Antalya Diş Kaplama Maliyetleri

Antalya Diş Kaplama Maliyetleri

Diş kaplama pek çok kişinin gereksinim duyduğu önemli tedavilerden birdir. Kesinlikle başarılı cerrahlar tarafından uygulanması gerekir. Eğer başarısız sonuçlanırsa yeniden kaplama yaptırmak gerekebilir ve hasta çok şiddetli ağrı yaşayabilir. Bu sorunlar ile karşılaşmak istemiyorsanız alanında başarılı cerrahlardan tedavi almanız daha iyi olur. Bu nedenle Antalya diş kaplama yurtdışından ve Türkiye’den pek çok hasta tarafınca merak edilir. Antalya diş kaplama hakkında bilgi almak isterseniz içeriğimizin devamını okuyabilirsiniz.

Diş Kaplama Nedir?

Diş kaplama genel olarak dişlerde meydana gelen sararma, çürüme ve diş boşluklarının tedavisi maksadı ile kullanılır. Diş kaplamaları daha çok ön dişler için kullanılır fakat arka dişlerde de tercih edilebilir. Çok titizlik gerektiren bir tedavidir. Farklı düzeylerde diş kaplama türleri vardır. Hastanın diş problemine göre ve hekimin hangi yöntemi tercih edeceğine bağlı olarak hangi yöntemin uygulanacağı farklılık gösterir. Aynı zamanda hekimin kullanacağı kaplama yöntemi ödemeniz gereken ücreti de yakından etkiler.

Neden Diş Kaplamalarına Gereksinim Duyulur?

Diş kaplamaları çeşitli nedenlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Yukarıda bahsettiğimiz gibi dişlerde büyük çatlak, kırık, sararma ve boşluk oluşması durumunda kullanılır. Özellikle çarpık ve lekeli dişler için kullanılan en ideal diş tedavisidir. Dişlerinde sadece kırık olan kişiler kaplama yaptırmayı düşünüyorsa, renk tonu farklılığının oluşmaması için beyazlatma işleminden kaçınmalıdır. Ancak yine de beyazlatma yaptırmak gerekiyorsa hastanın kendi diş renginin tutturulması için lazer diş beyazlatma kullanılabilir. Böylece kaplama uzun süre boyunca kişinin kendi diş renginde kullanılabilir.

Diş Kaplama Tedavisi Riskli midir?

Diş kaplama işlemi oldukça kolaydır. Çok sık tercih edildiği için de hastalar hiçbir riskinin olmadığını düşünür. Ancak her tedavide olduğu gibi diş kaplama işleminin de birtakım riski vardır. Bu riskler genel olarak doktorun hata yapması sonucu veya yeterli tecrübeye sahip olmaması sonucu ortaya çıkar. Başarısız bir doktordan alacağınız diş kaplama riskleri aşağıdaki gibidir;

·         Diş eti kanaması

·         Hassaslaşan dişlere sahip olma

·         Birbirinden farklı uyumsuz diş renkleri

·         Sağlam yapıda olmayan diş kaplama

Bu riskler ile karşılaşmak istemiyorsanız diş kaplama Türkiye tedavisini gerçekleştirmeniz daha iyi olacaktır.

Diş Kaplama Yaptırmanın Avantajları Nelerdir?

Diş kaplama yaptırmanın pek çok avantajı bulunur. Özellikle alanında uzman doktorlara yaptıracağınız diş kaplamanın size şu şekilde avantajları bulunur;

·         Çekmesi kolaydır.

·         Doğal diş renginde görünür.

·         Bazı kaplama türleri metal içermediği için alerjik reaksiyon göstermez.

·         Çok doğal bir diş görünümü sunar.

·         Tedavi edildiğinde hassas dişlere sebep olmaz.

·         Uzun ömürlüdür, yaklaşık 10 yıl kullanılır.

Bu avantajlara sahip olmak sizin elinizde. Yeter ki alanında uzman iyi bir doktor bulun. Sonrasında yeni dişlerinize kavuşabilirsiniz.

Diş Kaplama Çeşitleri

Diş kaplamaların iki farklı türü vardır. Bunlardan biri diş kaplama diğeri de kompozit yapıştırma tedavisidir. İkisi arasındaki farkı aşağıdaki gibi gösterebiliriz;

Diş kaplama; dişin törpülenmesini ve diş ölçülerinin alınarak laboratuvar ortamında kaplamaların yapılmasını içerir. Geri dönüşü yoktur bu nedenle iyi düşünmek gerekir.

Kompozit yapıştırma; hastanın dişine herhangi bir şekilde törpüleme yapılmaz. Ayrıca hastanın dişinden ölçü de alınmaz. Klinikte hastanın dişi macun kıvamında bir madde ile kaplanır. Şekil verilir ve şeklin oturması için lazer ışını kullanılır. Kaplamalara göre daha kolay bir tedavidir. Orijinal dişe zarar vermediği için sık tercih edilir.

Bu ikisi dışında farklı diş kaplama türleri vardır. Porselen diş kaplama, zirkonyum diş kaplama, lamine diş kaplamaları ve e-max diş kaplaması şeklindedir. Bu kaplamalardan herhangi birinin yapılması için hekiminizle görüşerek beklentilerinizi söyleyerek hangisinin daha iyi olacağına dair bir karar vermeniz gerekir. Dişlerinizde var olan sorunlara göre doktor doğru kararı verecektir.

Diş Kaplamaları Nasıl Yerleştirilir?

Tamamen ya da kısmen hasar görmüş dişlerin onarılması için kaplama protezi kullanılır. Bu protez dişlerdeki şekil bozukluğunu gidereceği gibi var olan sorunların giderilmesine de yardımcı olacaktır. porselen ya da seramik kaplamalar doğal diş görünümü ile uyum sağlayabilir. Diğer malzemeler arasında altın, metal ve akrilik bulunur. Genelde metal ile kaplanan protezler hem daha sağlamdır hem de kalıcıdır. Kompozit yapıştırma ile diş kaplamaların uygulanması farklıdır. Aşağıda ikisinin de uygulanma şeklini görebilirsiniz;

Kompozit yapıştırma; kompozit yapıştırma daha çok küçük diş hasarlarında kullanılır. Ortalama 1-2 saat içinde işlem tamamlanır. Hastanın dişi kırıldığında ya da iki diş arasındaki açıklık fazla olduğunda bu kaplama yöntemi tercih edilir. Ölçüm ve laboratuvar ortamı gerekmediği için işlem çabuk sonlanır. Diş hekimi dişinizi macun benzeri bir madde ile şekillendirir. İstenen şekil elde edildikten sonra macun dondurularak işlem tamamlanır. Ağrısız bir işlemdir ve anestezi gerektirmez.

Diş kaplama; diş hekimine ilk gittiğiniz gün ağız içi  resminiz çekilir. Diş tedavisi için çekilen resme göre plan yapılır. Sonrasında dişlerinizin ölçüsü alınır. Alınan ölçüler laboratuvara gönderilir. Sonrasında dişleriniz törpüleme işleminden geçer. Birkaç gün geçici çıkarılabilir protez takmanız gerekir. Çünkü dişleriniz yeterli küçüklüğe gelecektir. Dişleriniz laboratuvardan gelince temizlenir ve diş çimentosu ile kaplama dişler kendi dişinize yapıştırılır. Lokal anestezi kullanılır, böylece hasta ağrı hissetmez.

Diş Kaplama Tedavisi İçin Neden Antalya’yı Tercih Etmeliyim?

Diş turizmi gittikçe popüler bir hal alıyor. Dış ülkelerde olduğu gibi Antalya’da turist hasta çekmek için çeşitli kampanyalar düzenliyor. Uluslararası alanda Türk hiş hekimleri hastalara gerçekten yüksek kalitede işçilik sunar. Çünkü öncesinde stajyer olarak mesleğe başlayıp en ince detayına kadar işi öğrenerek uzmanlığa geçiş yaparlar. Klinikler hem teknolojik, donanımlı hem de hijyeniktir. Operasyon sonrası enfeksiyon kapma riskiniz yoktur. Üstelik öncesi ve sonrası görselleri görüntülemeniz de mümkündür. Siz de hem bütçenizi düşünmek hem de kaliteli işçilik ile karşılaşmak isterseniz Antalya’yı tercih edebilirsiniz.

Antalya Diş Kaplama Maliyeti

Antalya diş kaplama maliyeti diğer ülkelere göre çok daha düşüktür. Türkiye çapında bakacak olursak pahalı şehirlerden biridir. Çünkü hem turistik bir bölgedir, hem de sağlık turizmi açısından çok gelişmiştir. Üstelik alanında başarılı hekimler de burada yer alır. Ancak şunu belirtmek gerekir ki Antalya’ya geldiğinizde hem birbirinden güzel turistik mekanları gezebilir hem de uygun fiyatlarda tedavi gerçekleştirebilirsiniz. Aşağıda diş kaplamalarının ortalama fiyatlarını görebilirsiniz;

·         E-max kaplama başlangıç fiyatı; 290 Euro’dan başlar.

·         Zirkonyum kaplama başlangıç fiyatı; 130 Euro’dan başlar.

·         Porselen kaplama başlangıç fiyatı; 85 Euro’dan başlar.

Yine de net bilgi almak için Türkiye diş kaplama klinikleri ile görüşebilir, sizin için en iyi tedaviyi sunan kliniği tercih edebilirsiniz. Eğer Türkiye’ye ilk kez gelecekseniz bizlerden ücretsiz danışmanlık hizmeti alarak en iyi kliniği kolayca bulabilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık