Diş Beyazlatma Nasıl Olur?

Diş Beyazlatma Nasıl Olur?

Dişler zamanla lekelenen ve sararabilen bir yapıya sahiptir. Bu da estetik açıdan hiç iyi durmadığı için diş beyazlatma yöntemi sıklıkla kullanılır. Evde her ne kadar doğal yöntemlerle dişlerinizi beyazlatsanız da bu yöntem kalıcı olmayacaktır. Bu nedenle tıbbi destek almak önemlidir. Böylece özgüven eksikliğinden kurtularak daha güzel gülüşlere sahip olabilirsiniz.

Diş Beyazlatma Kimler İçin Uygundur?

Diş beyazlatma en kolay  diş tedavisi olsa da elbette ki belli başlı kriterleri vardır. Bu kriterleri taşımayan kişiler uzman hekimin onayı ile beyazlatma yapabilir. Aşağıdaki kriterlere sahip kişiler diş beyazlatma yapamazlar;

·         16 yaşından küçükler

·         Hamile ve emziren kadınlar

·         Diş çürüğü olanlar ve kök dişi kalanlar

·         Alerjisi olan kişiler

·         Hassas dişlere sahip olanlar

Diş Beyazlatma Sırasında Neler Olur?

Diş beyazlatma dişlerin sararmasının giderilmesini içerir. İlk adım tedavi uygulanacak hidrojen peroksit maddesinin yanaklara ve dudaklara değmesini önlemektir. İkinci adım dişlere beyazlatıcı sıvı sürmektir. Bu maddenin çok daha hızlı etki etmesi için lazer ışınları kullanılır. Lazer uygulaması ortalama 1 saat sürmektedir. Sonrasında dişlerinizin ne kadar beyaz olduğunu göreceksiniz.

Diş Beyazlatma Dişlere Zarar Verir mi?

Profesyonel nitelikte yapılan diş beyazlatma işlemi dişlere hiçbir şekilde zarar vermez. Bu nedenle alanında uzman hekimlere danışarak bu işlemi yaptırmalısınız. Türkiye’de diş beyazlatma hizmeti sunan pek çok klinik bulunmakta olup profesör cerrahlar tarafından yapılır. Sizler de bu klinikleri ziyaret ederek dişlerinizi bembeyaz hale getirebilirsiniz.

Diş Beyazlatma Protezlere mi Uygulanır Kaplamaları mı?

Protez ve implantlar ne yazık ki diş beyazlatma için uygun değildir. Takma dişlere uygulanan diş beyazlatma işleminin hiçbir etkisi olmayacaktır. Orijinal dişlere uygulanan diş beyazlatma etkisini gösterecektir. Fakat protez ve implant dişler için farklı beyazlatma yöntemlerini hekiminize danışabilirsiniz.

Diş Hekimi Diş Beyazlatma Yapabilir mi?

Diş beyazlatma işlemi son derece invaziv tedavilerdir. Bu nedenle diş hekimleri de bu tedaviyi gerçekleştirebilir. Hatta bazı güzellik merkezleri de bu tedaviyi gerçekleştirir. Fakat güvenilir sonuç elde etmek için diş hekim ve cerrahlarını tercih etmek daha doğal olacaktır. 

Takma Dişlere Diş Beyazlatma Yapılabilir mi?

Diş beyazlatma işlemi ile kişilerin orijinal dişleri beyazlatılabilir. Fakat ne yazık ki protezler ve takma dişler beyazlatılamaz. Bunun için kaplamaların rengi gittiğinde kaplamayı yenilemek daha doğru olacaktır. 

Diş Beyazlatma Güvenli midir?

Diş beyazlatma, güvenilir diş hekimi tarafından uygulandığı zaman güvenilirdir. Kullanılan malzeme diş dokusuna kesinlikle zarar vermez. Bu nedenle güvenle Türkiye'de diş beyazlatma işlemi yaptırabilirsiniz. 

Türkiye’de Diş Beyazlatma Ücretleri

Türkiye’de diş beyazlatma ücretleri kliniğe göre farklılık gösterir. Dişlerde başka deformasyon mevcutsa fiyatları etkiler. Bu nedenle öncelikle alanında başarılı bir klinik bulup o şekilde fiyat almanız daha doğru olur. Bunun için bizimle görüşerek ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilir ve en iyi kliniği bulabilirsiniz.

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık