Diş İmplantı Nedir?

Diş İmplantı Nedir?

Diş implantı eksik dişlerin tamamlanması için uygulanan bir tedavi şeklidir. Diş implantı yerine kullanılabilecek daha başka tedaviler olsa da implant kalıcı ve daha sağlam bir tedavi şekli olduğu için sık tercih edilir. Bu tedavi sonrasında kişiler daha rahat yemek yiyebilecek, daha rahat konuşabilecek ve özgüveni yerine gelecektir. Eğer diş kurtarılamayacak kadar kötü durumdaysa hekim dişi çekerek yerine implant yaptırmayı tercih edecektir. Dental vidanın damağa yerleştirilerek üzerine protez dişin sabitlenmesini içeren implant hastalarda korkuya sebep olsa da diş lokal anestezi ile uyuşturulacağı için hiçbir şey hissetmezsiniz.

Diş implant tedavisi 18 yaşını doldurmuş her kişi için uygun bir tedavidir. Kemik gelişiminin tamamlanması için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekir. Çünkü diş vidası takılacağı için hastanın sağlam bir kemiğe sahip olması gerekir. Yine de detaylı bilgi için diş hekimi ile görüşmenizde fayda vardır.

Diş İmplant Tedavisi Ne İçin Kullanılır?

Diş implantı, eksik olan dişleri tedavi eder. Eğer hastaların dişi tedavi edilemeyecek kadar kötü ise implant tedavisine başvuru yapmak mümkündür. Fakat bu konuda endişe duymaya gerek yok çünkü diş implantları gerçek orijinal dişleriniz kadar etkili olacaktır. Uzun yıllar boyu güvenli bir şekilde kullanılabilir. 

Dental İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanır?

Diş implant tedaviisi, 18 yaşından büyük kişiler için uygundur. Diş gelişiminin tam olarak sağlanması adına kişinin 18 yaşından daha büyük olması gerekir. Diş implantının başarılı olması adına kemik gelişiminin sağlanması son derece önemlidir. Kemik gelişimi sağlanmadığı taktirde kemik grefti eklemek durumunda kalınacaktır. Bu da tedavi sürecini uzatacaktır. 

Diş İmplant Tedavisinin Alternatifleri Var mı?

Diş tedavilerinin neredeyse tamamı alternatif tedavi prosedürü içerir. Örneğin diş kaplaması diş beyazlatma yerine kullanılabilir. Bununla birlikte iki sağlam dişiniz olması durumunda diş köprüsü tedavisi de uygulanabilir. Fakat diş köprüsü çok uzun ömürlü ve implant kadar dayanıklı olmayacaktır. Ayrıca hasarlı dişin sağ ve sol tarafında sağlam diş olması gerekir. 

Diş İmplantı İyileşme Süreci

Diş implantı iyileşme süreci oldukça kolaydır. Çünkü herhangi bir şekilde özel bakım gerekli değildir. Yalnızca birkaç püf noktaya dikkat etmeniz gerekir. bu püf noktaları da şöyle gösterebiliriz;

  • İmplantlarınız varken kesinlikle aşırı sıcak ve aşırı soğuk gıdalar tüketmeyin. 
  • Çok asitli ve şekerli gıdalar tüketmeyin. Çünkü bu gıdalar tam iyileşmemiş dişlerinizin enfeksiyon kapmasına neden olabilir. 
  • İyileşme dönemi boyunca aşırı katı gıdalardan uzak durmalısınız. 

Diş İmplantı Tedavisi İçin Türkiye'de Ne Kadar Kalmak Gerekir?

Dental implant tedavileri için ortalama 3 ay kendinize ayırmalısınız. Ancak vidanın takılması bir gün sürecek, vida damağa uyum sağladıktan sonra protez takılacaktır. Bu süreç de ortalama birkaç ay sürecektir. 

 

Diş İmplant Tedavileri Riskli mi?

Diş implant tedavileri, diğer diş tedavilerine göre çok daha profesyonel ve titiz çalışmalardır. Bu sebeple bazı riskler ile karşılaşmak mümkündür. Ancak diş hekiminin başarısı ve tecrübesi ortaya çıkabilecek riskleri değiştirecektir. Uzman hekim tarafından uygulanmayan diş implant tedavileri aşağıdaki riskleri doğurabilir;

·         Kanama

·         Enfeksiyon

·         Rahatsızlık

·         Ağrı

·         Hassasiyet

Bu riskleri yaşamak istemiyorsanız Türkiye’de diş implant tedavisi gerçekleştiren uzman hekimler ile görüşme sağlayabilirsiniz.

Diş İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Diş implant tedavileri birden fazla ziyaret gerektirir. Kalıcı bir tedavi olduğu için ve titizlik gerektirdiği için kontrolleri aksatmamalı ve iki üç seans halinde tedaviyi gerçekleştirmelidir. Genelde 2 ay arayla diş hekimini ziyaret etmeniz gerekir. Bu da vidanın yerleştirilmesi ve protezin sabitlenmesi içindir. Yine de ilk görüşmede hekiminiz ile görüşerek net bilgi alabilirsiniz.

Türkiye’de Diş İmplant Tedavisi

Türkiye’de diş implant tedavisi 200 Euro ile 400 Euro arasında farklılık gösterir. Bu tek bir diş için fiyattır. İmplant dişin markasına ve klinik seçimine göre fiyatlarda farklılık görülür. Bunun için Türkiye’yi ziyaret edebilirsiniz. Çünkü burada son derece başarılı hekimler vardır. Pek çok ülkeye göre döviz kuru yüksek olduğu için fiyatlar da daha uygundur. Türkiye’de diş implant tedavisi için bizimle iletişime geçerek ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık