Türkiye’de Diş Kaplamaları

Türkiye’de Diş Kaplamaları

Diş kaplama, dişlerde var olan pek çok sorunu gideren bir tedavidir. Genelde dişlerde kırık, çatlak ve renk değişikliği olması durumunda kullanılır. Hastalarda daha küçük kırıklar varsa da tercih edilebilir. Diş kaplama prosedürleri hastaların pürüzsüz ve kusursuz bir diş görünümüne sahip olmasını sağlar. Kaplamalar diş ölçüleri alınarak yapılır. Diş kaplama yapılabilmesi için dişlerin ucu küçültülür ve böylece kaplama dişe daha rahat oturur.

Diş Kaplama Prosedürü

Diş kaplama prosedürü, hastaların son derece kaliteli ve estetik görünüme sahip dişlere sahip olmasını sağlar. Hastanın diş ölçüleri alınarak uygulanan bir işlemdir. Şapkaların boyu küçültülerek bu işlem yapılmaktadır. Ancak küçültme sayesinde dişlere kaplamalar iyice yapışabilir. Kaplamalar dişlerde aşındırma gerektirdiğinden ötürü geri dönüşü olmayan tedaviler olarak bilinmektedir. 

Diş Hekimi Fobisi Varsa Kaplama Hizmeti Nasıl Alınır?

diş hekimi fobiniz mi var? Öyleyse vakit kaybetmeden bizi arayarak danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Pek çok insanda dişçi fobisi vardır. Bu durum bazen geçici olabilirken bazen kalıcı da olabilir. Sırf bu nedenden ötürü hastalar diş bakımlarını ihmal ederler. Lokal anestezi altında işlem uygulandığından ötürü herhangi bir şekilde sıkıntı yaşamazsınız. Öyle ki hasta tercihine bağlı olarak genel anestezi de kullanılabilir. 

Diş Kaplama Riskli Bir İşlem mi?

Diş kaplamaları son derece kolay işlemlerdir. Pek çok hasta tarafından da tercih edildiği için hastalar bu tedaviyi kullanmak ister. Ancak ne olursa olsun bu tedavinin de birtakım riskler içerdiğini bilmeniz gerekir;

* Diş etinde kanama

* Hassaslaşan dişler

* Diş renklerinde uyumsuzluk

* Sağlamlığı olmayan diş kaplaması

Diş Kaplamaların Bakımı Nasıl Yapılır?

Diş kaplamalara sahip olmak ilk başlarda sizi rahatsız edebilir. Ancak diş kaplamaların bakımı son derece kolaydır. Günde 2 kez dişlerinizi fırçalamak, asitli ve kafeinli gıdalar tüketmemek yeterli olacaktır. Şekerli ve asitli gıdalar dişlerin rengini bozabileceği gibi kaplamalara da hasar verebilir. 

Diş Kaplama Avantajları

Diş kaplama tedavisinin pek çok avantajı vardır. Diş kaplamaları hem hastaların diş görünümünü tedavi eder hem de özgüven sorunu yaşayan hastaların psikolojisini düzeltir. Bununla birlikte kırık dişlerin sebep olabileceği diğer diş kusurlarını kapatır. Örneğin kırık diş çevredeki dişlerin çürümesine neden olur. Diş kaplaması yapılarak tüm bu sorunlardan kurtulabilirsiniz.

Diş Kaplama Çeşitleri

Diş kaplama çeşitleri uygulanacak tedavi sürecine göre farklılık gösterir. Zirkonyum kaplamalar, porselen lamine kaplamalar ve E-max kaplamalar çok tercih edilir. Ancak hastanın durumuna göre hangi tedavinin uygulanacağına hekim karar verecektir.

Türkiye Diş Klinikleri

Türkiye'de hizmet sunan klinikler son derece profesyonel bir şekilde hizmet içeriği sunmaktadır. Kliniklerde hastaların enfeksiyon kapmaması adına hijyene çok önem verilmektedir. Kliniklerde birden fazla dil bilen pek çok çalışan bulunmaktadır. Bu sayede iletişim kurmak da oldukça önemlidir. Ülkede yer alan klinikler fiyat bakımından da diğer ülkelere nazaran avantajlıdır. diğer ülkelerde çok uçuk fiyatlara alacağınız hizmeti Türkiye'de yarı ücretine alabilirsiniz. Türkiye'de diş klinikleri bu kapsamda hastalara pek çok avantaj kazandırmaktadır. 

Türkiye’de Diş Hekimleri

Türkiye’de diş hekimleri uzun süre eğitim sürecinden geçtikten sonra tedaviye başlar. Sadece kendi uzmanlık alanları ile çalıştıkları için hastalara en iyi hizmeti verirler. Doktorlar son derece anlayışlı olduğu için birçok kişinin diş fobisini de yenerler. Çünkü konuşarak ve sakinleştirerek tedaviyi sürdürürler. Adım adım tedavi sürecini halledeceklerdir. Siz de burada çalışan hekimlere güvenerek diş kaplamanızı yaptırabilirsiniz.

Türkiye’de hizmet veren diş hekimleri birden fazla yabancı dil bildiği için iletişim konusunda hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Ayrıca klinikler son derece hijyenik olduğu için tedavi boyunca enfeksiyon gibi sorunlar ile karşılaşmazsınız. Klinikler aynı zamanda oldukça donanımlıdır. Öncesi ve sonrası fotoğrafları görmeniz mümkün olmaktadır. Sizler de Türkiye’de diş kaplama tedavisi yaptırmak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

SSS

1- Diş Kaplamaları Ne Kadar Süre Kullanılabilir?

Kişiden kişiye değişiklik göstermesi ile birlikte en az 10 yıl kaplamaların kullanılması beklenmektedir. Fakat düzenli olarak dişlerinizi fırçalarsanız ve bakımlarınızı aksatmazsanız bu süreci 20 yıla kadar da çıkarabilirisniz. 

2- Diş Beyazlatma ile Dişler Beyazlar mı?

Diş kaplamaları orijinal dişler gibi renk değiştirebilir. Lekelenme ve koyulaşma gibi renk uyumsuzluğu da olabilir. Diş kaplamalarına beyazlatma işlemi etki etmez. Bu durumda en az kaplamaların değiştirilmesi gerekir. 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık