Diş İmplantı Tedavileri Kimlere Uygulanır?

Diş İmplantı Tedavileri Kimlere Uygulanır?

Gelişen teknoloji modern tıbbın de gelişmesini sağlamıştır. Diş hekimliği de son yıllarda son derece gelişmiştir. Diş implantı modern diş hekimliğinde sıklıkla kullanılan yöntemlerden biridir. Dişlerin eksik olması hem sağlık hem de kozmetik bakımından insanların sıkıntı yaşamasına neden olur. Teknolojinin gelişmesi diş hekimliğinde de gelişmeler yaşanmasına neden olmuştur.

Diş İmplantı Nedir?

İmplant eksik dişlerin tedavi edilmesi amacıyla tercih edilen bir yöntemdir. Çene kemiğinin içerisine yerleştirilen titanyum ile işlem gerçekleştirilir. Sonrasında vidaların üzerine protezlerin yerleştirilmesi ile işlem tamamlanır. Bu tedavinin en önemli avantajı komşu dişlere zarar gelmesi gibi bir durum söz konusu olmaz. Yani işlem sırasında sağlam dişlerin kesilmesi durumu söz konusu değildir. Uygulanan implantlar diş kök görevi görürler. Doğal diş yerine rahat bir şekilde kullanılabilir. Yemek yeme, gülme, konuşma gibi aktiviteler rahat bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Kimler İmplant Tedavisi Yaptırabilir?

Diş implantı tedavisi 18 yaşını geçmiş, çene ve yüz gelişimini tamamlamış kişilere rahat bir şekilde uygulanır. Tedaviye başlanmadan önce çene yapısının işleme uygun olup olmadığının kontrol edilmesi gerekir. Bunun için de hastalara röntgen çekilir.

Şeker hastalarına tedavi uygulanmadan önce hastalığın düzene girmiş olması son derece önemlidir. Kan sulandırıcı kullanan kişilerin tedaviden önce ilacı bir süre kesmeleri gerekir. Kemik erimesi rahatsızlığı bulunan kişiler aldıkları tedaviden sonra rahatlıkla implant yaptırabilirler.

Diş İmplantı Tedavisi Nasıl Gerçekleştirilir?

Diş implantı tedavisinde hastalara hafif sedasyon verilir. İşleme başlamadan önce detaylı bir röntgen ve muayene işlemi gereklidir. Çene kemikleri ve kalan dişlerin ölçüleri alınarak işleme başlanır. Dental implant yerleştirme işleminde iki farklı seçenek bulunur. Tek aşamalı gerçekleşen işlemlerde implantın yerleştirilmesinin ardından geçici başlık takılır.

İki aşamalı olarak gerçekleştirilen işlemde ise dental implant takıldıktan sonra üzerinin diş eti ile kaplanması sağlanır. Bu işlemin ardından dişler iyileşmeye bırakılır. Protez başlıkların takılması işlemi ise sonradan gerçekleştirilir. Bu iki işlemde de geçici köprü yerleştirilir ve alt çene için 3 ay üst çene içinse 6 ay iyileşme süreci bulunur. Bazı durumlarda dental implantların üzerine yeni yapılan dişlerin hemen takılması durumu da mümkündür. Dental implantlar sayesinde hastalar güvenle yemek yiyebilir, konuşabilir ve gülebilir.

Zirkonyum implantlar, titanyum implantların direncini artırmak amacıyla kullanılan yeni kuşak implantlardır. Özellikle dar çene kemiğine sahip kişilerde dayanıklılığı artırmak için kullanılır. Titanyum implantlardan dayanıklılık dışında herhangi bir farkı bulunmaz.

Zirkonyum, diş kaplamasında da sıklıkla kullanılır. Zirkonyum, doğal dişe yakın bir beyazlıktadır. Bunun yanında ışığı yansıtma özelliği bulunur. Dayanıklılık yanında estetik bakımdan da son derece kullanışlıdır. Aşınma gibi durumlar görülmez. Ağızda metal tadı bırakması gibi bir durum söz konusu olmaz. Zaman içerisinde dişlerde renk değişikliği sorunları görülmez. Vücuda herhangi bir zararı yoktur.

Dental İmplant Avantajları Nelerdir?

Dental implantların bilinen pek çok avantajı bulunur.

Akıcı Konuşma

Uygun olmayan protezlerin kullanımı durumunda dişler ağız içerisinde kayabilir. Bu da kişilerin konuşurken yanlış telaffuzlarda bulunmasına sebep olur. Dental implantlar, diş kaybetme endişesi olmadan rahat bir şekilde konuşmaya imkan tanır.

Estetik Görünüm

Diş implantları kişilerin kendi dişi gibi görünme özelliğine sahiptir. Bunun yanında kişilere doğal diş hissiyatı yaratır. Kemikle kaynaşacak şekilde tasarlanmaları nedeniyle kalıcı bir yapıları vardır. Görünüş ve his söz konusu olduğunda bu implantlar ile gerçek diş arasında hiçbir fark bulunmaz.

Yemek Yemede Kolaylık

Geleneksel takma dişler yemek yeme esnasında sıklıkla kayar. Bunun yanında çiğneme daha az olacağından yiyeceklerin tadını almak daha zor olur. Dental implantlar kişilerin doğal dişleri gibi işlev görür. Sevilen yiyecekler fazladan çaba ya da ağrı hissetmeden rahat bir şekilde tüketilebilir. Geleneksel takma dişlere nazaran daha iyi bir ısırma kuvveti sağlar.

Dayanıklı Diş Kökü

Diş kökleri, bir ağacın kökü gibi çeneye tutunur. Bir dişin kaybedilmesi durumunda kökün bulunduğu yerde boşluk meydana gelir. İmplant uygulamaları sayesinde bu köklerin yeniden yapılması mümkün olur.

Ağız Sağlığı

Diş implantlarında köprülerde olduğu gibi komşu dişlerin formlarının küçültülmesi ya da değiştirilmesi gibi işlemler uygulanmaz. Komşu dişler, implantı destekleyecek şekilde değiştirilmediği için kişilerin kendi dişleri de uzun süre sağlıklı kalacaktır. İmplantlar üzerine yerleştirilen doğal diş iskeleti görevi gören abutment sayesinde komşu dişlere zarar vermeden yeni dişlere sahip olmak mümkün olur. Bunun yanında bireysel implantlar ağız hijyenini arttırarak dişler arasına kolay erişime olanak tanır.

Özgüven

Diş implantları kişilerin özgüvenli bir şekilde gülümsemesine olanak tanır. Bu da insanların kendilerini daha iyi hissetmelerine yardımcı olur.

Uygunluk

Dental implantlar, protezler çıkarıldığında hissedilen rahatsızlık gibi bir durumun yaşanmasına engel olur.

Daha Dayanıklı Diş Yapısı

Dental implantlar ağız hijyeni kurallarına uyulması halinde uzun süre hatta ömür boyu rahat bir şekilde kullanılabilir.

Diş İmplantlarındaki Başarı Oranı Nasıldır?

Hastalara uygulanan dental implant başarı oranı çene içerisine yerleştirildiği yere bağlı olarak farklılık gösterir. Fakat dental implantlar %98 oranında başarılı bir şekilde uygulanır. Doğru bakım uygulamaları sayesinde ömür boyu rahat bir şekilde kullanımı mümkündür.

Dental İmplant Uygulamaları Herkes Tarafından Tercih Edilebilir Mi?

Rutin diş çekimi ya da oral cerrahi işleminden geçecek kadar sağlıklı olan bireyler için diş implantı uygulamaları genel olarak tercih edilebilir. Bu işlemin uygulanabilmesi için yeterli kemik ve sağlıklı diş etlerine sahip olmak önemli bir konudur. Kişiler, implant uygulamalarından sonra ağız hijyenine dikkat etmelidir. Bunun yanında düzenli olarak diş hekimlerinin ziyaret edilmesi de önemli bir konudur.

Çok fazla sigara kullanımı, diyabet ya da kalp rahatsızlıkları, baş ve boyun bölgelerine uygulanan radyasyon tedavileri, implant uygulaması için bireysel olarak değerlendirilmelidir. Kişiler implant uygulamalarının kendilerine uygun olup olmadığını anlamak için mutlaka diş doktoruna görünmelidir.

İmplant Tedavisi Ağrılı Mı?

İmplant tedavilerinde hastalara çoğunlukla lokal anestezi uygulanır. Gerekli olması halinde genel anestezi uygulandığı durumlar da vardır. Bu nedenle cerrahi işlem sırasında hastaların ağrı hissetmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Lokal anestezi uygulanan hastalarda anestezinin etkisinin geçmesi halinde hafif ağrı durumları söz konusu olabilir. Bu ağrılar son derece normaldir. Operasyondan sonra hastalar diş hekimlerinin önerdiği ağrı kesicileri kullanabilirler.

Türkiye’de Diş İmplantı Tedavisi

 Diş implantları pek çok kişi tarafından tercih edilen bir uygulamadır. İmplant tedavileri insanların yaşam kalitelerini artırdığı için son derece önemlidir. Bu nedenle implant tedavileri genel olarak oldukça maliyetli uygulamalardır. Pek çok kişi uygun fiyatlı olması nedeniyle Türkiye’de diş implantı tedavisini tercih eder. Burada diğer ülkelerde olduğu gibi tedavi maliyetleri çok yüksek değildir.

Türkiye’de genel olarak fiyatlar son derece uygundur. Bunun sebebi Türkiye’de döviz kurunun yüksek olması yurt dışından gelenler için yaşam maliyetlerinin düşük olmasına sebebiyet verir. Türkiye’de oldukça uygun fiyatlara dental implant tedavisi görmek mümkündür. Burada uygun fiyatlara tedavi olmanın yanında kişiler yaşamlarını da rahat bir şekilde sürdürebilirler. Türkiye’de bulunan diş klinikleri hijyenik ve donanımlı olması ile de dikkat çeker. Türkiye’de diş implantı tedavisi için bizlerden ücretsiz danışmanlık alabilirsiniz.

 

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık