DHI Saç Ekimi Nedir?

DHI Saç Ekimi Nedir?

Dünya çapında uygulanan çok fazla saç ekim uygulaması vardır. Genel olarak saç ekim yöntemleri FUE, DHI ve FUT teknikleri olsa da günümüzde en sık tercih edileni DHI saç ekimi olarak bilinir. DHI saç ekimi, özel cihazların kullanılması ile saçların ekilmesini içerir. Güvenilir ve sağlıklı sonuçlar verdiği için son zamanlarda adından sık sık söz ettirir. Bu yöntem iki farklı aşamada yapılabilir ve herhangi bir şekilde kesi gerektirmez.

DHI saç ekimi kısa sürede etkisini gösterir. Ancak etkili sonuç alabilmek için implanter pen adı verilen özel kalemin kullanılması gerekir. Böylelikle kıl kökü kalemin içine yerleştirilerek deri içine kolayca aktarılır. İmplanter pen kalemlerin özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

·         Sağlık açısından hiçbir risk içermez.

·         Greft toplama ve nakil işlemleri daha hızlı gerçekleşir.

·         Kıl kökünün kalınlığına bağlı olarak farklı uçlar kullanılır.

DHI Saç Ekimi Nasıl Uygulanır?

DHI saç ekimi uygulamasına geçmeden önce işlem ve donör bölgesi belirlenir. Sonrasında bu bölgeye lokal anestezi uygulanır. Bu sayede hasta hiçbir şey hissetmez. Anestezi işleminin ardından özel kalem ile greftler toplanır. Toplanan greftler derhal hemen bölgeye ekilir. Kafa derisine yerleştirilen greftler özel kalem sayesinde yapılır. Kalemin ucu saç kalınlığı ve uzunluğuna bağlı olarak farklılık gösterir.

Uygulamada toplanan greftler hemen ekildiği için DHI saç ekimi çok sık tercih edilen yöntemler arasındadır. Kişinin sağlığına da hiçbir zararı yoktur. Bu nedenle siz de Türkiye’de DHI saç ekimi yaptırabilirsiniz.

DHI Saç Ekimi Riskleri

Saç ekim işlemi cerrahi bir işlemdir. Bu nedenle birtakım riskler içerebileceğini unutmamak gerekir. Ancak tedavinin başarı oranı işlemi yapan doktor ve kliniğin deneyimi ile ilgilidir. Eğer saç ekim merkezi kalitesiz olursa aşağıdaki riskler ile karşı karşıya kalabilirsiniz;

  • Kanama
  • Enfeksiyon
  • Kafa derisinde şişlik
  • Göz etrafında morluk
  • Kafa derisinde uyuşukluk
  • Kaşınma
  • Şok dökülme
  • Doğal olmayan saç kökleri

DHI Saç Ekimi Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

DHI saç ekim sonrası saç bakımını şu şekilde yapmalısınız;

  • Hekimin vereceği ilaçları düzenli bir şekilde kullanmalısınız. Veirlen ilaçlar hem enfeksiyon oluşmaması için hem de ağrı yaşamamanız açısından oldukça önemlidir. 
  • Ter, saç köklerine zarar verdiği için olabildiğince terlememeye çalışmalısınız. 
  • Stres, saç dökülmesine sebep olduğu için tedavi süresince stresten uzak durmanız gerekir. 
  • İlaç kullanacağınız için ortalama 10 gün alkolden uzak durmalısınız. 
  • İkinci günden sonra herhangi bir şekilde ilaç kullanmanıza gerek kalmaz. Sadece doktorun verdiği solüsyonları kullanmanız yeterli olur. 

DHI Saç Ekiminin Diğer Yöntemlere Göre Avantajları

DHI saç ekimi, diğer yöntemlerde olduğu gibi beklemeye gerek duyulmadan gerçekleşir. Çünkü kişiden alınan saç kökü beklemeden direkt nakil edilir. Böylece işlem daha kısa sürede gerçekleşir. Ayrıca bu saç ekim yöntemi sayesinde kişiler daha doğal bir görünüme sahip olur. DHI saç ekim yönteminde kullanılan choi kalemi saç yüzeyine zarar vermez ve en büyük avantajı da budur. Tamamen kelleşme olmamış hastalarda bu yöntem çok rahat kullanılabilir. Ayrıca hasta, işlem yapıldıktan 2 gün sonra saçlarını yıkayabilir. 

DHI Saç Ekim Öncesi Ne Yapılmalı?

DHI saç ekimi her ne kadar basit bir operasyon olarak görülse de operasyondan bir hafta önce alkol ve sigara kullanımına ara verilmelidir. Anestezi komplikasyonu oluşmaması açısından bu son derece önemlidir. Eğer kronik rahatsızlık nedeni ile ilaç kullanıyorsanız doktora bu durumu mutlaka belirtmelisiniz. Jöle ve buna benzer maddeleri işlem öncesi saçınıza sürmemelisiniz. Son olarak operasyona duş alarak gelmeniz önerilir. 

DHI Saç Ekim Operasyonu Kimlere Uygulanır?

Saç problemleri, günlük hayatta herkesin başına gelebilir. Saçların dökülmesi, seyrekleşmesi ve kelleşmesi herkeste görülebilecek sorunlardır. Hekime başvurulması hallinde hekim ön muayeneyi yaparak gerekli teşhisi koyacak ve DHI saç ekimi yapıp yapamayacağınıza karar verecektir. Ancak herhangi bir cilt problemi olmayan ve 18 yaşını doldurmuş olan herkese DHI saç ekimi uygulanabilir. Sizler de Türkiye’de DHI saç ekim işlemi yaptırmak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz. Böylece daha uygun fiyatlara, daha kaliteli bir tedavi almanız da mümkündür.

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık