıp alanında gelişmiş bir ülke olması nedeniyle burada yapılan penis büyütme işlemleri son derece başarılıdır.

Türkiye’de genel olarak işlemin maliyeti uygun olsa da çeşitli sebeplerden ötürü fiyatlar değişiklik gösterebilir. Türkiye’de tercih edilen cerrahın tecrübesi, kliniğin konumu gibi çeşitli etmenler fiyatları etkileyecektir. Türkiye’de penis büyütme ameliyatı hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık