Diş Kronları Nelerdir?

Diş Kronları Nelerdir?

Diş kronları dişlerde meydana gelen kırık, çürük ve çatlak gibi sorunlarda kullanılan bir tedavi yöntemidir. Orijinal dişlere zarar vermediği için çok sık tercih edilir. Bununla birlikte diş kökü sağlamsa bu tedavi kullanılır. Bu sayede uygulanan diş kronları dişi 360 derece sararak darbelere karşı koruma sağlar. Hem ön hem de arka dişlerde kullanıma uygun bir tedavidir.

Diş Kron Tedavileri Riskli midir?

Diş kron tedavisi pek çok hasta için endişe yaratsa da aslında korkulacak hiçbir şey yoktur. Çünkü tedavi esnasında diş hekimi dişleri tamamen uyuşturarak bir şey hissetmenizi önler. Eğer ciddi bir korkunuz varsa hekiminiz ile konuşarak bu tedavi için genel anestezi de tercih edebilirsiniz. Diş kronları başarılı bir hekim tarafından uygulanırsa hiçbir risk içermez. Ancak belli başlı riskler taşıdığını da bilmeniz gerekir. Diş kronu yaptırarak karşılaşabileceğiniz risklerden bazıları şu şekildedir;

·         Rahatsızlık hissiyatı

·         Renklerde uyumsuzluk

·         Sıcak ve soğuk gıdalara karşı hassasiyet

·         Enfeksiyon

·         Ağrı

Yukarıda bahsettiğimiz gibi hekiminiz başarılı ise bir problem yaşamazsınız. Bununla birlikte tedavi sonrası hekimin direktiflerine uyum sağlarsanız hiçbir sorun ile karşılaşmazsınız. Risk yaşamadan diş kronu yaptırmak istiyorsanız Türkiye’de diş kronu tedavisi uygulatabilirsiniz.

Diş Kron Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Diş kron tedavisinin ne kadar sürdüğü başka ülkelerde tedavi olmayı planlayan hastaların merak ettiği bir sorudur. Çünkü bu doğrultuda işten izin alacak ve program yapacaklardır. Diş kronu tedavisi 2 ile 3 saat arasında süren bir tedavidir. Ardından 1 hafta sonra diş hekimine kontrol muayenesine gitmelisiniz. Bunun dışında herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Diş Kronnu Ne Kadar Sürede Değiştirilmelidir?

Bir diş kronu en fazla 5 yıl boyunca kullanılabilir. Bununla birlikte birinci sınıf kalitede üretilmiş kronlar yaklaık 20 yıl boyunca kullanılabilir. Doğal diş tacı tahrip olmuşsa eğer mutlaka bir müdahale etmek gerekir. Aksi taktirde alttaki dişi de çürütecektir. 

Diş Kronunun Uzun Süre Korunması İçin Nasıl Bakım Yapmak Gerekir?

Diş ipi kullanmak kronların korunması adına en etkili tedavidir. Ancak süper ip diye geçen kalın ipleri kullanmanız daha doğru olur. Çünkü bu ipler diş etrafında oluşan plak ve gıda lekelerini giderecektir. İpi birkaç kez hareket ettirmek en doğrusu olacaktır. Bununla birlikte dişlerinizi günde en az iki kez fırçalayın. Diş kronları hassas bir yapıda olduğu için az aşındırıcı özelliği olan macunları kullanmalısınız. Ayrıca diş hekiminin dişlerini kontrol etmesi için en az yılda bir kez hekimi ziyaret edin. 

Diş Kron Tedavisi Nasıl Olur?

Diş kron tedavisinin yapılması için önce dişin biraz aşındırılması gerekir. Lokal anestezi altında tedavi gerçekleşir ve tamamen ağrısızdır. Sonrasında diş kütüğü hazırlanır ve laboratuvarda buna göre şekil yapılır. Taç tamamlanınca size yeni bir randevu verilecektir. Ardından diş kronu dişinize takılacaktır. 

Porselen Kron ile Zirkonyum Kron Arasında Ne Fark Var?

Zirkonyum kron metal içermez. Son derece estetik bir malzeme olduğunu da belirtmek gerekir. Gerekli kurumlardan yüksek onay almış ve bu nedenle güvenilirlidir. Porselen kron alt yapısında metalik malzeme barındırır. Son dereece modern ve teknik olarak üretilen bir malzemedir. Diş ve diş eti ile uyumunun süper ötesi olması gerekir. Porselen kronlar genel olarak mat bir görünüm sağlar. Zirkonyum kronların ışığı yansıtması ve beyazlığı çok daha iyidir. Zirkonyum kronlar çok daha dirençliyken porselen kronlar o kadar dayanıklı değildir. Yüksek basınca maruz kaldıklarında kırılmaya maruz kalabilirler. 

Porselen Kron Özellikleri

Porselen kron özellikleri şu şekilde;

  • Çekici ve doğal sonuçları en iyi şekilde yansıtır.
  • Genelde daha kısa diş hazırlığı gerektirir. 
  • Ön dişlerde çok sık tercih edilir. 
  • Isı ve soğuğu ilettiği için diş hassasiyeti meydana gelmez. 
  • Metale alerjisi olan hastalarda öncesinde test edilmesi gerekir. 

Zirkonyum Kron Özellikleri

Zirkonyum kron özellikleri şu şekildeidr;

  • Çatlamalara ve kırılmalara karşı dirençlidir. 
  • Güvenlidir ve metal duyarlılığına sebebiyet vermez. 
  • Pürüzsüz diş yüzeyine sahiptir. 
  • Oldukça canlı ve saydamdır. 
  • Dişe orijinal görünüm kazandırır. 

Türkiye’de Diş Kronu Tedavisi

Türkiye’de diş kronu tedavisi oldukça başarılı cerrahlar tarafından gerçekleştirilir. Klinikler son derece hijyenik ve donanımlıdır. Bu sayede enfeksiyon kapma riski yaşamadan tedaviyi sonlandırabilirsiniz. Fiyatlar da diğer pek çok ülkeye nazaran daha uygundur. Ödemeniz gereken ücret kaç adet dişe kron yaptıracağınıza ve klinik kalitesine göre farklılık gösterecektir. Türkiye’de diş kron tedavisi olmak için bizimle iletişime geçebilir ve sizin için en ideal kliniği kolayca bulabilirsiniz.

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık