Antalya Gastric Bypass Ameliyatı

Antalya Gastric Bypass Ameliyatı

Gastric bypass, en sık tercih edilen kilo verme ameliyatı olarak bilinir. Titizlik gerektiren ve son derece özel bir operasyondur. Bu nedenle donanımlı ve hijyenik bir hastanede yapılması gerekir. Aksi taktirde çok fazla risk ile karşılaşmak mümkündür. Bu nedenle hastalar Antalya gastric bypass ameliyatı kliniklerini araştırarak en iyisini bulmaya yönlenir. Çünkü Türkiye sağlık alanında son derece gelişmiş ve başarılı pek çok operasyona imza atmış bir ülkedir. Ayrıca fiyat hususunda da pek çok ülkeye göre daha hassas davranmaktadır.

Gastric bypass, midenin küçültülerek ceviz büyüklüğüne getirilmesini içerir. Geri dönüşü olmayan bir operasyon olduğu için çok iyi karar vermek gerekir. Hastaların sindirim sisteminde büyük oranda değişikliğe sebep olduğu için alanında uzman bir cerrah tarafından uygulanması en doğru karardır.

Antalya Tüp Mide Ameliyatı “Sleeve Gastrektomi” Nedir?

Hedeflenen kiloya, tüp mide Sleeve ve Gastrektomi yöntemi ile mide hacminin küçültülmesi, kalıcı ve etkin kilo kaybı demektir. Hastalar daha küçük porsiyonlar ile daha iyi şekilde doyar. Hastanın midesi küçültülerek tüp şekline getirildiği için yemeğe karşı yeme arzusu azalır, aynı zamanda beyin az açlık hisseder. Sleeve Gastrektomi tüp mide ameliyatı bir tür obezite cerrahisi çeşididir. Sleeve Gastrektomi tüp mide ameliyatı genel olarak laparoskopik yöntemle veya toplumumuzda yaygın bilinen adı ile kapalı ameliyat “bypass” olarak da yapılmaktadır.

Mide boyutunun küçültülmesi ve tüketilebilecek besin miktarının sınırlandırılması mide ameliyatı ile gerçekleşir. Aynı zamanda mide boyutunun küçültülmesi ile kilo kaybına yardımcı olan hormonlar mide boyutunun küçültülmesi ile oluşur. Kilo kaybına yardımcı olan hormonların değişimleri de meydana gelir. Obezite hastalar için bu değişimler cerrahi operasyon sonrası istediğiniz ideal kiloya düşmesine ve de ideal kiloda kalınmasına katkıda bulunur.

Gastric Bypass Ameliyatı Antalya

Türkiye’de en çok tercih edilen kilo verme ameliyatları içerisinde Gastric bypass yöntemi bulunmaktadır. Uzmanlık ve titizlik gerektiren son derece özel olan bir operasyondur. Donanımlı ve hijyenik bir hastanede yapılması en uygundur. Hijyenik bir hastanede yapılmadığı takdirde risk oranı fazla olduğu için hastalar Gastric bypass ameliyatını Antalya, kliniklerinde araştırıp en iyisini ve en güvenilirini bulmaya yönelirler.

Türkiye sağlık alanında kendini geliştirmiş son derece başarılı ve pek çok operasyona imza atmış bulunmaktadır. Fiyat hususunda ise pek çok ülkeye nazaran daha ekonomik ve hassas davranmaktadır. Midenin küçültülerek hemen hemen ceviz büyüklüğüne getirilmesi Gastric bypass ameliyatı ile mümkündür. Bu konuda iyi karar vermek gerekir, çünkü geri dönüşü yoktur. Hastalar için sindirim sisteminde büyük bir değişikliğe sebep olan ve kendi alanında uzman bir cerrah tarafından uygulanması uygundur.

Sleeve Gasrektomi Tüp Mide Ameliyatı Neden Yapılır?

Sleeve Gastrektomi tüp mide ameliyatı sağlık sorunları ve riski için yapılmaktadır. Obezite hastalığı tedavi edilmediği de ise bazı belirtilen sağlık sorunları da neden olmaktadır;

·         Yüksek tansiyon,

·         Kalp hastalıkları,

·         Yüksek kolesterol,

·         Obsrüktif uyku apnesi,

·         Tip 2 diyabet

·         Kanser

·         İnme

·         infertilite yani kısırlık

Roux-En-Y Gastric Bypass Mide Baypası Nedir?

Midenin yemek borusundan sonraki küçük bir kısmı geride kalacak bir şekilde büyük bir kısmı ise bypass edilmesi şeklinde gerçekleştirilen operasyona Roux- en-y Gastric bypass denir. Bu yapılan uygulamada ise mide kısmına tekniğe uygun biçimde ince bağırsak getirilerek dikilmektedir. Mide hacmi küçülürken bağırsakların bir bölümü ise devre dışı kalmış olur. Sonuç olarak hem tüketilen yiyeceklerin miktarı azalır, hem de emilimi etkilenir. Özellikle bu yöntemle insülin bağımlısı diyabetiklerin kan şekeri daha etkili bir şekilde kontrolü sağlanmış olur.

Hangi Hastalara Obezite Ameliyatı Uygulanmaktadır?

Obezite yani aşırı şişmanlık, hastalık denecek kadar şişmanlığın görülme sıklığı morbid obezite değişen yaşam tarzı ile beslenme alışkanlıkları olarakta son zamanlarda önemli ölçüde artmaktadır. Özellikle morbid obezite hastaları için cerrahi operasyonlar, Multi disipliner şekilde gerçekleştirilmesi gereken operasyonlardır. Hastalar için endokrinoloji uzmanı ve diyetisyen ile gerektiğinde psikolog tarafından da değerlendirilmesi önemlidir. Ameliyat öncesi özellikle hastaların hormonal olarak, sorunları, ameliyata uygun olup olmadıkları, endokrinolog tarafından teşhis edilip mutlaka değerlendirilmelidir.

Antalya Gastric bypass ameliyatı kimler için uygundur? Öncelikle obezite hastası olan kişinin mustarip olması gerekmektedir. Antalya Gastric bypass ameliyatı olabilmek için uygun kriterleri karşılıyor olmanız önemli bir noktadır. Mobid obez kriterlerini özellikle karşılamaları yani VKIY değerinin 40 üstü olması gereklidir. Ayrıca bununla birlikte hastanın obeziteye bağlı olarak

·         Uyku apnesi,

·         Şeker hastalığı

·         Hipertansiyon gibi bazı hastalıkları da taşıyor olmalıdır. 18 ile 65 yaş aralığında kişiler bu cerrahi operasyondan faydalanabilirler.

Mide Balonu Ameliyatsız Mide Küçültme

Ameliyatsız yöntemlerle mide küçültme bir kesi veya dikiş olmadan midenin bir kısmını küçülterek hastaların daha kısa zamanda kilo vermesine yardımcı olan yöntemlerdendir. Yutulabilen mide balonu ile obezite hastalarının da tercih ettiği ameliyatsız mide küçültme yöntemleri arasındadır. Mide küçültme yöntemleri, mide balonu gibi tedavileri, alanında uzman ve de deneyimli hekimler tarafından yapılmalıdır. Sizler de obeziteden kurtulmak istiyorsanız kliniklerimize başvurarak istediğiniz işlemi uygunluğunuza göre muayeneden geçebilir randevu ve bilgi alabilirsiniz.

Mide Balonu Yöntemi İle Zayıflama

Günümüz şartlarında obezite hastalarında egzersiz ve diyetle sonuç alınamayan ya da sağlık için hastanın daha kısa zamanda kilo vermesinin gerektiği durumlarda cerrahi dışı ve cerrahi tedavi seçeneklerinden faydalanılmalıdır. Mide balonu da ameliyatsız mide küçültme yöntemlerinden bir tanesi olmaktadır. Hem kısa süreli kilo vermeye yardımcı olan hem de ameliyatsız uygulamaya mide balonu nedeniyle Türkiye’de son zamanlarda uzmanlar ve hastalar tarafından yaygın olarak tercih edilen obezite tedavisi yöntemlerinden biridir.

Yutulabilir Mide Balonu

Obezite tedavisi endoskopik mide balonu ile uzun yıllardan bu yana Türkiye’de başarıyla uygulanan geleneksel tedavi yöntemlerindendir. Fakat işlem sırasında hastaya sedasyon uygulamasının işlemin endoskop yardımıyla gerçekleştirilmesi ile geleneksel yöntemlerin yerine yutulabilir. Mide balonu bir diğer adıyla elips ve mide balonu uygulamaları da doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir. Hastalar yutulabilir mide balonunu ince bir telin ucunda şişirilmemiş vaziyette kapsül şeklindeki balonu bol su yardımıyla yutar. Mide balonunu yutmakta zorluk çeken kişiler içinse kapsülün ince bir stilet desteğiyle hastanın mide balonunu yutmasına destek olabilir.

Hastanın midesine balon ulaştıktan hemen sonra doktor tarafından röntgen görüntüleme yöntemleri yardımı ile balonun mideye doğru şekilde ulaşıp ulaşılamadığından tam olarak emin olunur. Balonun ucu ince bir tele benzeyen aparat ile de balonun şişirilmesini sağlamaktadır. Doğru yerde konumlanan balon doktor tarafından ucundaki aparat desteğiyle balonu şişirmeye başlanır. Mide balonu potasyum sorbat içeren 500 milimlik su ile şişirilir. Gerektiği kadar şişirilen balon son konumu tekrar doktor tarafından kontrol edilir. Hastada yapılan kontrollerin sonrasında balonun ucundaki aparatı uzman doktor dikkatli bir biçimde çıkartır.

Yutulabilen mide balonu yaklaşık olarak 20 dakika sürer ve süren işlem sırasında anestezi uygulaması gerekmemektedir. Kısa sürede hasta günlük rutin hayatına geri dönebilir. Üzerinde sızdırmaz ve de eriyebilir bir valfin bulunan yutulabilir mide balonunun 4 ay sonra valfin erimesiyle içerisindeki sıvı boşaltılır. Küçülen mide balonu boşaltım sistemi desteği ile de bağırsaktan atılır. Mide balonu yerleştirme ve de çıkarma aşamalarında endoskopi veya anestezi gerektirmez. Bu nedenle de diyet ve egzersizlerle kilo veremeyen hastalar için yutulabilir mide balonu tercih yöntemlerinden bir tanesidir.

Endoskopik Mide Balonu

Bu işlem sırasında hastayı rahat hissettirmek için endoskopik mide balonu işleminde hastaya sedasyon uygulanmaktadır. Endoskopi tekniği ile işlem gerçekleştirildiği için işlemden öncesinde belirli bir zaman hastanın hiçbir şey yemesi içmesi önerilmemektedir. Endoskopik mide balonu işleminden önce hastaya genel bilgi anlatılır. Hastaya balonu yerleştirme aşamasında kamera yardımıyla ucunda ince ve esnek bir endoskop mideye gönderilir. Ve endoskopik balon mideye yerleştirilir.

Endoskopik mide balonunu vücuda tamamen uyumlu veya tuzlu su ve sağlık otoriteleri tarafından mavi onaylanmış bir tür mavi boya ile şişirilir. Midede şişirilen balon midenin yarısından fazlasını kaplamaktadır. Her insanı mide yapısı ve de anatomisi farklı olduğu için balonun ne kadar şişirileceğini Doktorlar işlem sırasında karar verirler. Yaklaşık olarak yarım saat ile 1 saat sürecek olan endoskopik mide balonu uygulaması başarıyla sonuçlanır.

Gastrit Bypass Ameliyatı ve Riskleri Nelerdir?

Güvenli ve titizlik gerektiren bir tedavi yöntemi olan Gastric bypass hem tecrübe gerektiren ve bir o kadar da tedavinin başarılı bir şekilde sonuçlanması için herhangi bir komplikasyon yaşamamanız önemlidir. İşinde uzman cerrahınızın bu konuda profesyonel olduğuna emin olmalısınız. Şayet cerrah başarılı ise çok risk yaşamınız mümkün değil. Ancak olası karşılaşabileceğiniz riskler arasında bazıları şunlardır;

·         Kusma

·         Kanama

·         Mide delinmesi,

·         Enfeksiyon,

·         Düşük

·         Kan şekeri,

·         Anestezi komplikasyonları,

·         Fıtık,

·         Akciğer problemleri,

·         Safra kesesi taşı,

·         Bağırsak tıkanması gibi olasılıklarla karşılaşılması mümkündür fakat tüm bu risklerle karşılaşmak istemiyorsanız. Antalya Gastric bypass ameliyatı ile Türkiye’nin en iyi cerrahları aracılığıyla ameliyat olabilirsiniz.

Türkiye’de Obezitenin Görünme Sıklığı Nedir?

Ülkemizde diğer dünya ülkelerine göre obezite görünme sıklığı her gün biraz daha fazla artmaktadır. Sağlık bakanlığınca yapılan araştırmada “Türkiye beslenme ve sağlık araştırması 2010” ön çalışma raporlarına göre Türkiye’de de obezite sıklığı çoğalmaktadır; kadınlarda %41 erkeklerde %20,5 toplamda %30,3 olarak tespit edilmiştir.

Fazla kilolu ve şişman kişiler %64,9 çok daha şişman olanların oranı %2,9 toplamda fazla kilolu olanların oranı ise %34,6’dır

Çocuklarda Obezite

“Hacettepe üniversitesi sağlık bilimleri fakültesinin beslenme ve diyabetik bölümü Ankara numune eğitim ve araştırma hastanesince bakanlığımız tarafından yürütülen Türkiye beslenme ve sağlık araştırması 2010 yapılan çalışma raporuna göre Türkiye’de 0-5 yaş obezite sıklığı %8,5 erkek çocuklarında %10,1 kız çocuklarında %6,8’dir. 6 ile 18 yaş da obezite sıklığı ise %8.2 erkeklerde %9.1 kızlar da %7.3’tür. 0 ile 5 yaş aralığındaki obezite sıklığı kilolu olanlar %17,9 iken fazla kilolu ve şişman kişiler için %26,4 olarak tespit edilmiştir. 6 ile 18 yaşta fazla kilolu olan çocukların ise %14.3 fazla kilolu ya da şişman olanlar %40 22.5 olarak tespit edilmiştir.

Türkiye’de son yıllarda oldukça yaygınlaşan mide botoksu uygulaması ile midenin funduz bölümüne endoku iğnesi uygulanır. Gastric bypass botoks midenin çizgili kaslarına uygulanıp etki eder ve kasların kasılmasını engeller. Hastanın midesinde sindirimin yavaşlamasına ve böylece yemeklerin sindirimin yavaş bir şekilde ve buna bağlı olarak doygunluk süresinin de uzamasını sağlamaktadır. Çoğunlukla midenin iştah merkezi fundus bölümüne enjekte edilebilen botoks yöntemiyle bu bölgeden salgılanan ghrelin hormonunun da sinyalizasyonunu kesip diğer işlemden sonra iştah kontrolünü tamamen sağlamak kolaylaştırılır. İşlemden sonra iştah azaldığı gibi daha uzun uzun sürede tokluk hissi yaşanır yaşanmaktadır.

Antalya Mide Botoksunun Avantajları Neler?

Antalya mide botoksu olan hastalar 6 ile 8 ay içerisinde fazla kiloların hemen hemen %40’ını verebilmek de ideal kilolarına ulaşabilmektedirler. Obeziteye bağlı diğer tüm hastalıkların da önemli düzelmeler görünmektedir. Botoksun etkisi 4 ile 6 ay sürmekte ve bu uygulamanın yüksek güvenlik profili sayesinde ise uygulamadan sonra gözle görülemeyen yan etkiler çok düşüktür. Çok güvenli bir tedavi şekli olan botoks uygulamasıdır. Botoks uygulamasının yan etkisi ya da riski yoktur. Hastalar için obezite tedavisi yaptıranlarda başarı oranları, yüksek olan hem de en güvenilir bir yöntemdir.

Hastamız uygulamadan hemen hemen bir iki saat sonra normal bir şekilde yürüyerek hastaneden kendi başına ayrılabilir. Botoks uygulamasından sonra ise çok nadir olarak gözle görülebilen yan etkilerin arasında hazımsızlık, bulantı ve şişlik gibi şikâyetler dışında riski yoktur. En büyük avantajlarından biri cerrahi bir işlem olmamasıdır ve günlük hayata kolay bir şekilde hemen dönülmesidir. Herhangi bir dikiş, kesi olmadığından dolayı pansuman gerektirmeyen diğer zayıflama yöntemlerine göre iyileşme süreci hızlı ve konforlu olan güzel bir işlemdir.

Mide Botoksu Sonrası Beslenme Nasıl Olur?

Mide botoksu yöntemi ile yapıldıktan sonra diyete uyum sağlamak çok önemlidir. Mide botoksu yaptıran hastaların mide botoksu sonrası diyeti daha da kolaylaştırıcı bir uygulama olduğunu bilmelidir. Bu süre zarfında diyetisyeniniz ile planlanacak yaşam tarzı ve damak tadınıza ayrıca beslenme alışkanlıklarınıza uygun olmalıdır. Karbonhidrat protein içeriği ile iyi dengelenmiş diyet acıkmadan kolay bir şekilde hedefinize ulaşmanız için çok kolay bir yöntemdir.

Mide Botoksu Yapan Kişiler Kaç Kilo Verirler?

Bünyeden bünyeye ve kişiden kişiye değişen mide botoksu genel ortalamalardan bahsedilebilir. Mide botoksu uygulayan kişiler ilk aylarda 20 kiloya kadar kolaylıkla verebilir. Sonrasında ortalama olarak ayda 15 kilodur ve daha sonrasında 10 ila 15 kilo olarak değişmektedir. Oranları daha da yükseltmek için sağlıklı beslenmeye uymalı ve uzman diyetisyenle çalışmak uygundur nokta şayet sağlıksız bir şekilde beslenmeyi bırakmaz iseniz kilo kaybı ortalamanız daha da aza düşecektir. Dengeli beslenme ve hareketli bir yaşam tarzıyla ortalama ayda 10 ile 15 kilo vermenize destek olan bir uygulamadır.

Mide botoksunu hangi doktorlar yapar? Gastroenteroloji bölümü ve diyetisyen fizyoterapist gibi uzmanlara ihtiyaç duyulur. Özetle mide botoksunu genel cerrahlar yapmalıdır.

Obezitenin Nedenleri Nelerdir?

Hareketsizlik fast food türü kalorisi yüksek olan gıdalar la yapılan beslenme çizgi dünyadaki bütün ülkeler obezitenin önlenmesi için bir şeyler yapmaya çalışıyorlar beslenme ve hareket etme alışkanlıklarını değiştirmek için motive etmek amaçlı politikalar oluşturulmaktadır. Sadece fiziksel bir problem olmayan obezite bireylerin fazla kilolu olmanın gerektirdiği birçok sağlık sorunu ile de karşı karşıya bırakıyor. Bunlar ölümcül hale bile gelebilmektedir.

Obezitenin başında diyabet hipertansiyon kalp sorunları ile birlikte kolesterol yüksekliğe solunum sistemi rahatsızlıkları eklem problemleri ve uyku apnesi de sayılmaktadır. İnsanların yaşamları içerisinde karşılaştıkları sağlık problemleri ile pek çoğunun kötü bir şekilde beslenmesinden dolayı fazla kilolar ortaya çıkmaktadır. Genetik faktörler de obeziteyi tetiklemektedir.

Obezite ameliyatı için uygun olmayan ya da fazla kiloları bulunan kişilere ise cerrahi dışı mide botoksu önerilmektedir botolinyum toksiti olan botoks enjekte edildiği yerde sinir ve adale sistemini kısa bir süreliğine felç ediyor. Dünyada çok yaygın kullanım alanları aşırı terleme, göz etrafı kırışıklıkları, kronik ağrı, parkinson hastalığındaki el titremeleri, çift görme, migren, depresyon ve idrar kaçırma olarak da bulunuyor. Antalya Gastric bypass ameliyatı ile obezitenin tedavisindeki uygulamalar ise yaygınlaşmıştır.

Türkiye’de Gastrit Bypass Ameliyat Ücretleri

 

Ortalama 2.000 Euro civarında olan Türkiye gastrit bypass ameliyat ücretleri tedavi göreceğiniz kliniğin kalitesine göre değişiklik göstermektedir. Semt ücretleri de etkili bir faktördür. Bizimle iletişime geçerek ücretlendirme için uygun fiyat garantisi ile kliniğimizden hizmet alabilirsiniz. Detaylı tüm bilgi için kliniğimizi arayarak ücretsiz danışmanlık hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

Türkiye’de Obezite Ameliyatı Fiyatları Ülkemizde de yeme alışkanlıklarının değişmesi ile birlikte görülme sıklığı daha çok artan aşırı obezite hastalık derecesine morbid obezite tedavisi ile hastanelerimizde başarı başarıyla uygulanmaktadır. Alanında deneyimini uzman kadrosu ve hekimler tercih edilmelidir. Size en uygun tedaviyi seçip sağlık açısından kalıcı olarak obezite tedavinizi olmak için kliniklerimizden fiyat bilgisi alabilirsiniz.

Antalya Gastric Bypass Ameliyatı Kimler Olabilir?

Antalya gastric bypass ameliyatını olmak için belli kriterleri karşılıyor olmak gerekir. Öncelikle hastanın obeziteden mustarip olması gerekir. Özellikle de morbid obez kriterini karşılamaları yani VKI değerinin 40 ve üstü olması gerekmektedir. Bununla birlikte obeziteye bağlı olarak şeker hastalığı, uyku apnesi ve hipertansiyon gibi hastalıkları da taşıyor olması gerekir. Operasyonu gerçekleştirmek için son kriter de hastanın 18-65 yaş aralığında olması gerekmesidir.

Gastric Bypass Riskleri

Gastric bypass oldukça önemli ve titizlik gerektiren bir tedavidir. Hem tecrübe gerektirir hem de tedavinin başarılı sonuçlanması için herhangi bir şekilde komplikasyon yaşamamanız gerekir. Cerrahınızın bu konuda uzman olduğundan emin olmalısınız. Cerrah başarılıysa çok risk yaşamazsınız fakat olası karşılaşabileceğiniz riskler aşağıdaki gibidir;

·         Kanama

·         Enfeksiyon

·         Anestezi komplikasyonları

·         Akciğer problemleri

·         Bağırsak tıkanması

·         Safra kesesi taşı

·         Fıtık

·         Düşük kan şekeri

·         Mide delinmesi

·         Kusma

Antalya gastric bypass ameliyatı riskleri yukarıdaki şekildedir. Ancak bu risklerle karşılaşmak istemiyorsanız Türkiye’de ameliyat olabilirsiniz.

Türkiye Gastric Bypass Ameliyat Fiyatları

Türkiye gastric bypass ameliyat fiyatları ortalama 2000 Euro civarıdır. Ancak tedavi göreceğiniz kliniğin kalitesi ve semt ücretlerde etkilidir. Bunun için bizimle iletişime geçerek en uygun fiyat garantisi veren kliniği bulabilirsiniz. Detaylı bilgi için bizi arayarak ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık