2022 Meme Küçültme Ameliyatı

2022 Meme Küçültme Ameliyatı

Meme küçültme, tıbbi ve kozmetik nedenlerden ötürü kullanılabilir. Pek çok nedenden dolayı meme küçültme operasyonu yapılabilir. Göğüsler büyük olduğu için sarkma yaşanır ve bu da kişinin bel ve sırt ağrısı yaşamasına neden olur. Aynı zamanda simetrik olmama ve kıyafet bulmakta zorlanma gibi sorunlara yol açar. Göğüslerin büyük olmasına bağlı olarak da göğüslerin altında pişik ve kızarıklık oluşabilir.

Büyük memelere sahip olan kişiler günlük fiziksel aktivitelerini yapmakta da zorluk çekerler. Genetik etkenlerin yanı sıra kişinin yaşam tarzını da değiştirir. Obezite, hamilelik, emzirme ve hormonsal dengesizlikler kişinin göğüslerinin normalden büyük olmasına neden olabilir. Meme küçültme ameliyatlarının da amacı göğüsleri istenen boyuta getirmektir.

Meme Küçülme Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

Her ameliyatta olduğu gibi meme küçültme ameliyatının da bazı riskleri vardır. Bu riskleri şöyle sıralayabiliriz;

·         Ameliyat sonrası nadir de olsa kanama ve enfeksiyon olabilir.

·         Meme ucundaki hissiyat kaybolabilir.

·         Emzirme potansiyeli bozulabilir.

·         Doğru koşullarda yapılmayan bir ameliyat olursa sağlık sorunları ortaya çıkabilir.

Bu riskler ile karşılaşmak istemiyorsanız Türkiye’de meme küçültme ameliyatı yaptırabilirsiniz.

Meme Küçültme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Meme küçültme ameliyatı, derideki ve dokudaki fazlalığı atmayı amaçlayan bir operasyondur. Fiziki gelişmişliğini tamamlamış 20 yaş üstü kişilere yapılabilir. Fakat tıbbi olarak bir ihtiyaç mevcutsa 20 yaş altındaki bireylere de bu operasyon yapılabilir. Meme küçültme ameliyatı genel anestezi altında gerçekleşir. Lolipop kesi veya ters T kesi yöntemi ile operasyon yapılır. Operasyon, yaklaşık 2,5 4 saat arasında sürmektedir. Yöntemin belirlenmesi için kişinin süt kanalları, meme dokusu ve boyutu göz önünde bulundurulur.

Süt kanallarına zarar vermeden cilt kapatılır. Sonrasında iyileşmeyi kolaylaştırmak için kan tıkanmasını önlemek adına dren yerleştirilir. Son olarak ameliyat tamamlanmış olur. Dren çıkarılıp pansuman yapıldıktan sonra hasta taburcu edilir. Ameliyattan 1-2 hafta sonra kontroller yapılır. Ameliyattan 6 hafta sonrasına kadar memelerde uyuşma olabilir. Yaklaşık 2-3 ay sonra gözle görülür değişiklik yaşanır.

Meme Küçültme Ameliyatından Sonra İz Kalır mı?

Hemen her ameliyatta olduğu gibi meme küçültme ameliyatından sonra da iz kalabilir. Yaranın şekli ve boyutu doktorun tecrübesine göre farklılık göstermektedir. Ancak yara izi renk farkı olmadığından ötürü çok belli olmaz.

Meme Küçültme Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Meme küçültme ameliyatı sonrası 3-7 gün arası istirahat önerilir. İyileşme süresinin kısalması adına doktor tarafından verilen ilaçların kullanılması gerekir. Özellikle antibiyotiklerin asla ihmal edilmemesi gerekir. Ayrıca göğüslerin sallanmasını önleyen sporcu sütyeni takılması daha doğru olur. Operasyon sonrası doktor pansuman günlerini belirler. Ayrıca bandaj günlerinin de ayarlamasını yapar. Bu bandajı kullanmak iyileşme süresini olumlu yönde etkiler. Yaklaşık 4 hafta boyunca ağır yük kaldırmamak gerekir. Aynı zamanda itme ve çekme hareketlerinden de kaçınmak gerekir. Meme küçültme ameliyatından sonra bir miktar morluk ve şişlik görülebilir. Son olarak operasyondan sonra sigara kullanmaktan kaçınmanız gerekir.

Türkiye’de Meme Küçültme Ameliyatı

Türkiye’de meme küçültme ameliyatı başarılı cerrahlar tarafından gerçekleştirilmektedir. Ayrıca ücretler de oldukça uygundur. Siz de sağlığınız ve bütçenizi korumak adına ülkede tedavi görebilirsiniz. Bunun için bizlerden danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık