Antalya Gastrik Botoks Fiyatları

Antalya Gastrik Botoks Fiyatları

Obezite hastalığı, bütün dünyada en çok görülen kronik rahatsızlıklardan biridir. Bu durum oldukça önemli bir sağlık sorunu olması ile dikkat çeker. Obezite hastalığı, metabolik hastalıklara neden olması ile de bilinir. Bunun yanı sıra morbidite ve mortalite risklerinin artması gibi durumların yaşanmasına da sebebiyet verebilir. Bu gibi riskleri olduğundan obezite hastalıklarının hızlı bir şekilde tedavi edilmesi son derece önemli bir konudur. Bu gibi durumlarda gastrik botoks sıklıkla tercih edilen bir tedavi yöntemi olması ile dikkat çeker.

Gastrik botoks yöntemi, kilo verme konusunda sıklıkla başvurulan tedavilerden biridir. Endoskopik bir yöntem olman bu tedavi şeklinde midenin belirli bölümlerine botilium olarak adlandırılan toksin bir madde verilir. Bu işlem cerrahi olmadığından kesiye gerek yoktur. Gastrik botoks uygulamasında %15-20 oranında kilo verme durumları söz konusu olur.

Gastrik botoks işleminin ardından ghrelin olarak isimlendirilen açlık hormonu seviyelerinde azalma durumları söz konusu olur. Bunun yanında mide asidi salınımlarında da azalma yaşanması dikkat çeker. Bu işlemden sona mide yavaş bir şekilde boşalmaya başlar. Böylece bireylerde geç acıkma ve iştahta azalma gibi durumlar yaşanır. Mide boşalmasında gecikme olması nedeniyle yemekten sona kişilerde hızlı kan şekeri yükselmesi gibi durumlar söz konusu olmaz. Bu şekilde kan şekerinin gün içerisinde sabit kalması gibi durumlar yaşanacaktır.

Gastrik Botoks İşlemi Nasıl Yapılır?

Gastrik botoks işlemi, mide botoks enjeksiyonunun ağız yolu ve endoskop yöntemi ile yapılmasıdır. Bu işlem sırasında kişilerin herhangi bir ağrı hissetmesi durumları yaşanmayacaktır. Gastrik botoks uygulaması gerçekleştirilirken kişilerin genel anestezi alması gibi durumlar söz konusu olmaz. Mide botoksu işlemi obezite tedavilerinde gerçekleştirilen diğer uygulamalardaki gibi bir cerrahi operasyon değildir. Bu nedenle gastrik botoks uygulaması son derece güvenilir bir yöntem olması ile dikkat çeker. Bunun haricinde bu uygulamanın herhangi bir tehlike durumu da söz konusu değildir. Hastalara yapılan botoks işlemleri kişilerin sağlık durumlarına bağlı olarak değişiklik gösterir.

Gastrik botoks uygulaması çoğunlukla 15 dakika gibi bir sürede uygulanır. Bu uygulama esnasında kişilerde ağrı durumlarının yaşanması söz konusu değildir. Bu işlemlerde cerrahi müdahalelere gerek olmadığından kişilerin vücutlarında herhangi bir kesiye gerek yoktur. İşlem ağız yolundan gerçekleştirildiğinden uygulamadan sonra hastaların birkaç saat kadar gözetim altında tutulmasına ihtiyaç duyulur. Sonrasında kişilerin aynı gün içerisinde taburcu edilmesi mümkündür.

Gastrik Botoks Yan Etkileri Nelerdir?

Gastrik botoks yaptıran kişiler işlemin etkilerini aynı gün ya da birkaç gün sonra görmeye başlarlar. Uygulamanın ardından 2-3 gün gibi bir sürede kişilerde acıkma sürelerinde yavaşlama durumları söz konusu olur. Bunun yanında iki hafta gibi bir sürede hastalarda gözle görülür bir şekilde kilo verme durumları söz konusu olacaktır. Kişilerin kilo vermeleri 4-6 ay kadar devam ede. Gastrik botoks işlemlerinde ve vücudun farklı bölümlerinde yapılan botoks uygulamalarının herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.

Botoks uygulaması sayesinde kişinin midesinde bulunan düz kasların etkilenmesi amacıyla çeşitli işlemler yapılır. Bu şekilde sinir sistemi ya da sindirim sistemine uygulanan botoks işlemlerinden hastaların olumsuz bir şekilde etkilenmesi durumları yaşanmaz. Kas hastalığı olan ya da botoksa alerjisi bulunan kişilerde bu işlemlerin olumsuz tepkimelere sebep olması durumları yaşanabilir. Bu tarz problemi bulunan kişilere botoks uygulamaları önerilmez. Bu sayede potansiyel yan etkiler ile risk durumları engellenmiş olur.

Gastrik Botoks Kimlere Uygulanır?

Gastrik botoks işlemi uygulanabilecek kişiler;

• Cerrahi tedavi görmek istemeyen hastalar

• Obezite ameliyatına uygun olmayanlar

• Vücut kitle indeksi 25-40 arasında olanlar mide botoksu yaptırabilirler.

• Bunun haricinde ek hastalıkları sebebiyle ameliyat olması riskli olan kişilerin de mide botoksu yaptırması mümkündür.

Kimler Gastrik Botoks Yaptıramaz?

Gastrik botoks uygulaması;

• Botoks işlemine alerjisi bulunan

• Kas hastalığı olan kişiler için uygun bir tedavi yöntemi değildir.

Bunun yanında midesinde ağır gastrit ya da ülser problemi olan bireyler bu hastalıklar ile ilgili tedavi gördükten sonra mide botoksu işlemi yaptırabilirler.

Mide Botoksu Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Gastrik botoks avantajları oldukça fazla olduğundan bu işlem günümüzde sıklıkla uygulanır.

• Bu uygulama sedasyon altında yapıldığından gastrik botoks uygulamalarında genel anesteziye ihtiyaç yoktur.

• İşlem 15-20 dakika gibi oldukça kısa bir sürede uygulanabilir.

• İşlemin ardından kişilerin hastanede yatmasına ihtiyaç duyulmaz.

• Bu uygulama endoskopik bir işlem olduğundan uygulamadan sonra hastaların ağrı hissetmesi söz konusu değildir.

• Bu işlemler cerrahi bir yöntem olmadığı için kesi açılmasına gerek yoktur.

• Endoskopik bir işlem olduğundan kişiler kısa sürede normal yaşamlarına dönebilirler.

Gastrik Botoks İşleminden Sonra Dikkat Edilmesi Gereken Konular Nelerdir?

Gastrik botoks sonrası hastaların dikkat etmesi gereken birtakım konular vardır. Bu uygulamadan sonra kişiler herhangi bir sorun yaşamadan günlük yaşamlarına rahat bir şekilde dönebilirler. Bu yöntemin verimli olabilmesi için hastaların dikkat etmesi gereken çeşitli konular bulunur. Gastrik botoks işleminden sonra hastaların toplam kilolarının %10-15’lik kısmı 3-6 ay gibi bir sürede kaybedilecektir. Bu durum hastaların kilolarına, metabolik yaşlarına, beslenme şekillerine ve yaşam tarzlarına bağlı olarak değişiklik gösterir.

Gastrik botoks uygulamaları oldukça etkili bir yöntem olsa da bu işlemden mucizeler beklememek daha doğru olur. Bu işlemin başarılı olması için hastaların gayretli ve disiplinli olması önemli bir konudur. Gastrik botoks işleminden sonra kişilerin ilk önce beslenme alışkanlıklarına dikkat etmeleri gerekir. Uygulamanın ardından hastaların fast food gibi hazır gıdalardan uzak durması önemli bir konudur.

Karbonhidratlı ve çok yağlı gıdaların tüketimlerine dikkat edilmelidir. Hastaların bu dönemde sağlıklı bir şekilde beslenmesi önemli bir konudur. Bunun yanında hastaların öğün atlamadan düzenli bir şekilde diyet programı uygulamaları gerekir. Asitli içecek tüketimleri mideyi yoracağından hastaların bu tarz içeceklerden uzak durmaları gerekir. Mide botoksu uygulamalarından önce kişilerin sağlıksız beslenmeleri nasıl kilo almaya neden oluyorsa işlemden sonra da bu besinlerin tüketimleri kilo vermeyi zorlaştırır. Gastrik botoks işleminin ardından zayıflama konusunda başarılı olan kişilerin düzenli bir şekilde beslendiği ve egzersiz yaptığı görülmektedir. Bu şekilde mide botoksunu takip eden 4-6 aylık dönemde kişilerin sorunsuz bir şekilde kilo vermeleri mümkün olacaktır.

Gastrik Botoks Yöntemi Sayesinde Hastalar Ne Kadar Kilo Verebilir?

Endoskopik gastrik botoks işleminde kişilerin vermesi beklenen kilolar %10-15 civarındadır. Verilecek kilolar hastaların diyete uymalarına, spora harcadıkları zamana ve bazal metabolizmalarına bağlı olarak değişiklik gösterir.

Mide Botoksu Sonrası Hastaların Hastanede Yatmasına İhtiyaç Duyulur Mu?

Gastrik botoks işlemi cerrahi bir uygulama olmadığı için bu işlemde hastaların ağzından girilerek uygulama gerçekleştirilir. Bu nedenle uygulama esnasında hastalarda herhangi bir kesi açılması durumu yaşanmaz. Gastrik botoks uygulamalarında hastalar anestezi ekibi eşliğinde uyutulabilir. Sonrasında hastalar kendine geldiğinde taburcu edilmeleri durumları söz konusu olur.

Bu işlemden sonra kişilerin hastanede yatmasına ihtiyaç duyulmaz. Bunun yanında hastaların aynı gün içerisinde normal hayatlarına dönmeleri de mümkündür. Fakat yine de mide botoksu işleminin ardından hastalar sedasyon olarak isimlendirilen bir anestezi aldıkları için 3-4 saat gözetim altında tutulmalarına ihtiyaç duyulabilir.

Gastrik Botoks İşleminde Kalıcı Problemler Yaşanır Mı?

Gastrik botoks tedavisi esnasında kişilerde kullanılan ilaçların etkileri 4-6 ay gibi bir sürede geçecektir. Bu nedenle mide botoksu yönteminin kişilerde kalıcı sorunlara neden olması gibi durumlar söz konusu olmayacaktır. Mide botoksu uygulamaları 6 ay gibi bir süre etkisini göstermektedir. Gerekli olması halinde 6 ay aralıklarla işlemin 3 kere yapılmasında herhangi bir sıkıntı bulunmaz.

Gastrik Botoks İşleminden Sonra Etkiler Ne Zaman Görülür?

Gastrik botoks işleminin gerçekleştirilmesinden sonra hastalarda 2-3 gün içerisinde acıkmada azalma durumları görülür. 2 haftalık süreden sonra kişilerde kilo kayıpları görülmeye başlayacaktır. Mide botoksu işlemleri sadece midede bulunan düz kaslar üzerinde uygulandığı için bağırsak hareketleri ile sinir hücrelerinin etkilenmesi durumları söz konusu olmaz. Mide botoksu işleminden sonra hastalara özel olarak hazırlanan diyetler sayesinde bağırsakların çalışmasına yönelik olarak gıda takviyeleri verilir.

Gastrik Botoks İşleminde Yaş Sınırı Var Mı?

Gastrik botoks uygulaması uygun kriterleri sağlayan hastalara sorunsuz bir şekilde uygulanabilir. 16 yaşın üzerinde olan kişilerde bu işlemin gerçekleştirilmesinde herhangi bir problem yoktur. Üst yaş sınırı olarak bu işlem sedasyonu kaldırabilen kişilere sorunsuz bir şekilde uygulanabilir.

Gastrik Botoks Uygulamasında Kilo Verme Garantisi Var Mıdır?

Gastrik botoks işlemi de dahil olmak üzere gerçekleştirilen uygulamaların hiçbirinde kilo verme garantisi bulunmaz. Bu nedenle gastrik botoks uygulamalarına mucizevi bir yöntem gibi görmemek gerekir. Bu işlem sayesinde hastaların iştahlarının azalması sağlanır. Böylece kişilerin yaptıkları diyetlere yardımcı olma özelliği vardır. Gastrik botoks tedavisi sonrası hastaların sağlıksız beslenmesi, yüksek karbonhidrat tüketmesi halinde işlemler de başarısız olur.

Gastrik Botoks Uygulamasının Vücuda Dağılması Durumları Yaşanır Mı?

Yapılan araştırmalara göre gastrik botoks uygulamasının ardından botoksun sistemik bir şekilde yayılması gibi bir durum söz konusu olmaz. Bu işlem sayesinde bölgesel olarak sinir iletişimlerinin bloke edilmesi işlemi gerçekleştirilir. Bu sayede kişilerde acıkma durumları yaşanmayacaktır.

Gastrik Botoks Sonrası Beslenme Nasıldır?

Gastrik botoks sonrası kişilerin beslenme düzenleri konusunda dikkatli olması gerekir.

• Gastrik botoks uygulamalarından sonra kişilere özel beslenme programlarının hazırlanması sağlanır.

• Bu uygulamadan 2 saat sonra hastalar rahat bir şekilde beslenmeye başlayabilir.

• Mide botoksu işleminden sonra hastaların yaklaşık 3 gün kadar sıvı tüketimlerine dikkat etmeleri önemli bir konudur. Ardından gün içinde 2 öğün protein ve sebze içerikli olan besinler tüketilmelidir.

• Sigara kullanımının işleme herhangi bir etkisi yoktur. Fakat yine de uygulamadan sonra hastaların sigara kullanımını minimuma indirmesi daha doğru olacaktır.

• Karbonhidrat, asitli içecekler, şurup kullanımı ve alkol tüketimi konuları ile ilgili sınırlandırma son derece önemlidir. Hastaların, beslenme uzmanları tarafından kendilerine verilen listeye göre beslenmeleri gerekir.

Gastrik Botoks ve Mide Balonu Farkları Nelerdir?

Mide balonu tedavisi de gastrik botoks uygulamasında olduğu gibi kilo kaybı yaşanmasını sağlar. Mide balonu işlemlerinde balon hacminin hastalara uygun olarak ayarlanması önemli bir konudur. Bu tarz durumlarda kişilere sürekli olarak endoskopi uygulanmasına ihtiyaç duyulur.

Gastrik botoks uygulamalarında sadece bir işlem gerçekleştirilmesi yeterli olur. 4-6 aylık sürede hastalarda iştah kayıpları yaşanacaktır. Mide balonu uygulamasında mide içerisinde yabancı bir cisim bulunduğu için nadir de olsa hastalarda mide bulantısı durumları söz konusu olabilir. Bunun yanında mide balonu alındıktan sonra kişilerin iştahlarında artış durumları da yaşanabilir. Gastrik botoks işlemlerinde mide balonu uygulamalarında olduğu gibi hastalarda ani iştah artması durumları yaşanmaz. Mide botoksu sonrası kişilerin mide hacimlerinde azalma durumları söz konusu olacaktır. Fakat mide balonu uygulamalarında hastaların midelerinde genişleme gibi problemler yaşanabilir.

Gastrik Botoks Uygulamasının Dezavantajları

Gastrik botoks işlemi ile kişiler daha hızlı bir şekilde doyarlar. Bunun yanı sıra hastaların geç acıkması gibi durumlar da söz konusu olur. Bu işlemde mide hacminde azalma gibi bir durum yaşanmayacaktır. Bu sebeple kişilerde tokluk hissi olsa da gıda alımları engellenmeyecektir.

Yemek bozukluğu sorunları bulunan kişilerde mide botoksu yönteminin etki etmemesi durumları yaşanabilir. Etkin kilo kaybı yaşanması açısından mide botoksu uygulamasından sonra hastaların kendilerine verilen diyet programlarına uymaları önemli bir konudur. Diyet programlarına uyulması ile tokluk hissi destekleneceği için hastaların kilo vermesi çok daha kolay olur.

Mide botoksu işleminin en önemli dezavantajlarından biri uygulamanın etkisinin kısa sürmesidir. Bu işlem yeniden yapılabilse de burada istenen uygulamanın bir defa yapılması ve hastalarda kilo kaybının korunmasıdır. Bu nedenle mide botoksu uygulamalarından sonra hastaların diyet programlarına devam etmeleri oldukça önemli bir konudur. 6 aydan sonra mide botoksu etkisinin geçmesi ile birlikte 6 aylık dönemde edinilen diyet alışkanlıklarına devam edilmelidir. Aksi hallerde hastaların yeniden kilo alması gibi durumlar yaşanabilir.

Mide Botoksu Uygulaması Güvenilir Mi?

Gastrik botoks etkisi 4-6 ay kadar sürer. İşlemin hastalara herhangi bir yan etkisi ya da riski yoktur. Obezite tedavilerinde başarısı yüksek olan uygulamalar arasında yer alır. İşlemin ardından 1-2 saat içerisinde hastalar sorunsuz bir şekilde yürüyerek hastaneden çıkabilirler. Gastrik botoks uygulamasından sonra kişilerde nadirde olsa hazımsızlık, bulantı, şişkinlik gibi istenmeyen durumlar yaşanabilir.

Gastrik Botoks İşleminde Ölüm Riski Var Mıdır?

Gerçekleştirilen çalışmalarda gastrik botoks uygulamalarında herhangi bir sistemik yan etki olmadığı görülmüştür. Uygun dozlar ve tekniklerin uygulanması ile gastrik botoks işleminin ölüm riski bulunmaz. Uygulamadan sonra oluşan olası yan etkiler çoğunlukla endoskopi işlemi sonucunda oluşur. Yapılan bilimsel çalışmalar ve uzman deneyimlerine göre uygulamanın herhangi bir ölümcül yan etkisi olmadığı görülmüştür.

Gastrik Botoks Yöntemi ile Kilo Vermede Başarı Oranları Nedir?

Gastrik botoksu, mide balonu ya da gerçekleştirilen cerrahi işlemlerde başarı sağlanması için kişilere uygun olan yöntemlerin tercih edilmesine dikkat edilmesi gerekir. Bunun yanında gastrik botoksu başarı oranları doktor yaklaşımı, tecrübesi, hasta ile doktor uyumu, işlemden sonra iletişim halinde olunması ve doğru yöntemin seçilmesine de bağlıdır.

Gastrik Botoks Uygulamalarında Hastanede Yatmaya Gerek Var Mı?

Gastrik botoks uygulamalarında hastanede yatış yapılıp yapılmayacağı merak edilen konular arasında yer alır.

• Gastrik botoks uygulamalarında kesi açılmasına ihtiyaç duyulmaz.

• Bu işlemin obezite ameliyatı olarak düşünülmemesi gerekir.

• Gastrik botoks uygulamalarında kişilerin hastanede yatmasına gerek yoktur.

• Gastrik botoks uygulamalarında ağız içerisine endoskopik olarak girilmesi sağlanır. İşlem bu yöntem ile gerçekleştirilir.

• Gastrik botoks işleminden yaklaşık 3 gün sonra hastalarda iştah azalması durumları görülür. Bu şekilde hastaların iştah kontrolleri sağlanmış olur.

• Gastrik botoks uygulaması yaklaşık 20 dakika gibi bir sürede gerçekleştirilir.

• İşlem esnasında hastaların anestezi uzmanı eşliğinde uyutulması önemli bir konudur.

• Mide botoksu tedavisi ardından kişilerin gözlem için 1-2 saat hastanede tutulması gerekir.

Mide botoksu işlemi uygulama şekli nedeniyle hastalarda daha az komplikasyona sebebiyet verir. Bu işlemin etkileri 2 gün gibi bir sürede görülmeye başlar.

Antalya’da Gastrik Botoks Uygulamaları

Gastrik botoks uygulaması Türkiye’de başarılı doktorlar tarafından son derece uygun fiyatlara gerçekleştirilir. Sağlık turizmi kapsamında Türkiye’de tedavinin tercih edilmesi halinde hem mükemmel bir tatil yapabilir hem de başarılı bir şekilde mide botoksu uygulamasını gerçekleştirebilirsiniz. Antalya’da gastrik botoks uygulamaları ile ilgili bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık