Boyun Germe Nedir?

Boyun Germe Nedir?

Boyun germe, boyun bölgesinde yer alan kırışıklık, sarkma ve gevşemenin düzeltilmesi için çene altındaki gıdı bölgesini içeren kısmı operasyon etmektir. Bu operasyon ile tüm kas ve deri gerilir ve fazla yağ dokuları çıkarılır. Boyun germe operasyonu tek başına yapılabildiği gibi yüz germe, yüze yağ enjeksiyonu ve botoks işlemleri ile birlikte de yapılabilir. Böylece daha başarılı ve verimli sonuçlar elde etmek mümkün hale gelir.

Kimler Boyun Germe Ameliyatı Yaptırabilir?

Çevre koşulları, genetik faktörler, sigara kullanımı ve beslenme düzeni deride zamanla bozukluğa yol açmaktadır. Cildin estetik görünümü zamanla bozularak elastikiyetini kaybedebilir. Cilt bozulmaya başlayınca kırışıklıklar da kendini göstermeye başlar. Boyun germe ameliyatları da boyun bölgesinin daha sıkı, pürüzsüz ve zarif bir görünüm kazanmasına olanak tanır. Yüz bölgesinde herhangi bir değişiklik yapılmasa da kırışmış ve sarkan boynu gergin hale getirmek kişinin dış görünümünde çok büyük değişime yol açar.

Boyun germe operasyonunu genel sağlığı iyi olan, 18-65 yaş aralığında olan bireyler yaptırabilir. Ancak kesin tanı koymak için uzman hekim ile görüşmek gerekir. Bu kapsamda Türkiye’de boyun germe operasyonu yapan hekimler ile görüşebilirsiniz.

Boyun Germe Operasyonu Nasıl Yapılır?

Boyun germe ameliyatı genel anestezi altında yapılır. Ortalama 2-5 saat sürmektedir. Boyun germe operasyonu kulak önünden başlayan kesilerle, kulak memesinin arkasından kıvrılır ve çene altına kesiler uygulanır. Cilt altındaki fazlalıklar çıkarılarak yeniden şekillendirilir. Bu sayede sadece boyunda değil yüz bölgesinde de gözle görülür şekilde gerginlik oluşur. Eğer boyun bölgesinde aşırı yağlanma varsa liposuction yöntemi de kullanılır.

Boyun Germe Ameliyat Sonrası

Boyun germe ameliyat sonrasında bölgede biraz morluk olabilir. Operasyondan sonra dren yerleştirilir ve bu dren operasyondan 1-2 gün sonra çıkarılır. Ameliyat sonrasında bandajlar yaklaşık 1 hafta kalır ve 1 haftalık kontrolde çıkarılır. Şişlik ve morlukların geçmesi kişinin bünyesi ile ilgilidir. Ancak hekimin vereceği kremler düzgün kullanılırsa ve kontroller aksatılmazsa hasta çabuk toparlar.

Türkiye’de boyun germe operasyonu yaptırmak isterseniz siz de bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sizlere ücretsiz bir şekilde en iyi şekilde danışmanlık hizmeti sunacağımızdan emin olabilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık