Son Zamanların Gözdesi Hollywood Gülüşü

Son Zamanların Gözdesi Hollywood Gülüşü

Gülüşünüz, mimikleriniz ve yüz hatlarınız son derece özeldir. Gülümsemeyi engelleyen durumlar sadece insanların yaşadıkları stres durumları yüzünden meydana gelmez. Dişler, gülüş estetiği açısından son derece önemlidir. Kişiler sırf dişlerini beğenmedikleri için çoğu zaman dişlerini göstermeden gülümsemeyi tercih ederler.

Hollywood gülüşü başta ünlüler olmak üzere çoğu kişi tarafından tercih edilen bir yöntemdir. Bu yöntem popülaritesini her geçen gün biraz daha arttırır. Diş ve gülüş estetiğinin sosyal yaşamda önemi büyüktür. Bu nedenle gülüşünüze özen göstermeniz son derece önemlidir.

Hollywood Gülüşü Nedir?

Sosyal medyada, dergilerde, dizilerde karşımıza çıkan yüzlerde dikkat ederseniz ışıl ışıl aydınlık bir gülümseme vardır. Bu durum estetik diş hekimliğinde Hollywood gülüşü olarak isimlendirilir. Gülüş tasarımı tedavisi olarak da tanımlanabilir.

Nöroestetik bilimine göre bir insana ilk defa bakıldığında beyin öncelikle yüze ve sonrasında ise aydınlık olan alanlara yoğunlaşır. Nöroestetik bilimindeki çalışmalar aydınlıktan sonra konuma yani önde olana odaklandığımızı bildirir. Bu durumda diş ve gülüşün güzellik algısındaki önemi oldukça fazladır.

Güzel bir gülümseme için santral diş olarak isimlendirilen orta iki dişin boyu, genişliği, yüzün tamamıyla ilişkisi, yüzey özellikleri, simetrisi son derece önemlidir. Aydınlık alanın dikkat çektiği de göz önünde bulundurulursa diş rengi de Hollywood gülüşü tasarımında son derece önemli bir konudur.

Hoolywood Gülüşü Nasıl Yapılır?

Hollywood gülüşü estetik diş hekimliğinde farklı metotlar ile gerçekleştirilebilir. Porselen lamineler, diş beyazlatma, kompozit lamineler, tam seramik kaplamalar, ortodontik tedavi, destekli kaplamalar, eksik diş varlığında implant tedavisi, gerekli diş eti cerrahisi ile gülüşünüz görünüşünüze göre değişecektir.

Diş hekimlerinin detaylı analizlerinden sonra size en uygun tedavi şekillerine karar verilir. Gülüşler genel olarak pembe, siyah ve beyazdan oluşur. Hollywood gülüşünde beyaz dişler ile pembe diş etlerini düzenlemek yeterli olur. Ağız içerisinde diş ve diş etleri dışında kalan alan ağız boşluğu olarak isimlendirilir ve karanlık görünür.

Siyah görüntü ne kadar az olursa gülüş de o kadar estetik olur. Bunun için diş boyları uzatılır ve hacmi arttırılarak karanlık görüntü azaltılır. Her estetikte olduğu gibi Hollywood gülüşünde de altın oran olmazsa olmazlardan biridir. Altın oran bir bütünün parçaları içerisinde gözlemlenen uyum bakımından en ideal boyutları veren bir sayısal orandır. Bu oran Hollywood gülüşü tasarımı için de kullanılır.

Kişilerden alınan resimler üzerinde gerçekleştirilecek ölçümlerde dişlerin en ile boy oranları belli şablonlara uygun bir şekilde tasarlanır. En öndeki dişlerin yanında bulunan dişlerin oranları, bu dişlerin genişliklerinin oranları, tüm dişlerin yüze oranı altın orana göre belirlenir.

Kimler Hollywood Gülüşü Yaptırabilir?

Hollywood gülüşü uygulaması öncesinde röntgenlerle desteklenmiş detaylı bir ağız muayenesi çekilir. Gülüş fotoğrafları, dijital ölçüler, profil fotoğrafları üzerinden yapılan analizler hassas bir şekilde yapıldıktan sonra karar verme aşamasına geçilir. Bazı durumlarda botoks ve cerrahi işlemler de işleme dahil edilebilir. Tedavi sonucu ile süreç hastayla beraber değerlendirilmelidir. Hasta bilgilendirildikten sonra işlemlere başlanır.

Dijital olarak ya da özel geçici malzemeler ile ağızdan uygulama yapılarak sonucun nasıl olacağı görülür. Bu şekilde hasta onayladıktan sonra sürece başlamak mümkündür.

Hollywood Gülüşü Kuralları Nelerdir?

Hollywood gülüşü belli standartlar çerçevesinde gerçekleştirilir.

·         Üst ön dişlerin görünümünün düzgün olması gerekir.

·         Kişilerin derin bir gülme hatta bulunmalıdır. Kişilerin gülümsemesi ile birlikte üst azı dişlerine kadar bütün dişlerinin görünmesi gerekir.

·         Kişilerin üst dişlerine yapılan dolgu gibi uygulamaların gülüş esnasında görünmemesi gerekir.

·         Alt kesici dişlerin gülüş esnasında görünmesi gereklidir

·         Üst kesici dişlerin diğer dişlerden çok daha belirgin ve önde olması gerekir.

·         Gülüş sırasında üst dişlerin maksimum 2 mm kadar görünmesi gerekir.

·         Dudak genişliklerinin yüz genişliğinin yarısı kadar olması gerekir.

·         Dudakların simetrik bir şekilde görünmesi önemlidir.

Hollywood Gülüşü Yaptırmanın Avantajları Nelerdir?

Hollywood gülüşü avantajları oldukça fazladır. Bu nedenle özellikle son dönemlerde sıklıkla tercih edilen bir uygulamadır. Hollywood gülüşünde beklentinin tam olarak karşılanması adına önemli olan hastalar ile doktorlar arasındaki iletişimdir.

Hekimlerin hasta beklentilerini doğru bir şekilde anlaması ve tedavinin sonucunda hastaların beklentilerinin analiz edilmesi önemli bir konudur. Hollywood gülüşü uzman diş hekimleri tarafından başarılı bir şekilde gerçekleştirilir. Tasarım önceden planlanarak hasta onayı alınmalı ve tasarımın devamlı olarak prova edilmesi gerekir. Bu şekilde mükemmel sonucun yakalanması da mümkün olur. Doğru ve kusursuz Hollywood gülüşü uygulamasının sağlamış olduğu pek çok fayda bulunur.

·         Kusursuz bir gülüş kişilerin çok daha iyi görünmesine yardımcı olur.

·         Hollywood gülüşü tasarımı sayesinde estetik ve simetrik dişlere ulaşılır.

·         Ağız ve diş problemleri sebebiyle oluşan özgüven problemleri de ortadan kaldırılır.

·         Diş ve diş etleri çok daha sağlıklı bir görünüme kavuşur.

·         Kişilerin beklentileri göz önünde bulundurularak gerçekleştirilen bir uygulama olması nedeniyle işlem sonucunda hastaların %100 memnuniyeti sağlanır.

·         Kişilerin yüzü için en ideal gülüşün belirlenmesi ile enerjik bir görünüm elde edilmesi sağlanır.

Hollywood Gülüşü İşlemleri

Hollywood gülüşü yapımı için pek çok farklı işlemin gerçekleştirilmesi gerekebilir. Diş ve diş eti tedavileri yanında dudak dolgusu gibi uygulamalar da gülüş tasarımı kapsamında gerçekleştirilebilen işlemlerdir. Gülüş tasarımı için ilk önce kişilerin beklentileri ile ihtiyaçlarının belirlenmesi gerekir. Bu sebeple gerçekleştirilen işlemlerden kişiden kişiye değişiklik gösterme özelliğine sahiptir. Bu aşamada en net bilgiyi almak için uzman diş hekimlerine başvurmak gerekir.

Porselen Vener

Porselen Vener dişlerin ön kısımlarına yapılan porselen tedavisine verilen isimdir. Kişilerin aralıklı, lekeli, çarpık, kırık diş problemlerinin giderilmesini sağlar. Oldukça kısa sürede gerçekleştirilen bir işlemdir. Porselen vener işleminde kullanılan malzemelerin ışık geçirgenliği bulunur. Bu nedenle grileşme gibi sorunlara neden olmaz.

Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma işlemi için farklı yöntemler kullanılabilir. Bu yöntemlerin tamamında temel amaç diş renginin birkaç ton açılmasıdır. Bu şekilde dişler beyaz bir görünüme ulaştırılır. Bu işlemler klinik ortamlarda diş hekimleri tarafından gerçekleştirilebileceği gibi evde kişilerin kendisi tarafından da gerçekleştirilebilir. Bu yöntemler arasından hangilerinin kullanılacağı kişilerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak belirlenir.

İmplant

İmplant yöntemi diş kayıplarının olması halinde tedavi amacıyla gerçekleştirilen yöntemler arasında yer alır.

Hollywood Gülüşü Fiyatları

Hollywood gülüşü fiyatları kişilerin kapsamlı bir şekilde muayene edilmesinden sonra belirlenir. Hollywood gülüşü tasarımında kişilerin ihtiyaçları ve beklentileri kişiden kişiye değişiklik gösterme özelliğine sahiptir. Bu nedenle uyulacak tedavilerin kapsamları da farklıdır.

Türkiye’de Hollywood Gülüşü Tedavisi

Türkiye’de Hollywood gülüşü tedavisi merak edilen bir konudur. Burada pek çok donanımlı ve profesyonel klinik bulunur. Uzman hekimler tarafından gerçekleştirilen işlemler sayesinde kişiler yaptırdıkları işlemlerden memnun kalırlar. Bunun yanında Türkiye’de gerçekleştirilen tüm operasyonlar son derece uygun fiyatlıdır. Böylece bütçenizi sarsmadan istediğiniz işlemleri rahat bir şekilde yaptırabilirsiniz.

Türkiye’de Hollywood gülüşü tedavisi fiyatları çeşitli kriterlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Kliniklerin kalitesi ve yapılacak işlemler fiyatlar üzerinde etkili olan bir konudur. Ancak Türkiye pek çok ülke ile kıyaslandığında oldukça uygun fiyatlıdır. Türkiye’de Hollywood gülüşü tedavisi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık