Brezilya Popo Kaldırma

Brezilya Popo Kaldırma

Brezilya popo kaldırma, son zamanlarda oldukça popüler olan bir operasyondur. Dar ve sıkı kalçalar kadınlarda arzu haline gelmektedir. Genel olarak Amerika’da yaygın olan bu popo şekli artık dünya çapında ünlenmiştir. Kadınların daha dolgun bir kalçaya sahip olması için liposuction yöntemi ile yağların alınması işlemi gerçekleşir. Liposuciton ile vücudun çeşitli bölgelerinden yağlar alındıktan sonra örneğin karın ve uyluk gibi inatçı bölgelerden yağ alınması yapılabilir.

Brezilya Popo Kaldırma Hakkında Merak Edilenler

Brezilya popo kaldırma hakkında bilmeniz gereken püf noktalar şu şekildedir;

  • İşlem uzunluğu; 1-2 saat 
  • İşe dönme süresi; 7-10 gün
  • Egzersize başlama süresi; 3-7 gün
  • Hastanede kalma; 1 gece
  • Yara izi; yok
  • Ağrı yaşama durumu; Yok
  • Potansiyel aday; Kalçasından memnun olmayan hastalar
  • Sonuç; %98 kalıcı

İstanbul BBL İçin En Uygun Adaylar

Düz, minik ve sarkık kalçalara sahip olan kişiler İstanbul'da BBL için uygun adaylardır. Bu işlemi yaptırmak için genel sağlık durumunuzun iyi olması yeterlidir. Bununla birlikte vücudunuzun başka bölgelerinde kalçaya enjekte edecek yeterli miktarda yağ olması yeterlidir. 

İstanbul'da Brezilya Popo Kaldırma Öncesi ve Sonrası 

İstanbul BBL işleminin tamamlanması iki ile dört saat kadar sürebilir. İşlem genel anestezi ile yapılır bu nedenle herhangi bir şekilde ağrı hissetmezsiniz. İmplant, gluteal kasın içine ya da altına yerleştirilir. Bunun için gerekli olan kesi boyutu beş milimetre çapındadır. Dışarıdan bakınca implant kesinlikle belli olmaz. Sadece implant takıldıktan 2-4 hafta sonrasına kadar popoya çok baskı uygulamamak gerekir. 14 günlük tatil yaparak bol bol dinlenerek süreci kolayca atlatabilirsiniz. 

Brezilya Popo Estetiği Nasıl Yapılır?

Brezilya popo estetiği uygulanmasında kişinin vücudundan alınan kendi yağları kullanılır. Vücutta yer alan bazı bölgelerdeki yağlar erimediği için bu bölgedeki yağlar liposuction yöntemi ile alınır. Bu bölgelerden alınan yağlar laboratuvar ortamında daha saf hale getirilir ve dolgu malzemesi olarak kullanılır. Operasyon süreci uzman doktorlar tarafından ilerler. En doğru adımı doktor gerçekleştirecektir.

Brezilya popo kaldırma ameliyatı iki aşamadan meydana gelir. Bunlardan birincisi karın ve bel bölgesinden yağları almak ve aynı zamanda bu bölgeleri de inceltmektir. Bu sayede hem bölgede zayıflama meydana gelir hem de popoya enjekte edilecek yağ hazır hale gelir. Hastada yeterli yağ varsa kendi yağı kullanılabilir fakat yeterli yağ yoksa Brezilya popo kaldırma için implant kullanılır.

Kimler Brezilya Popo Kaldırma İşlemi Yaptırabilir?

Genetik yapı farklılığından ötürü hastalarda kalçada değişik şekil olabilir. Bu farklılıkları ortadan kaldırmak adına Brezilya popo kaldırma estetiği yaptırmak gerekir. Gevşek popo yapısına sahip olan kadınlar bu estetiği yaptırabilir. 18 yaşını dolduran ve vücut kitle endeksi ideal olan herkes bu operasyonu yaptırabilir. Brezilya popo kaldırma işleminden sonra iyileşme süreci kişiden kişiye göre farklılık gösterir. Ancak ortalama 2 gün sonrasında hasta kendine gelecek, rutin işlerini yapabilecektir. Sadece birkaç gün boyunca bölgede morluk olabilir fakat bu morluk geçicidir.

Brezilya Popo Kaldırma Operasyon Avantajları Nelerdir?

Brezilya popo kaldırma operasyon avantajları arasında çok güzel estetik görünümün kazanması yer alır. Ayrıca vücudun alt kısmındaki kırışıklıklar da gidecektir. Aynı şekilde dolgu esnasında kullanılan yağlar sayesinde vücudun bazı bölgelerine şekil vermek mümkündür. Popoya şekil verildikten sonra kişi daha estetik bir görünüme sahip olacak ve alt üst dengesi sağlanmış olacaktır.

Brezilya Popo Kaldırma Estetiği Riskleri Nelerdir?

Brezilya popo kaldırma estetiği riskleri aslında yok denecek kadar azdır. Çünkü çok zorlu bir süreç işlenmez. Özellikle uzman cerrah tarafından uygulanırsa hiçbir risk ile karşılaşmazsınız. Fakat doktor yeterli tecrübeye sahip değilse vücuttan fazla yağ emilimi gerçekleşebilir. Siz de bu risklerden uzak durmak istiyorsanız alanında uzman ve başarılı cerrahlar tarafından operasyon almalısınız.

Brezilya Popo Estetiği İçin Vücut Şekli Nasıl Olmalıdır?

Brezilya popo estetiği için iki önemli vücut kriteri vardır. İlki bel bölgesini olabildiği kadar daraltmaktır. Böylece bel bölgesi kalçaların dikleştirilmesi ile daha belirgin olacaktır. Bununla birlikte vücudun herhangi bir bölgesinde kalçaya enjekte edecek miktarda yağın bulunması gerektiğidir. 

Brezilya Popo Estetiği Ne Kadar Sürer?

Brezilya popo estetiği genelde kalıcı bir operasyondur. Operasyon esnasında kullanılan yağın yaklaşık %20’si zamanla eriyecektir. Dikkat edilmesi gereken tek nokta kişi ideal vücut kitle ağırlığına sahipken ameliyatı olmasıdır. Kalıcı olması için Brezilyalı popo operasyonu sık kullanılan bir ameliyattır. Türkiye’de Brezilya popo estetiği sık kullanılan bir yöntemdir.

Brezilya Popo Kaldırma Operasyon Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Brezilya popo kaldırma operasyon sonrası hastanın dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır. Kalçaya uygulanan bir operasyon olduğu için ortalama 3 hafta boyunca yüz üstü yatmak gerekir. Yüz üstü yatmaktaki amaç kalçaya uygulanan yağların basınç almaması gerektiğidir. Üç haftanın sonunda hasta dilediği şekilde yatabilir. Ameliyat sonrasında hasta popo kısmına masaj yaparsa daha etkili sonuç alabilir. Aynı şekilde kalçaya uygulanan masaj işlemi kalçanın daha dolgun görünmesini ve enjekte edilen yağın dengeli bir şekilde yayılmasını sağlar.

Operasyonun daha etkili olması için BBL adını alan özel bir yastık kullanmak daha doğru olur. Bu yastıklarda otururken hastanın kalçasına uygulanan enjekte basınç görmez. Son olarak hastanın operasyondan sonra 2 hafta boyunca araba kullanmaması gerekir. Geri kalan detayları hekim size anlatacaktır.

Sık Sorulan Sorular

Brezilya popo kaldırma operasyonu sık sorulan sorular aşağıdaki şekildedir. Alt başlıklar halinde en çok merak edilen konuları ve cevaplarını görmeniz mümkündür.

Brezilya popo kaldırma operasyonu sonrası ne zaman normal hayata dönülür?

Brezilya popo kaldırma ameliyatından sonra kişinin norma hayatına dönmesi 2-3 haftayı bulabilir.

Operasyon sonrası ne zaman egzersizlere başlayabilirim?

Operasyon sonrası egzersizlere başlamanız 6 haftayı bulabilir. Özellikle kalçaya basınç uygulanacak hareketlerden kaçınmak gerekir.

Brezilya popo kaldırma operasyon ücreti nedir?

Brezilya popo kaldırma operasyon ücreti Amerika’da 5000-6000 Euro arasında değişiklik gösterir. Çünkü bu ülkelerde yaşam maliyeti çok yüksektir. Fakat Türkiye’de durum böyle değildir. Ülkede yaşam maliyeti düşük, döviz kuru yüksek olduğu için fiyatlar da daha normaldir. Tedavi başarı oranı da oldukça yüksektir. Siz de Türkiye’de Brezilya popo kaldırma operasyonu için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık