Saç Ekimi Fiyatları Türkiye

Saç Ekimi Fiyatları Türkiye

Saç ekim tedavilerinin popüleritesi arttıkça pek çok insanın sağlık turizminden etkilenmesi de artış gösteriyor. Saç dökülmesini önleme, dökülen saçları geri getirme ve Yoğun saçların olduğu bölgeden greftlerin toplanarak saçsız bölgeye ekilmesi işlemlerine genel olarak saç ekimi denilir. Saç ekim tedavisi alternatif tedavilere nazaran daha çok tercih edilmektedir. Kişinin kafasında kellik sorunu başladığında saç ekim tedavisine gereksinim duyulur. Saç ekim tedavilerinde hastanın saçsız bölgesine yeni köklerin nakledilmesi gibi aşamalar izlenir. 

Türkiye'de saç ekimi yaptırmak pek çok insana büyük avantaj sunar. Ülkeye gelen hastaların sayısı arttıkça saç ekim popülaritesi de artış gösteriyor. Minimal invaziv bir tedavi olması da saç ekim tedavisine duyulan ihtiyacı artırıyor. Saç dökülmesi uzun yıllardır hem kadınları hem erkekleri etkileyen bir durumdur. Bizler de Calltreatments olarak hastalarımızı en iyi klinikler ile görüştürerek, etkili ve verimli saç ekim tedavisi görmelerine olanak sunuyoruz. 

Marmaris Saç Ekim Klinikleri

Marmaris saç ekimi pek çok hastanın tercih ettiği bir durumdur. Türkiye'de saç ekim tedavisinin başarı oranları tüm dünya çapında bilinmektedir. Marmaris de dünya çapında saç ekim tedavisi için tercih edilen bir şehirdir. Saç ekim tedavilerinde önemli klinik kriterleri vardır. Bu kriterleri aşağıdaki gibi gösterebiliriz;

Cerrahın deneyimli olması; Saç ekim tedavilerindeki başarı oranında cerrahın deneyimli olmasının büyük önemi vardır. Tecrübeli bir cerrah saç ekimin hangi lokasyonda olması gerektiğine en iyi şekilde karar verecektir. Aynı şekilde kişiye hangi saç ekim prosedürünün etki edeceğinin de kararını verebilecektir. Öbür yandan ekilen saçların dökülmemesi adına başarılı cerrahlardan tedavi ve bakım önerisi almak son derece önemli bir husustur. 

Tedavilerin hijyenik olması; Saç ekim tedavilerinde kişinin hijyenik ortamlarda tedavi görmesi başarı oranı ve enfeksiyon kapmaması açısından son derece önemli bir noktadır. Böylece ekilen saçlarda tekrar dökülme görülmez. Marmaris'te yer alan klinikler bu konuda sizlere çok yardımcı olmaktadır. 

Marmaris Türkiye'nin Neresinde?

Marmaris, turistlerin en çok ilgi duyduğu şehirlerden bir tanesidir. Deniz, otel, manzara ve gezilecek her türlü mekan ve sosyal aktivite mevcuttur. Pek çok kişi Marmaris'e sağlık nedeni ile seyahat etmekte, gitmişken de güzel bir tatil geçirmektedir. Sağlık turizmi için Türkiye'yi tercih eden hastalar Marmaris'te tedavi görerek güzelce dinlenebiir ve farklı yerler keşfedebilir. Marmaris, yazları sıcak ve nemli kışları ise yağışlı olan, Akdeniz bölgesinde bulunan bir şehirdir. Yaz ayında çok sayıda turist Marmaris'te tatil yapmaktadır. Akdeniz'in başladığı ve Ege bölgesinin bittiği konumda yer almaktadır. Bu sayede iki bölgeyi de keşfetme şansını elde edebilirsiniz. 

Saç Ekim Tedavilerini Kimler Yaptırabilir?

Saç ekim tedavileri çok özel kriterler barındırmaz. Fakat saç ekim tedavisi yaptırmak isteyen pek çok kişinin belli başlı kriterleri karşılıyor olması gerekmektedir. Saç ekimi yaptırmayı düşünen kişilerin aşağıdaki kriterleri karşılaması şarttır;

  • Tamamı ile kel olmamak
  • Yeterli miktarda donör alanın bulunması
  • Sağlık açısından iyi olmak 

Saç Ekim Tedavileri Kimler İçin Uygundur?

Saç dökülmesi olan kişilerde de yukarıda bahsettiğimiz gibi belli başlı kriterlerin olması zorunludur. Saç ekim tedavisi almak isteyen kişilerin taşıması gereken kriterler aşağıdaki şekildedir;

Hastanın en az 24 yaşında olması gerekir; Eğer hala saç dökülmesi devam ediyorsa saç ekim tedavisinden kaçınmak gerekir. Saçlar ekilen alanın dışına çıkıyorsa yeni bir prosedür karşılamak gerekebilir. Saç ekim tedavilerinde birden fazla prosedür gerekebilir. 24 yaşından sonra saç dökülmesi daha belirgin olacağından ötürü hastanın 24 yaşına gelmesi beklenir. 

Saç ekim prosedürleri; Yukarıda belirttiiğimiz gibi saç ekim tedavisinin gerçekleşmesi için belli başlı prosedürlerin karşılanması ve yeterli miktarda donör alanının olması gerekir. 

Saç Ekimi Ağrılı Bir İşlem midir?

Saç ekim işlemi 4-8 saat aralığında sürer. Eğer kişi çevresi tarafından saç ekim işlemi yaptırdığının bilinmesini istemiyorsa işlemden sonra 7 gün boyunca istirahat etmesi gerekir. Ancak böyle bir kaygınız yoksa aynı gün rutin hayatınıza geri dönebilirsiniz. Saç ekim tedavileri çok ağrılı bir işlem değildir. Ancak kafanıza iğnelerin gireceğini düşünmek sizi korkutabilir. Lokal anestezi eşliğinde tedavi gerçekleşeceği için hiçbir şey hissetmeyeceksiniz. İşlem sonrası bölgede ağrı oluşmaması için de doktorun yazacağı ağrı kesicileri kullanmak yeterli olacaktır. FUT saç ekkim tekniğinde biraz daha ağrı yaşanabilir ancak FUE ve DHI saç ekim işlemlerinde hiçbir şekilde ağrı yaşanmaz. 

Saç Ekim Aşamaları Nelerdir?

Saç ekim birkaç aşamadan oluşur;

Birinci aşama; Donör bölgenin yoğunluğu ve ekim yapılacak bölge ile alınacak kök sayısı belirlenir. Sonrasında ön hat çizilir. 

İkinci aşama; Hasta bazı kan tetkikleri ve dermatolojik testlerden geçer. 

Üçüncü aşama; Bu aşamada FUE tekniği kullanılacaksa saçın tamamı tıraş edilir. DHI ve robot tekniği kullanılacaksa sadece ekim yapılacak bölgenin tıraş edilmesi yeterli olacaktır. Sonrasında hasta lokal anestezi ile uyuşturulur. 

Saç Ekim Riskleri Nelerdir?

Saç dökülme tedavileri hastanın kendi kafa derisinden donör alınmasını içerir. Bu nedenle çok hayati bir riski bulunmamaktadır. Ancak elbette cerrahi bir prosedür olduğunu düşünürsek birtakım riskler barındıracağını bilmek gerekir. işinin ehli olan uzmanlar tarafından operasyon gerçekleşirse saç ekim riskleri minimuma düşürülür. Aksi durumda aşağıdaki riskler oluşabilir;

  • Kanama
  • Enfeksiyon
  • Kafa derisinde şişme
  • Göz bölgesinde morarma 
  • Saçın alındığı bölgede kabuk oluşumu
  • Kaşıntı
  • Saç köklerinin iltihaplanması 
  • Saç bölgesinde tipik dökülme
  • Doğal görünmeyen saç  telleri

Saç Ekim Çeşitleri Nelerdir?

Saç ekim tedavisi uzun yıllardan bu yana kullanılan bir operasyondur. Günümüzde gelişen teknoloji sayesinde saç ekim tedavileri ağrısız ve çeşitli hale gelmiştir. Tüm saç ekim tekniklerini açıklamak gerekirse;

FUT; İlk kullanılan saç ekim tekniği FUT tekniğidir. Son derece invaziv bir yöntem olmakla beraber ne yazık ki yara izlerine sebebiyet verir. Hastaların kafa derisinin şeritler halinde çıkarılmasını gerektirir. Alınan deriden saç greftleri toplanır ve ekim bölgesine ekilir. Süreç ağrılı olduğu için enfeksiyon kapma riski daha yüksektir. Bunun için yeni çıkan teknikler daha çok tercih edilmektedir. 

DHI; DHI saç ekim yönteminde son teknolojik cihaz olan mikromotor kullanılmaktadır. Kaleme benzeyen bu cihaz ile greftler toplanır ve hastanın saçlarına zarar vermeyecek düzeyde ekim gerçekleştirilir. İz kalmadığı için ve ağrılı bir prosedür olmadığı için daha sık tercih edilir. 

FUE; FUE tekniği dünya çapında çok sık tercih edilir. Saç derisinden saç greflterinin toplanmasını içerir. Herhangi bir şekilde kesi izi gerekmez. Bunun için son derece ağrısız bir işlemdir ve çok sık tercih edilir. 

Saç Ekim Tedavisi Kalıcı mıdır?

Ekilen kökler saç dökülmesi yaşanmayacak bölgeden alındığı için işlem kalıcıdır diyebiliriz. Hastalar saç derisinin ya da yüzünün diğer bölgelerinde saç dökülmesi yaşayabilir. Ekilen saçların ameliyat sonrasında ancak 6 ay içinde çıkması beklenir. Cerrahınız ekilen saçların dökülmemesi adına güçlendirici kremler verecektir. Bu kremler ile saçların dökülmemesini ve kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz. 

Saç Ekim Ameliyatından Sonra İyileşme Ne Kadar Sürer?

Saç ekim işleminden sonra iyileşme süreci uygulanan yönteme bağlıdır. FUT ve şerit tipi saç ekim yönteminde hastanın iyileşmesi haftalar sürerken FUE tipi iyileşme süreci 1 hafta sürer. 

Marmaris Saç Ekimi Tedavi Fiyatları 

Türkiye'de saç ekim fiyatları uygun olsa da bizimle beraber tedaviyi daha uygun hale getirebilirsiniz. Diğer firmaların tam aksine bizler size tek bir fiyat sunarak sadece 1700 Euro karşılığında tedaviyi gerçekleştirmenizi sağlamaktayız. 

Türkiye'de Saç Ekim Tedavileri Neden Ucuz?

Türkiye'de saç ekim tedavilerinin ucuz olmasında pek çok etken vardır; 

Saç ekim kliniklerinin fazla olması; Saç ekim kliniği oldukça fazla olduğundan ötürü bu da rekabet yaratır. Klinikler hasta çekmek adına uygun fiyatlarda tedavi olanağı sunarlar. 

Döviz kuru aşırı derecede yüksektir; Türkiye'de döviz kuru yüksek olduğundan ötürü hastalar uygun rakamlarda tedavi gerçekleştirebilirler. Bu da yabancıların alım gücünü yükseltir. 

Düşük yaşam maliyet; Türkiye, pek çok ülkeye nazaran daha düşük yaşam maliyetlerine sahiptir. Bu durum da tedavi maliyetlerini etkiler. 

Saç Ekim Tedavisinden Sonra 15 Gün Boyunca Yapılması Gerekenler

  • 3.gün saçınızı yıkamanız gerekiyorsa tedaviyi uyguladığınız merkezde saçlarınızın yıkatılmasını öneririz. Böylece temizleme esnasında herhangi bir sorun ile karşılaşmazsınız. 
  • Ekim sonrası verilen solüsyon düzenli bir şekilde aralıksız kullanılmalıdır. Özellikle de ilk 15 gün bu solüsyon kesinlikle bırakılmamalıdır. Losyon doktor tavsiyesine göre günde 1 ya da 2 kez parmak uçları ile masaj yaparak kafa derisine uygulanır. Sonra da ılık su ile durulanır. 
  • Saçlarınız dökülmeye başlayacaktır. Bu durumda panik olmaya ve ekim tedavisinin işe yaramadığını düşünmenize gerek yoktur. Çünkü saçların dökülmesi son derece doğal bir süreçtir. 
  • Ekim tedavisinden 10 gün sonra saç derisinde kabuklanma çıkmaya başlar. Cildin dokusu gerildiyse yüzünüzü yıkarken ılık su ile hafif masaj yapabilirsiniz. 
  • Saç ekim sonrasında kaşıntı hissederseniz doktorunuzda kaşıntı önleyici ilaç yazmasını isteyebilirsiniz. Aynı zamanda jöle ve şampuan gibi kimyasal içerikli ürünleri kesinlikle kullanmamalısınız. 

Marmaris'te Ne Yapılır?

Marmaris'te şunları yapabilirsiniz;

  • Günübirlik Rodos gezisi yapabilirsiniz
  • Marmaris koyunda yüzebilir ya da güneşlenebilirsiniz.
  • Tekne turuna çıkabilirsiniz.
  • Tarihi geziler gerçekleştirebilirsiniz.
  • Plajda keyifli vakit geçirebilirsiniz.
  • Marmaris Milli Parkında jeep turları ve ATV turları gerçekleştirebilirsiniz.
  • Marmaris koyunda dalış gerçekleştirebilirsiniz. 

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık