Lazerle İdrar Kaçırma Tedavisi

Lazerle İdrar Kaçırma Tedavisi

Lazerle idrar kaçırma tedavisi günümüzde kadınlar tarafından tercih edilen bir uygulamadır. İdrar kesesi ve çevresinde bu kesenin kontrolünü sağlayan çeşitli kaslar, sinir hücreleri ve bağ dokuları vardır. Bu dokular üzerinde insanların bilinçli kontrolü oldukça düşüktür. Bu oluşumlar genellikle vücuttaki çeşitli döngüler ve uyarı sistemleri kapsamında çalışmalarını sürdürür. İdrar kesesi boşaltım sisteminin önemli bir parçası olma özelliğine sahiptir.

Kan, böbreklerden filtrelenerek dolaşıma döner ve atık maddeler birtakım işlemlerden daha geçtikten sonra idrar kesesine yönlendirmeleri yapılır. İdrar kesesinin belli bir doluluk seviyesine ulaşmasının ardından tuvalet ihtiyacı meydana gelir. Bazen idrar kesesini çevreleyen bağ, kas ve sinir dokularında yıpranma durumları söz konusu olur. Bu yıpranma halinde bireyler idrar keseleri üzerindeki kontrollerini kaybeder. Böyle durumlarda ani tuvalet ihtiyacı gibi istenmeyen durumlar söz konusu olur.

İdrar kesesinde ani sıkışma durumları söz konusu olur. Kişiler kontrollerini kaybettiklerinden idrar kaçırma gibi durumlar söz konusu olabilir. Bu gibi istenmeyen durumlar fiziksel, sosyal ve psikolojik bazı sorunların meydana gelmesine neden olur. Günümüzde bazı lazer teknolojileri sayesinde idrar kaçırma problemlerinden kurtulmak mümkündür.

Lazerle İdrar Kaçırma Tedavisi Nedir?

Lazerle idrar kaçırma tedavisi, modern lazer uygulamaları ile idrar kaçırma sorunlarına neden olan faktörlerin ortadan kaldırılmasına verilen isimdir. İdrar kaçırma rahatsızlığına neden olan farklı sebepler bulunur. Bu sebeplerin en önemlisi idrar kesesini kontrol eden dokularda yıpranma sorunlarının meydana gelmesidir.

Özel lazer uygulamaları bu yıpranma durumlarının giderilmesi, dokulardaki iyileşme mekanizmalarının aktifleştirilmesi amacıyla gerçekleştirilir. Bu şekilde idrar kaçırmayla, bu durumun neden olduğu sosyal ve psikolojik sorunlar da giderilmiş olur. Bu tedavi ile beraber hastaların yaşam kalitelerinde yüksek derecede artış meydana gelir.

Kadınlarda İdrar Kaçırma Nedenleri

Kadınlarda idrar kaçırma nedenleri çeşitlilik gösterir. Bunlar;

·         Vajina ve mesane çevresinde fistül isimli anormal bağlantı noktalarının meydana gelmesi

·         Yaşın ilerlemesi ile beraber dokularda oluşan yıpranma ve zayıflama sorunları

·         Sigara ve alkol gibi zararlı madde kullanımı

·         Şeker hastalığı

·         Çeşitli kadın hastalıkları

·         Zorlu doğumlar nedeniyle idrar kesesi çevresinde bulunan dokuların zarar görmesi durumları

·         Boşaltım sisteminde enfeksiyon meydana gelmesi

·         Kronik kabızlık

·         Ailevi yatkınlık ve genetik faktörler

·         Mesane sarkması

·         Böbrek taşı sorunları

Kadınlarda idrar kaçırma sorunlarına neden olan pek çok faktör bulunur. Bu faktörlerin doğru ve isabetli bir şekilde değerlendirilmesi gerekir. Bu sorunların büyük kısmı lazerle idrar kaçırma tedavisi ile ortadan kalkar.

İdrar Kaçırma Tipleri Nelerdir?

İdrar kaçırma sorunları çoğunlukla üç farklı grupta ele alınır. Bunlar sıkışma tipi idrar kaçırma, taşma tipi idrar kaçırma, mix tip idrar kaçırma şeklindedir.

Sıkışma Tipi İdrar Kaçırma

Sıkışma tipi idrar kaçırma durumlarında mesane tam kapasitesinde olmasa dahi bireylerde aniden sıkışma durumları söz konusu olur. Bu duruma bağlı olarak idrarlarını tutmakta zorluk yaşarlar. Bunun yanında idrar kaçırma durumları da söz konusu olabilir. Üç idrar kaçırma vakasından biri sıkışma tipi idrar kaçırma olarak görülür.

Stres Tipi İdrar Kaçırma

İdrar kesesini çevreleyen kas ve sinir dokularındaki zayıflama durumları nedeniyle oluşan idrar kaçırma çeşidi stres tipi idrar kaçırma olarak isimlendirilir. Bu durum çoğunlukla öksürme ya da hapşırma durumlarında aniden meydana gelir. Hastalar bahsedilen bu durumların ardından aniden tuvalete çıkma ihtiyacı hissederler. Çoğu durumda tuvalete yetişemeden idrar kaçırma söz konusu olur.

Mix Tip İdrar Kaçırma

Mix tip idrar kaçırma durumu sıkışma tipi ve stres tipi idrar kaçırma çeşitlerinin beraber görülmesi halidir.

Lazerle İdrar Kaçırma Tedavisi Nasıl Yapılır?

Lazerle idrar kaçırma tedavisi cerrahi olmayan bir uygulama olarak karşımıza çıkar. Bu işlem esnasında cerrahi kesi ya da dikişlere gerek yoktur. Hastalardan öncelikle özel bir masada uzanmaları istenir. Gerekli pozisyonun verilmesinden sonra lazer uygulaması gerçekleştirilir. Tıbbi işlemler için özel tasarlanmış lazer cihazı kontrollü atımlar ile mesane çevresindeki yıpranmış dokuların uyarılmasını sağlar. Bu uyarı durumları hücrelerde bulunan iyileşme ve yenilenme mekanizmalarının harekete geçmesine neden olur. Bu sayede mesane kontrolünü sağlayan bağ ve kas dokuları tekrardan mesane üzerinde kontrol sağlayacaktır.

Lazerle idrar kaçırma tedavisi sırasında ağrı hissi meydana gelmez. Bunun yanında işlem genellikle 20 dakikadan çok daha az sürede son bulur. Lazerle idrar kaçırma tedavi uygulaması her biri 15-20 dakika arasında süren üç seans şeklinde gerçekleştirilebilir. Seanslar arasında doktorun önerilerine bağlı olarak 6 haftalık süreler konulması mümkündür. Doktorlar lazerle idrar kaçırma tedavisi sonrası hastalara gerekli bilgilendirmeleri yapar.

Vajina İçi Lazer Tedavisi Avantajları Nelerdir?

Vajina içi tedavilerde cerrahi yöntemler ya da lazer tercih edilebilir. Lazerle tedavinin çeşitli avantajları bulunur. Cerrahi operasyonlardan sonra dikiş ya da yapıştırma işlemleri gerçekleştirilir. Bu durumlar kişilerin acı çekmesi ya da ameliyat izlerinin meydana gelmesi sorunlarına neden olur.

Lazerle idrar kaçırma tedavisinde ameliyat ağrısı ya da izi gibi durumlar söz konusu olmaz. Gerçekleştirilen cerrahi işlemlerin tekrarları önerilmemektedir. Bunun nedeni ise bu uygulamaların kadın sağlığını olumsuz bir şekilde etkilemesinden kaynaklanır. Lazer tedavisi tekrar tedavi gerektiği zamanlarda yeniden uygulanabilir.

Cerrahi operasyonlar maliyet bakımından daha yüksek olması ile bilinir. Plastik cerrahların yardımıyla yapılan ameliyatlar çok daha masraflıdır. Lazer tedavisi ise çok daha uygun olması ile bilinen bir tedavi çeşididir.

Vajina İçi Uygulanan Lazerin Farklı Avantajları Bar Mı?

Vajinanın yapısı gereği bazı tedavilere hızlı bir şekilde yanıt verme özelliği bulunur. Bu sebeple daraltma ya da idrar kaçırma gibi durumlar başta olmak üzere uygulanan işlemler kısa sürede etkisini gösterir. Vajina içine uygulanan lazer işlemi oldukça pratik ve faydalı olması ile dikkat çeker.

Yapılan işlemler oldukça kısa sürer. Hasta hızlı bir şekilde normal hayatına dönebilir. Bu sebeple lazer yaptırılması konusunda her zaman pek çok talep bulunur. Vajina içine uygulanan lazer ne için uygulandığı konusuna bağlı olarak ek faydalar gösterir. Bunlar içerisinde vajinanın kendini toplaması, daralma ve yenilenme hisleri ilk sıralarda yer alır. Doktorlardan işlemin türüne bağlı olarak bilgi almak mümkündür.

İdrar Kaçırmada Lazer Tedavisinde Tek Uygulama Yeterli Mi?

İdrar kaçırma sorunu çoğunlukla ileri yaşlarda meydana gelen ve bu konuda görevli olan kasların artık görevlerini yerine getirememesinden kaynaklanan bir durum olarak ortaya çıkar. Gelişen tedavi yöntemlerine lazerin eklenmesi ile beraber kısa sürede idrar kaçırma sorunlarından kurtulmak mümkün olur. İdrar kaçırma tedavilerinde çoğunlukla uygulanan lazer için tek bir seans yeterlidir.

Bazı hastalarda alınan sonuçlara bağlı olarak lazerin bir ay kadar devamında yeniden seans uygulama gerekebilir. Bu durumda mutlaka doktor ve hasta arasındaki bilgi akışına göre hareket etmek önemli bir konudur.

Türkiye’de İdrar Kaçırmada Lazer Tedavisi

Türkiye’de dövizin yüksek olması nedeniyle sağlık turizminde gelişmeler yaşanmaktadır. Lazerle idrar kaçırma tedavileri de diğer ülkeler ile kıyaslandığında son derece uygundur. Bu nedenle Türkiye’ye gelip hem tedavinizi olabilir hem de burada tatilinizi yapabilirsiniz. Alanında uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilen bu işlemlerin başarı oranı da son derece yüksektir. Türkiye’de idrar kaçırmada lazer tedavisi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık