Dental Turizm Nedir? Dental Turizm Nasıl Yapılır? Dental Turizmde En İyi Ülkeler

Dental Turizm Nedir? Dental Turizm Nasıl Yapılır? Dental Turizmde En İyi Ülkeler

Sağlık turizmi dendiğinde dental turizm ilk akla gelenlerden biridir. Türkiye’de son yıllarda ileri düzey teknolojilerin kullanımı, kaliteli sağlık hizmetlerinin sunulması ve başarılı diş hekimleri tarafından hizmet verilmesi, yurt dışından pek çok hastanın Türkiye’yi tercih etmesine neden olur. Bu nedenle Türkiye’de sunulan diş tedavilerinde ilgi her geçen gün biraz daha artar.

Dental turizm, diş tedavisi hizmeti almak için farklı ülkelerden seyahat edilmesine verilen isimdir. Her ülke için dental turizm ve genel açıdan sağlık turizmi son derece önemlidir. Turistler bu sayede bir yandan diş tedavisi hizmetlerinden faydalanırken bir yandan da ülkeyi gezme, kültürü tanıma şansı da elde ederler. Bu nedenle hem tatil hem de sağlık hizmetlerinden faydalanma şansları da bir arada değerlendirilir. Özellikle Türkiye’de diş tedavi fiyatlarının daha uygun olması, ülkenin yoğun bir şekilde tercih edilmesine neden olur.

Dental Turizm Nasıl Yapılır?

Dental turizm nasıl yapılır konusu pek çok kişinin merak ettiği bir konudur. İstisnalar dışında sürecin işleyişi şu şekilde gerçekleşir;

·         Hastalar kendi ülkelerinde çektirmiş oldukları röntgenleri veya tedavi ile ilgili diğer tetkikleri seçtikleri sağlık kuruluşlarına gönderirler. Gönderim işlemlerinin dijital ortamlarda kolaylıkla gerçekleştirilmesi mümkündür.

·         Diş hekimleri tetkikleri ve sağlık sorunlarını inceler ve buna uygun olarak tedavi planlarını hazırlar.

·         Diş hekimliği alanında sağlık hizmeti almak isteyen hastalara planlanan tedavi, maliyet ve tedavi süreleri ile ilgili bilgi verilir.

·         Hastaların kabul etmesi halinde randevuların ayarlanması sağlanır. Hastalar randevu tarihlerini kapsayacak şekilde seyahat planlamalarını yaparlar.

Dental turizm tedavi süresi her hasta için aynı değildir. Tedavilerin bazıları birkaç gün gibi kısa sürelerde tamamlanırken bazıları haftalar ya da aylar sürebilir. Bu nedenle tedavi süreleri tedavi planlaması kapsamında belirlenir. Böylece yurt dışına çıkacak olan hastalar seyahat planlamalarını net bir şekilde yapabilirler.

Türkiye’de Dental Turizm Avantajları

Türkiye’de dental turizm diğer ülkeler ile kıyaslandığında oldukça avantajlıdır. Türkiye’de uygulanan diş tedavileri Avrupa ülkelerinde uygulananlar ile aynı kalitededir. Bunun yanında Türkiye’de tedavi fiyatları çok daha uygundur. Yalnızca bu husus bile Türkiye’nin dental turizm konusunda ne kadar avantajlı olduğunu gösterir.

Bunun yanında Türkiye’de diş tedavisi hizmetleri alınırken aynı zamanda tatil yapmak ve gezmek de cazip seçenekler arasında yer alır. Doğal güzellikler, tarihi yerler ve kendine özgü kültürü ile Türkiye her zaman çekici bir ülke olma özelliğini korur. Türkiye’de diş turizmi avantajları;

·         Türkiye’de diş hekimleri işlerini son derece başarılı bir şekilde gerçekleştirir. Çok sayıda turist bir yakınının Türkiye’de diş tedavisi olup memnun kaldığını ve sonrasında kendisinin de diş tedavisi için Türkiye’yi tercih edip memnun kaldığını dile getirir.

·         Türkiye’de diş tedavileri için kullanılan medikal cihazlar, Avrupa ülkelerindeki cihazlar ile aynı kalitede ürünlerdir. Türkiye’de dünya genelinde kabul görmüş olan FDA veya CE onaylı cihazlar tercih edilir.

·         Türkiye’de diş hekimliği alanında markalı malzemeler tercih edilir. Hastalar malzeme karneleri ile tedavilerine istedikleri zaman kendi ülkelerinde devam edebilirler.

·         Türkiye’de tedavi maliyetleri son derece makul seviyelerdedir. Avrupa ülkelerinde diş tedavileri Türkiye’deki rakamlardan çok daha yüksektir. Yapılan araştırmalara göre Türkiye’deki diş tedavisi ücretleri yurt dışı muadillerinden neredeyse yarı yarıya daha düşüktür.

·         Türkiye’de ulaşım imkanlarının geniş olması ve ulaşım masraflarının düşük olması avantajlar arasında yer alır.

·         Tedavi masraflarının düşük olması yurt dışında yabancı sigorta firmalarının da Türkiye’yi önermesine neden olur.

·         Türkiye’de tedavi olmayı düşünen hastaların bekleme süreleri son derece kısadır. Randevu almak için hastaların haftalarca beklemesine gerek yoktur.

Dental Turizmde En Çok Tercih Edilen Hizmetler Nelerdir?

Diş turizmi özellikle son dönemlerde Türkiye’de belirgin bir artış grafiği seyretmektedir. Birçok farklı sağlık hizmeti dental turizm kapsamında yurt dışından gelen hastalara sunulur. Bu hizmetler;

·         Diş protezleri

·         Estetik diş operasyonları

·         Dijital gülüş tasarımı

·         Diş beyazlatma uygulamaları

·         Dental spa

·         Diş implantı

·         Estetik lamina

·         Ortodonti

İstanbul’da Dental Turizm

Türkiye’de bulunan hastaların yaklaşık %32’lik kısmı sağlık turizmi kapsamında yurt dışından gelmektedir. Yabancı akımının en yoğun yaşandığı şehirlerden biri İstanbul’dur. İstanbul’da dental turizm kaliteli ve düşük maliyetli hizmet almak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Köklü tarihi ile yıllar boyunca devletlere başkentlik yapmış olan İstanbul sadece beden sağlığı değil, aynı zamanda ruhen zenginleşme garantisi de veriyor. İstanbul’da Topkapı Sarayı, Sultanahmet Cami, Ayasofya, Kız Kulesi, Mısır Çarşısı, Kapalı Çarşı gibi yerler görülmesi gereken tarihi ve kültürel yerler arasındadır. İstanbul, ulaşım bakımından da avantajları ile dikkat çeker. İstanbul Havalimanı batı ve doğu ülkeleri arasında uluslararası uçuşlar sağlar. İstanbul havalimanı bağlantı ve aktarma noktalarından biri olmasının yanında dünyanın en büyük havalimanlarından biri olma özelliğine de sahiptir.

Kozmetik Diş Hekimliği

Kozmetik diş hekimliği dental hizmetler arasında artan ilgisi ile dikkat çekmektedir. Bu tedaviler dişlerde göz alıcı bir gülümseme yaratır. Estetik cerrahi alanında uzman olan, teknik bilgi ve sanatsal beceriye sahip olan diş hekimleri tarafından gerçekleştirilen kozmetik diş hekimliği dental turizm sektöründe önemli bir yere sahiptir.

Kozmetik diş hekimliğinde gerçekleştirilen uygulamalar;

Porselen Kaplamalar

Porselen kaplamalar orijinal dişlerin yontularak küçültülme işlemi sonrasında üstüne kapak gibi yerleştirilmesi ile sağlanır. Pek çok diş kusurunun tek seferde ortadan kalkmasına yardımcı olur.

Diş Dolguları

Parlak metalik dolguların yerine günümüzde kompozit reçine malzemelerden üretilen dolgular tercih edilir. Dişin renk tonuna göre gölgelendirme ile doğal diş yapısıyla uyumlu bir şekilde dolguların işlenmesi sağlanır.

Şeffaf Plak

Çarpık dişlerin düzeltilmesi için metal diş tellerinin aksine kişilere özel olarak hazırlanan şeffaf plak ile düz gülümsemelere ulaşmak mümkün olur.

Tam Seramik Kron Kaplama

Şekillendirme, renklendirme, gölgelendirme ile diş yapılarını doğal şekilde taklit eden seramik kron implantlar sayesinde kırık diş ya da diş yamulması tedavileri gerçekleştirilebilir.

Diş Beyazlatma

Sararma ya da kararma sonucu pigmentasyonunu kaybeden dişlerin 8 tona kadar renklerinin açılması ve daha beyaz bir görünüm sağlanması mümkündür.

Diş Sağlık Turizmi Faydaları Nelerdir?

Dental turizmin en önemli avantajları arasında mali tasarruf yer alır. Yurt dışındaki yüksek sağlık sigortalarının yarı fiyatına hem sağlık hizmeti almak hem de turistik geziler yapmak mümkündür. Türkiye’de diş sağlık turizmi faydaları ise şu şekildedir;

·         Diş sağlık turizminde tedaviyi içeren kapsamlı paketler bulunur. Bu sayede hastalar tedavi, konaklama ve gezi planlamalarını ayrı ayrı yapmazlar.

·         Türkiye’de pek çok doktor Avrupa ve Kuzey Amerika’da tıp ve dişçilik eğitimi almış kişilerdir. Mesleki yeterlilik açısından Avrupa standartlarında tedaviler uygulanır.

·         Konaklama, yeme içme gibi konularda uygun fiyatlı kafe, otel, restoran, bar bulunur.

·         Türkiye, uluslararası ulaşım konusunda merkezi bir konumda yer alır. Dünyanın çeşitli yerlerinden yabancı turistlerin ülkeye kolay bir şekilde ulaşımları mümkündür.

·         Tedavi ekipmanları, temel malzemeler ve armatürlerin büyük kısmı yurt dışından geldiğinden Türkiye’de teknik yapı son derece güvenilirdir.

·         Hastane sistemi düzgün bir şekilde işlediğinden Türkiye’de sağlık turizmi ve diş sağlığı turizmi gezginleri beklemek zorunda kalmadan çok kısa sürelerde ve etkili bir şekilde tedavi olabilirler.

·         Türkiye’de UNESCO dünya mirasları listesinde yer alan pek çok tarihi ve kültürel değer bulunur.

Dental turizm sayesinde hastalar hem tatil yapıp hem de tedavilerini olabilirler. Kısa ara tatillerden oluşturulan planlamalarda gerekli olması halinde tatillerin yenilenmesi sağlanır. Uzman hekimler tarafından gerçekleştirilen tedavilerde son derece başarılı sonuçların elde edilmesi mümkün olur. Bu şekilde kişiler hem değişik ülkeler gezebilirler hem de en iyi şekilde tedavilerini olabilirler.

Türkiye’de bulunan doktorların tamamı alanında uzman ve her türlü imkan ve özeni göstererek işlerini yapan profesyonel kişilerdir. Bunun yanında hekimler ve klinikler özellikle hijyen ile alakalı konularda gerekli özeni göstererek çalışmalarını sürdürür. Diş ve gülüşler insan yaşamında büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle tedavi süreçleri oldukça önemlidir.

Son yıllara bakıldığında dental turizmin sağlık sektöründeki önemi son derece artmıştır. Bu yöntem sayesinde hastalar hem rahat eder hem de tatil yaparak bu süreçleri mükemmel bir şekilde geçirir.

Dental Turizmde Diş İmplantı

Ağız ve diş sağlığı ile alakalı gelişmelere rağmen pek çok insan yaralanma, diş çürümesi, periodental hastalıkları nedeniyle diş kayıpları yaşar. Dişleri eksik olan kişilere uzun yıllar köprü ve takma diş uygulamaları yapılmıştır. Fakat günümüzde daha yeni, estetik ve kalıcı olan diş implantları tercih edilir.

Diş implantları yedek diş kökü şeklinde ifade edilebilir. Bu malzemeler doğal dişlere uyacak şekilde sabit ya da çıkarılabilir dişler için güçlü temeller oluşturur. Başka bir deyişle diş implantları takma diş ya da köprü gibi diş protezlerinin desteklenmesi amacıyla ağza yapay bir şekilde yerleştirilen yapay diş köklerine verilen isimdir. Bu implantlar dokularla dost olan titanyum malzemelerden üretilirler.

İmplantlar iki parçadan meydana gelir. Titanyum esaslı olan malzemelerden üretilirler. Bu parçalar kök parça ile dişin özünü meydana getiren üst tabakadır.

İşlevini kaybeden dişlerin çekilmesinden sonra bu alana yuva oluşturulur. Yuvaya implantın temelini oluşturan kök parçaların yerleştirilmesi sağlanır. Kök parçaların yerine tam olarak oturabilmesi için geçecek süreler hastalara bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu süreler genellikle 3 ile 5 ay arasındadır. Bu süre dolana kadar hastalar bu alanda dişsiz kalır. Aradan geçen sürede yeterli kemik kaynaşmasının sağlanması halinde sonrasında implantın üst kısımları yapılır.

İmplant dişler çoğunlukla diş eksikliği olan hastalara ya da protez kullanana hastalara estetik ve rahat bir kullanım sağlamak amacıyla yapılır. Bunun yanında ağzında hiç dişi bulunmayan hastalara da sabit diş protezi olarak yapılır. Diş implantlarının çapları hastaların ağızlarındaki kemik yapılarına, çene yapısına ve uygulama yapılacak alanların genişliğine bağlı olarak değişiklik gösterir.

Yapılacak implantların çapı, uzunluğu, büyüklüğü yapılan panoramik filmler ile 3 boyutlu filmlerin incelenmesinden sonra yapılan hesaplamalar ile başarılı bir şekilde yerleştirilir.

Diş İmplantı Uygulamalarının Avantajları Nelerdir?

Diş implantı avantajları oldukça fazladır. Türkiye’de diş implantı fiyatları uygun olduğundan günümüzde sıklıkla tercih edilir. Diş implantları uzun yıllar herhangi bir sorun yaratmadan ağız içerisinde kalabilir. Günlük bakımları yapıldıktan sonra uzun yıllar dişlere en yakın çiğneme fonksiyonları ile kullanımı mümkündür.

Tek diş kayıplarında bile son derece başarılı olmakta ve komşu dişlerde restorasyon yapılmadan uygulanabilmektedir. Sağlam ve iyi bir tecrübe ile yapılan implantlar herhangi bir probleme neden olmaz. Diş implantı avantajları şu şekildedir;

·         Diş implantları insanların yaşam kalitelerini arttırır.

·         Yüksek bütçeli olsa da uzun yıllar herhangi bir sorun yaşanmadan kullanılabilir.

·         Protez çıkma korkuları olmadan güvenli bir şekilde konuşabilme ve yeme rahatlığı sunar.

·         Estetik bakımdan daha güzel bir yapıda olduğundan öz güveni yükseltir.

·         Diş implantları hem konuşmayı düzenler hem de ağız kokularına engel olur.

·         Çiğneme fonksiyonları aksamadığından kişiler daha sağlıklı bir şekilde beslenebilirler.

İmplant vidaları belirli ölçülerde olduğundan çene kemiğine güvenle uygulanabilir. Genel sağlık durumu iyi olan herkeste iyi bir şekilde uygulanabilme özelliği bulunur. Diş kaybı olan herkeste tek diş ya da tüm dişlerde rahatlıkla uygulanma özellikleri bulunur.

İmplant lokal anestezi altında uygulandığı için tedavi sırasında herhangi bir ağrı hissedilmesi durumu söz konusu olmaz. Tedaviden sonra akşam ağrı hissedilse de bunların ağrı kesiciler ile giderilmesi mümkündür.

Diş İmplantı Tedavilerinin Uygulama Aşamaları Nelerdir?

Bir günde diş implantı uygulamaları gerçekleştirilmesi mümkün değildir. Bu işlemlerin aşamalar şeklinde gerçekleştirilmesi gerekir. İmplant tedavilerinde uzun ömürlü dişler isteniyorsa ağız ve diş bakımına özen gösterilmesi gerekir.

Bu uygulamalar uzun ömürlü olduğundan diğer tedaviler gibi 3-5 yılda bir para harcamaya gerek yoktur. İmplantlar titanyum malzemelerden yapıldığından ağızdaki organizmalar ile son derece uyumlu bir yapısı vardır. Bu durumda implantların reddedilme olasılıkları son derece düşüktür.

İmplant tedavileri iki aşamadan oluşur. Bunlardan birincisi cerrahi aşamadır. Diğeri ise üst protez uygulamalarıdır. İmplantlar kemiğe yerleştirilme süreleri her biri için yaklaşık 30 dakikadır. Toplam işlem süreleri kemik yapısına, hastaların genel durumlarına ve uygulanacak işlem sayılarına bağlı olarak farklılık gösterir. İmplant tedavi işlemleri çoğunlukla lokal anestezi altında yapılır. Ancak bazı durumlarda genel anestezi ya da sedasyon uygulamaları ile de gerçekleştirilebilir.

Lokal anestezi altında implantların yerleştirilmesi halinde hastalar herhangi bir acı hissetmezler. Ağrısız diş implantı yöntemi sayesinde hastalar rahatlıkla tedavi olabilirler. Lokal anestezi ile uyuşturma işleminden sonra diş hekimlerinin istedikleri uygulamaları gerçekleştirmesi mümkün olur. Bu sayede hastalar asla ağrı hissetmeyecektir.

Operasyondan yaklaşık 3 saat sonra hastalar bir miktar ağrı hissedebilirler. Ancak bu ağrılar dayanılmaz şiddetlerde olmayacaktır. İmplantlar uzman diş hekimleri tarafından çene kemiğine yerleştirildikten sonra canlı dokular ile kaynaşmanın gerçekleşmesi bakımından 3-4 ay kadar bir zamana ihtiyaç duyulur.

Bu sürenin tamamlanmasından sonra üst kısımda bulunan protezler 1 hafta gibi kısa sürelerde tamamlanacaktır. Kök implantların üzerine yerleştirilen protezlere gerek görülmesi halinde 3 boyutlu planlama sistemi ile önceden ayarlanması mümkündür.

İmplantların uygulanması aşamasında çene kemiğinin yetersiz olması durumlarında yapay greftlerin yerleştirilmesi sağlanır. Özellikle implant tedavilerinde çene kemiğinin yetersizliği önemli konulardan biridir. Eklenen yapay kemikler 6 ay gibi sürede gerçek bir kemik yapısına dönüşür. Bunun yanında vücudun farklı bölgelerinden alınacak olan kemik parçaları ile de çene kemiğinin güçlendirilmesi gerçekleştirilebilir.

Bazal diş implantı uygulamalarında çene kemiği tomografisi son derece önemlidir. İmplantın gerçekleştirileceği bölgelerde ne kadar hacim olduğu tomografi sonuçları ile öğrenilir. İmplant tedavilerinin başarılı olmasında çene kemiği yüksekliği, en ve boy gibi konular da son derece önemlidir. Bu sayede protez planlamaları da rahatlıkla yapılır.

Türkiye’de Sağlık Turizmi Önemi

Türkiye’de sağlık turizmi her geçen gün daha da popüler olmaya başlamıştır. Ülkedeki hekimlerin ve kliniklerin tedavilerindeki başarısı bu konuda büyük bir öneme sahiptir. Bunun yanında Türkiye’de dövizin yüksek olması nedeniyle yurt dışından gelen turistler ülkede çok uygun fiyatlara tedavi görebilirler. Dental turizm turistler tarafından en çok tercih edilen seçeneklerden biridir. Türkiye’de dental turizm konusunda daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık