İstanbul Zirkonyum Fiyatları

İstanbul Zirkonyum Fiyatları

İstanbul zirkonyum kaplama diş hekimleri tarafından uygulanan bir yöntemdir. İlk önce dişteki sorunların tespit edilmesi sağlanır. Tedavi işlemine geçmeden önce hassasiyet olmaması adına hastalarda ilgili bölgede lokal anestezi gerçekleştirilir. Dişlerin uygun boyutlarda küçültülmesi işlemi yapılır. Küçültülen bu dişler üzerinden yumuşak malzemeler ya da dijital yöntemler kullanılarak ölçü alma işlemi gerçekleştirilir.

Renk skalası sayesinde hastaların istedikleri dişlerin renk seçimi gerçekleştirilir. Zirkonyum kaplama hazırlanana kadar hassasiyet meydana gelmesini önlemek ve estetik görünümün bozulmasına engel olmak için geçici diş takma işlemi gerçekleştirilir. 3-5 gün gibi kısa sürelerde ölçüsü alınan zirkonyum dişlerin hazırlanması aşaması gerçekleştirilir.

Hazırlanan dişlerin onaylanmasının ardından geçici dişlerin çıkarılması ve zirkonyum kaplamaların yapıştırılması işlemleri gerçekleştirilir. Dişlerin yapıştırılması adına özel şeffaf yapıştırıcı kullanımına özen gösterilir. Yapıştırma işleminden sonra hastaların yarım saat boyunca herhangi bir şey yememesi önemli bir konudur. Diş hekimi tarafından belirlenen tarihlerde düzenli olarak kontrollerin yapılması önemli bir konudur.

Zirkonyum Diş Kaplama Özellikleri Nelerdir?

Üst ve alt dişlere zirkonyum kaplama uygulaması gerçekleştirilebilir. Arka grupta yer alan dişlerde sağlamlık, ön grupta yer alan dişlerde ise estetik görünüm bakımından bu yöntem sıklıkla kullanılır. Zirkonyum diş kaplamalarının pek çok avantajı bulunur. Bu dişlerin avantajları ise şu şekildedir;

·         Zirkonyum kaplama dişler metal bir yapı barındırmaz.

·         Özel fırınlama işlemlerinden geçirilir. Bu nedenle yapıları son derece sağlamdır.

·         Doğal diş minesinde olduğu gibi ışığı geçirgen bir yapısı bulunur.

·         Kırılma, çatlama ve aşınmalara karşı son derece dirençlidir.

·         Korozyona karşı direnci oldukça yüksek bir materyaldir.

·         Zirkonyum kaplama yüzeyi parlak ve pürüzsüz bir yapıdadır. Bu sebeple plak birikimi gibi durumlar söz konusu olmaz.

·         Diş etine uyum sağladığı için diş eti sağlığına da katkıda bulunma özelliği vardır.

·         Bu kaplama yöntemi ile metal kaynaklı alerji durumlarının önüne geçilir

·         Işığı geçirme özelliğinin bulunması sebebiyle doğal beyaz bir görünümü bulunur.

·         Doğal dişler ile kıyaslandığında renk değişimi durumları oldukça az rastlanır.

·         Uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanımı mümkündür.

·         Diş etine uyumlu olması nedeniyle ağız kokusunu azaltır ve bunun yanında diş etlerinde koyu bir renk oluşmasına neden olmaz.

·         Isı geçirgenliği son derece az olduğu için sıcak ya da soğuk hassasiyete neden olmaz.

·         Metal destekli kaplamaların aksine ağızda herhangi bir tat değişimi durumuna sebebiyet vermez.

Zirkonyum Kaplama Kimlere Uygulanır?

Diş görünümünden memnun olmayan, çok daha estetik bir gülüşe kavuşmak isteyen kişiler zirkonyum kaplama işlemi yaptırabilir. Fakat henüz 18 yaşını doldurmamış ve gelişim çağında olan bireylerin çene gelişimleri devam ettiği için gelişim tamamlanana kadar zirkonyum tedavisi için beklemek gerekir.

Çoğunlukla zirkonyum tedavisi olan kişiler;

·         Diş araları ayrık olanlar

·         Travma nedeniyle kırık dişlere sahip olanlar

·         Çürük diş yapısı

·         Çeşitli sebeplerle renk değişikliğine uğramış olan dişler

·         Eksik dişler

·         Beyazlatma işleminin yeterli olmadığı dişler

·         Estetik bir görünüme sahip olmayan dolgu dişler

·         Diş eti çekilmesinden estetik olarak hoş görünmeyen dişler

·         Çarpık diş yapısı

·         Kuron ya da köprü uygulanmış dişler

Zirkonyum Kaplama Ömrü Ne Kadardır?

Zirkonyum diş ömrü kişilere göre değişiklik gösterir. Bazılarında 5-10 yıl kullanılabilirken bazılarında ise ömür boyu sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. Düzenli olarak diş hekimi muayenesine giden ve diş sağlığına dikkat eden kişiler uzun yıllar zirkonyum kaplama kullanabilir.

Klinik ortamında gerçekleştirilmeyen tedavi ömrü kısa olacağından kişilerin sağlıkları bakımından zararlı olabilir. Kişilere estetik ve sağlıklı diş sağlamak adına dişlerde meydana gelen görsel ve biçimsel bozukluklar estetik kompozit görüntüler ile giderilebilir. Bu yöntemlerin yeterli olmadığı hallerde porselen lamine ve kaplamalar ile zirkonyum kaplamalar kullanılır.

Porselen lamine uygulamaları için çoğunlukla dişlerde hiç aşınma işlemi gerçekleştirilmez. Bazı durumlarda ise minimum seviyede aşınma işlemi gerçekleştirilebilir. Eğer porselen ya da zirkonyum uygulamalar uygun görüldüyse aşamalar arasında yapılan provalar ile hastaların tekrar fikirleri alınır ve çeşitli değişiklikler gerçekleştirilebilir.

Zirkonyum Kaplama ve Lamine Kaplama Arasındaki Fark Nedir?

Zirkonyum kaplama ve lamine kaplama arasındaki temel fark, uygulandıkları yüzeylerin birbirinden farklılık göstermesidir. Zirkonyum kaplamalar dişleri tamamen sarma özelliğine sahiptir. Lamine kaplamalar ise yalnızca dişlerin ön yüzeylerine uygulanır. Az miktarda diş inceltme işlemi yapılarak gerçekleştirilen porselen yöntemidir. Lamineler her diş için ayrı uygulanır.

Zirkonyum Kaplama ve Metal Kaplama Arasındaki Fark Nedir?

Zirkonyum kaplama ile metal kaplama arasındaki temel fark çoğunlukla porselenin destek malzemelerinin birbirinden farklılık göstermesidir. Zirkonyum diş kaplamada porselen altında zirkonyum malzeme yer alır. Metal kaplama işleminde ise porselenin alt kısmında metal bir alt yapı bulunur.

Zirkonyum kaplamaların ışığı geçirme özelliği vardır. Bu sayede dişlere doğal bir görünüm kazandırılır. Metal kaplamalarda ise porselenlerin mat ve beyaz bir görünümü bulunur. Zirkonyum kaplamalar diş eti ile kolay bir şekilde uyum sağlar. Ancak metal kaplamalar diş etine uyum gösteremezler bu sebeple diş etinde morarma gibi durumlar söz konusu olur. Metal sebepli ortaya çıkan alerjik reaksiyonlara, zirkonyum kaplamalarda karşılaşılmaz. Metal kaplamalarda ağız kokusu ve tat bozukluğu gibi durumlarla karşılaşılırken zirkonyum kaplamalarda bu durum meydana gelmez.

Zirkonyum Kaplamalarda Yaş Sınırı Nedir?

Zirkonyum kaplamalarda kesin bir yaş sınırı bulunmaz. Gelişim çağını tamamlayan bireylerde zirkonyum kaplama rahat bir şekilde kullanılabilir. Fakat gelişim çağında olan bireylerde çene gelişimi hala devam ettiği için gelişim tamamlanana kadar zirkonyum tedavisi için beklemek gerekir.

Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır?

Zirkonyum diş kaplama yöntemleri özellikle son dönemlerde çoğu kişi tarafından sıklıkla uygulanır. Zirkonyum kaplama yapılmasına karar verildikten sonra kişilerin diş fotoğrafı çekilir. Öncelikle tüm yapılacak işlemler diş hekimleri tarafından hastalara anlatılır. Hastanın uygun görmesi durumunda zirkonyum kaplama tedavisi başlar. İlk önce diş ölçüleri dijital bir ortamda alınır.

Diş rengi, diş kaplamalarının boyutları, diş sayısı ve dişlerin yüze uyumu gibi teknik işlemlerin kontrol edilmesine geçilir. Zirkonyum kaplamaların hazır olmasının ardından bu kaplamalar hastalara gösterilir. Hastaların bu kaplamaları beğenmesi halinde zirkonyum kaplama işlemlerine tamamen başlanır.

Zirkonyum kaplama işlemleri 4-5 gün gibi kısa sürelerde biter. Bu süre doktorun yoğunluğuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Diş işlemleri ise yüzeylerinde yer alan fazlalıkların törpülenmesi ile başlar. Törpüleme işleminin ardından doktor zirkonyum dişe şeffaf ve özel bir yapıştırıcı sürerek yapıştırma işlemini gerçekleştirir. Yapıştırma işlemi son derece hassas gerçekleştirilmesi gereken bir işlemdir. Eğer küçük bir hata yapılırsa zirkonyum kaplama ziyan olacaktır.

Türkiye’de Zirkonyum Kaplama

Türkiye’de zirkonyum kaplama işlemleri profesyonel bir şekilde gerçekleştirilir. Burada dövizin yüksek olması nedeniyle tedaviler diğer ülkelere göre oldukça uygundur. Bunun yanında zirkonyum kaplama işlemleri alanında uzman diş hekimleri tarafından profesyonel ve donanımlı kliniklerde gerçekleştirilir.

İstanbul zirkonyum diş kaplama fiyatları uygulanacak diş miktarlarına ve bölgelere bağlı olarak değişiklik gösterir. Metal içerikli kaplamalar ile kıyaslandığında daha pahalı olduklarını söylemek mümkündür. En uygun diş tedavisi için diş hekimleri ile görüşmek çok daha uygun olacaktır. Türkiye’de zirkonyum kaplama tedavisi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık