Anne Estetiği Nedir?

Anne Estetiği Nedir?

Anne estetiği pek çok farklı biçimde tanımlanabilir. Kadınlar hamile kaldığında vücutları ciddi biçimde değişim gösterir. Büyüyen göbek, sarkan göğüsler ve çatlayan karın kısmı buna örnek gösterilebilir. Doğum yaptıktan sonra eski fiziki görünüme kavuşma isteği oldukça normaldir. Emzirme döneminin ardından anne estetiği kapsamında yağ aldırma, meme estetiği ve karın germe gibi pek çok işlem mevcuttur.

Anne Estetiği İçin Kimler Uygun Adaydır?

Anne estetiği genel olarak herkes için uygun bir işlemdir. Tekrar doğum yapmak istemeyen kadınlar için bu operasyon uygundur. Ancak gene de şu kriterleri karşılamak gerekir;

·         Sağlık durumunun iyi olması gerekir.

·         Normal vücut ağırlığına sahip olmak gerekir.

·         Gerçekçi beklentiler içinde olmak ve olumlu düşünmek gerekir.

·         Bir daha çocuk sahibi olmayı düşünmemek gerekir.

Bu kriterleri karşıladığınızı düşünüyorsanız Türkiye’de anne estetiği olabilirsiniz.

Anne Estetiği Riskleri Nelerdir?

Diğer pek çok ciddi operasyon gibi anne estetiğinin de belli riskleri bulunur. Fakat estetik operasyonlarda genelde hayati tehlike bulunmaz. Operasyona özgün riskler hayati organlarda değildir. Alanında tecrübeli bir doktora tedavi olmanız durumunda hiçbir risk yaşamazsınız. Ancak gene de bilmeniz gereken riskler aşağıdaki gibidir;

  • Aşırı kanama
  • Enfeksiyon
  • Kesilerde yara izi
  • Hematom
  • Meme ucunda his kaybı
  • Emzirmekte güçlük
  • İmplantlarda sızıntı oluşması
  • Ciltte gevşeklik
  • Asimetrik görünüm
  • Ağrı
  • Anestezi riskleri

Bu tür riskler ile karşılaşmamak adına Türkiye'de anne estetiği operasyonu gerçekleştirebilirsiniz. 

Anne Estetiği Hangi İşlemler İçin Gerekli?

Anne estetiği aslında 3 aşamadan meydana gelir. Ancak kişinin fiziki durumuna göre farklı gereksinimler de ortaya çıkabilir. Genel olarak aşağıdaki işlemler uygulanır;
Tummy Tuck; Karın germe operasyonu ve karın bölgesindeki fazla yağların alınmasını içerir. Hamilelikten kalan fazla karın bölgesi çıkarılarak daha ince görünüm elde etmek mümkün olur. Bazı durumlarda liposuction ile kombin edilerek daha iyi görünüm ortaya çıkarılabilir. 

Göğüs Estetiği; Hamilelikte oturma kanalları genişler. Annenin bebeğini beslemesi için göğüslerde sarkma oluşması son derece doğaldır. Memenin sarkmasına ve büyük kalmasına neden olabilir. Göğüslerdeki sarkmayı önlemek için göğüs dikleştirme ve kaldırma estetiği yapılabilir. Küçülen göğüslerde kombine olarak göğüs büyütme operasyonu da uygulanır. 

Liposuction; Gebelik sadece karın ve göğüs bölgesinde değil, kol ve bacak bölgelerinde de etkisini gösterir. Liposuction ile vücudun herhangi bir bölgesinden yağ alınarak daha doğal ve estetik hale getirilebilir. 

Anne Estetiği Sonrası Tekrar Hamile Kalınır mı?

Anne estetiği ilerleyen gebelik durumları için herhangi bir risk teşkil etmez. Ancak boş yere masraf yapmamak adına anne estetiğini ertelemek daha doğru olur.

Anne Estetiği Öncesi Neler Yapılmalı?

Anne estetiği pek çok anne tarafından merak edilse de öncesinde bazı sorumlulukları almak gerekir. Çünkü her ne kadar ciddi bir komplikasyon gerektirmese de dinlenme süresi olacaktır. Bolca istirahat etmeniz gerekecektir. Anne estetiği öncesinde şu kriterler oldukça önemlidir;

·         Anne estetiği de diğer ameliyatlarda olduğu gibi anestezi almanızı gerektirir. Anesteziye uygun olup olmadığınızı anlamak için bazı testlere tabii tutulmanız gerekir.

·         Anne estetiği dinlenmek gerektirir. Bazı durumlarda dikiş atmaya da gereksinim duyulacaktır. Bu nedenle çocuklarınızın bakımını sağlayacak birini bulmanızda fayda vardır.

·         Ameliyat günü rahat kıyafetler giymenizde fayda vardır.

Anne Estetiği İçin Hastalar Neden Türkiye'yi Tercih Eder?

Türkiye'de anne estetiği hastalar için oldukça avantajlıdır. Doğum sonrası vücutta köklü değişiklikler yaşanması kadınların tekrar hamile kalmayı istememesine neden olabilir. Fakat anne estetiği konusunda bu sorun ortadan kalkar. Türkiye'de anne estetiiği fiyatları hem daha uygun olup hem de doktorlar gerçek anlamda tecrübelidir. Risk alma durumunuz yok denecek kadar az olduğu için hastalar Türkiye'de anne estetği yaptırmayı tercih eder. 

Annelik Estetiği Sonrası İyileşme Nasıl Olur?

Her hastanın iyileşme süreci farklı olsa da genel olarak vücut kendini bir hafta içinde toparlar. Ancak vücudun tamamen kendini toparlaması bir ay kadar sürer. İlk haftalarda ağır yük kaldırmamak ve oturup kalkarken dikkat etmek zorunda kalırsınız. Karın bölgesinde ağırlık hissettirmeyecek, karın bölgesini yormayacak şekilde hareket etmek daha doğru olur. Hekim takibi ile bu süreç 6 hafta kadar kontrol altında tutulmalıdır. Dikişler kendinden kaynayan türden olduğu için tekrar dikiş aldırmaya gitmeye gerek yoktur. Operasyon sonrası ufak tefek ağrınız olabilir. Bu ağrıları da doktorun vereceği ağrı kesiciler ile dindirmek mümkündür. 

Anne Estetiği Sonrası Pansuman Nasıl Olur?

Anne estetiği sonrası bölge özel bantlar ile kapatılır. Bu sayede bölgenin enfeksiyon kapması önlenir. Bu bantlar 3 hafta boyunca bölgede kalır ve bu bantlar sayesinde rahatça duş almak mümkündür. Operasyondan 3 hafta sonra bantlar çıkarılır. Bantlar sayesinde ekstradan pansuman yapmaya gerek kalmaz. 

Anne Estetiği Sonrası Ne Zaman Spor Yapabilirim?

Anne estetiği sonrası kişiler 4 hafta boyunca hafif yürüyüşler yapabilir. Düzenli biçimde spor yapan kişiler operasyondan 4 hafta sonra hafif sporları yapmaya başlayabilir. Ancak ilk 6 ay ağır sporlardan kaçınmakta fayda var. 

Türkiye Anne Estetiği Fiyatları

Türkiye anne estetiği fiyatları çok sık merak edilir. Kliniğe göre ve hekimin tecrübesine göre ücretler değişkenlik gösterse de genel bağlamda 2.150 Euro civarındadır. Türkiye’de çok fazla uzman hekim yer alır ve her biri alanında tecrübelidir. Bu nedenle pek çok hasta yurtdışından anne estetiği yaptırmaya gelir. sizler de Türkiye’de anne estetiği operasyonu için bizimle iletişime geçerek ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık