Meme Büyütme Ameliyatı Nedir?

Meme Büyütme Ameliyatı Nedir?

Meme büyütme ameliyatı çeşitli etkenlerden ötürü yapılabilir. Küçük göğüslere hacim kazandırmak ve düzensiz göğüsleri şekle sokmak amacı ile meme büyütme ameliyatı yapılabilir. Meme büyütme ameliyatı otolog yağ ve silikon protez ile yapılabilir. Meme büyütme ameliyatı genel anestezi altında yapılır. Normalde yaklaşık 1-2 saat süren bir ameliyattır fakat meme ucu düşüklüğü olan kişilerde meme dikleştirme ameliyatı da aynı anda yapılabilir.

Kişinin Kendi Dokusundan Nasıl Meme Büyütme Olur?

Meme büyütme ameliyatı bazen kişinin kendi yağ dokusundan yapılır. Bu ameliyat yönteminde hacmi küçük olan fakat şekli güzel olan göğüslerde tercih edilmektedir. Bu yöntemde özel kanüller yardımı ile karın bölgesinden yağ emilir ve temizlenip saf hale getirildikten sonra yine özel kanüller yardımı ile memeye enjekte edilir. Bu sayede dışarıdan malzeme kullanılmadan kişinin göğüsleri küçültülmüş olur.

Silikon Protez ile Meme Büyütme Kansere Neden Olur mu?

Silikon protez yaklaşık 50 yıldır kullanılmaktadır. Böylece ciddi gelişmeler yaşanmıştır. Uluslararası pek çok firma tarafından üretilen silikon protezler gebe bayanların rahatça bebeğini emzirmesini sağlamaktadır. Bu nedenle kusursuz bir şekilde meme büyütme ameliyatı yaptırmış olursunuz. Silikon meme büyütme ile ameliyat şu şekilde gerçekleştirilir;

·         Silikon protez farklı şekilde takılır. Bu nedenle nasıl ve nereden takıldığı önemlidir.

·         Protezin meme altı, meme üstü, koltuk altı ve göbek deliği gibi nereden yerleştirildiği önemlidir.

·         Protezin hangi derinliğe yerleştirildiği önemlidir.

·         Protezin şekli önemlidir.

·         Protezin yüzey şekli önemlidir.

Meme Büyütme Ameliyatı Öncesinde Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Meme büyütme ameliyat öncesinde hekiminize aklınıza takılan her soruyu sorabilirsiniz. Hekiminizin size gereken tüm detayları anlatacak ve gerekli tüm tetkikleri isteyecektir. Ameliyat öncesinde en az 8 gün ağrı kesici, kan sulandırıcı, antibiyotik, aspirin ve diğer ilaç gruplarını kullanmayı bırakmak gerekir. Hekiminiz size bırakmanız gereken ilaçları söyleyecektir. Yara iyileşme sürecini uzattığı için sigara kullanmayı kesmeniz gerekir. Çünkü sigara hem kanamayı arttırır hem de yaranın daha uzun sürede iyileşmesine neden olur. Bunların yanı sıra doktorunuz size dikkat etmeniz gereken unsurları söyleyecektir.

Meme Büyütme Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Meme ameliyatı sonrası aynı gün taburcu olmanız mümkündür. Yalnızca doktor gerekli görürse hekiminiz bir gece hastanede yatmanızı isteyebilir. Taburcu olduktan sonra doktorunuzun verdiği ilaçları eksiksiz bir şekilde kullanmanız gerekir. Kanamaya neden olabileceği için doktorun vermediği ağrı kesicileri kullanmamanız gerekir.

Operasyondan sonra ilk bir hafta yüksek yastıkta yatmak gerekir. Böylece gövde ve kafa kontrolü de sağlanmış olur.

Meme Büyütme Ameliyatı Kimlere Yapılır?

Meme büyütme ameliyatı olacak kişilerin göğüs boyutları vücut ölçüsüne göre küçüktür. Göğüslerin küçük olması doğuştan gelebilir ya da sonradan da ortaya çıkabilir. Bununla birlikte iki göğüs arasında asimetri olması durumunda da meme büyütme operasyonu yapılabilir. Meme büyütme ameliyatı ile iki meme de simetrik bir şekilde görülür. Tıbbi zorunluluk yoksa meme büyütme operasyonu 18 yaşından büyük kişilere uygulanmalıdır. 18 yaşından küçük olan kişiler henüz gelişme çağında olduğu için operasyon yapılması uygun olmaz.

Meme Büyütme Ameliyat Riskleri

Meme büyütme operasyonu çok zor değildir. Bu nedenle çok büyük riskler taşımazlar. Sonuçta her ameliyatta oluşabilecek riskler mevcuttur. Ancak uzman olmayan kişiler tarafından ameliyatı yaptırmanız ve kliniğin yeterli donanıma sahip olmaması gibi durumlarda aşağıdaki riskler ile karşılaşmanız söz konusudur;

·         Meme implantının şeklini bozan implant dokusu

·         Memede ağrı

·         Enfeksiyon

·         Meme başında hassasiyet

·         İmplant pozisyonunda değişiklikler

·         İmplantta sızıntı olması

Bu riskleri görmek istemiyorsanız Türkiye’de meme büyütme ameliyatı yaptırabilirsiniz. Çünkü burada doktorlar gerçekten uzmandır.

Türkiye’de Meme Büyütme Klinikleri

Meme ameliyatları etki etmesi gereken ve başarılı sonuçlar vermesi gereken, kişinin estetik görünümünü yakından etkileyen tedavilerdir. Bu durumda Türkiye’de meme büyütme operasyonu yaptırmak daha avantajlı olacaktır. Türkiye’de yer alan klinikler şu özelliklere sahiptir;

·         Hijyenik; Türkiye’de bulunan klinikler son derece steril ve hijyeniktir. Kliniklerde her türlü eşya tek tek sterilize edilmektedir. Öte yandan pek çok tıbbi malzeme tek kullanımlıktır. Bu sayede hasta enfeksiyon kapmadan tedavi olabilir.

·         Cerrahlar gayet deneyimlidir; meme büyütme ameliyatını yapan doktorlar gayet başarılı ve deneyimlidir.

·         Tedaviler gayet uygundur; pek çok ülkeye göre Türkiye’de fiyatlar daha uygundur. Çünkü ülkede yaşam maliyeti düşüktür. Siz de bütçenizi korumak adına Türkiye’de tedavi görebilirsiniz.

Siz de Türkiye’de meme büyütme ameliyatı olabilir detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık