Meme Küçültme Nedir?

Meme Küçültme Nedir?

Meme küçültme, tıbbi ya da kozmetik sebeplerden ötürü meme yağının, dokusunun ve cildin çıkarılmasını içeren bir operasyondur. Türkiye’de çok fazla meme küçültme operasyonu yapan klinik bulunmaktadır. Her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de meme küçültme operasyonu sigorta kapsamında değildir. Bu nedenle hastalar en uygun fiyatlarda tedavi olabilecekleri klinikleri araştırırlar.

Türkiye’de Meme Küçültme Operasyonu Adayları

Büyük göğüslerin kozmetik görünümü bozduğunun farkında olan kadınlar meme küçültme operasyonuna talep duyar. Plastik cerrahi uzmanı bu işlem için öncesinde hasta ile görüşme sağlar. Sonrasında tedaviye uygun olup olmadığına kanaat getirir. Boy ve kilo oranına göre doktor gerekli tavsiyelerde bulunabilir. Ancak genel manada göğüs küçültme operasyonuna uygun olan adaylar şu şekildedir;

·         Büyük göğüsler nedeni ile fiziksel aktiviteleriniz kısıtlıysa,

·         Omuz ve sırt ağrılarınız varsa,

·         Sütyen askısı teninizde girinti bırakıyorsa,

·         Büyük göğüslerden kaynaklı cildiniz tahriş oluyorsa,

·         Göğüsleriniz sarkık ve gerginse,

·         Göğüs uçlarınızda şişme varsa

Bu kriterleri karşıladığınızı düşünüyorsanız Türkiye meme küçültme operasyonuna başvurabilirsiniz.

Meme Küçültme İşlem Süresi

Meme küçültme işlemi ortalama 2-5 saat sürer. Genel anestezi altında yapılan bir işlem olduğu için hasta herhangi bir şey hissetmez. Meme başı çevresinde yapılan küçük kesiler ile fazla deri ve doku alınır. Bazı durumlarda sadece liposuction işlemi de yeterli gelebilir. Kesi işleminin ardından tekrar göğüs ucu şekillendirilir. Meme küçültme operasyonunda bazı durumlarda koltuk altındaki fazla deri de alınır.

Meme Küçültme Operasyonu İyileşme Süreci

Meme küçültme operasyonunun ardından doktorun tavsiyelerine uyduğunuz sürece her şey daha kolay olabilir. Plastik cerrahi uzmanı ameliyatın ardından sizlere özel tavsiyelerde bulunacaktır. Birkaç gün boyunca fiziksel aktiviteden uzak durmak iyi olabilir. Eğer işiniz yorucu bir aktivite gerektirmiyorsa bir hafta sonrasında işe dönebilirsiniz.

Türkiye’de Meme Küçültme Operasyonu

Türkiye’de meme küçültme operasyonu oldukça yaygındır. Plastik cerrahi doktorları bu alanda yeterli uzmanlığa sahiptir. Fiyatlar da pek çok ülkeye kıyasla daha düşüktür. Sizler de Türkiye’de göğüs küçültme operasyonu yaptırmayı düşünürseniz bizimle iletişime geçerek en iyi kliniği bulabilirsiniz. Sizlere en iyi şekilde hizmet sunacağımızdan emin olabilirsiniz.

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık