Türkiye'de Diş İmplantı Süreci Nasıl İşliyor?

Türkiye'de Diş İmplantı Süreci Nasıl İşliyor?

Türkiye'de diş implantı, eksik ve hasarlı dişlerin onarımı yapılırken en güvenli yöntemdir. Kişilerin dişlerinde eksiklik olduğu zaman konuşmaları, sosyal aktiviteleri ve yemek yemeleri son derece zor olmaktadır. Gülüşünüzü ve yemek yemenizi güzelleştirmenin en iyi yollarından biri de implant taktırmaktır. Dental implant tedavisi yaptırmak istiyorsanız öncesinde dental implant prosedürü hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Dental implant yaptırmanın iyi bir yol olduğunu öğrenmek istiyorsanız Türkiye'de hizmet sunan cerrahlar ile görüşerek net bilgi sahibi olabilirsiniz. Çene kemiği, ağız yapısı ve genel sağlık durumu herkeste farklı olduğu için implant tedavisi herkes için uygundur demek mümkün değildir. Diş implant sürecini içeriğimizin devamında detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. 

Türkiye'de Dental İmplant Tedavisi İçin Adım Adım Kılavuz

Türkiye'de dental implant tedavisi için göreceğiniz adımlar aşağıdaki gibi işlemektedir;

İlk Danışma 

Dental implant tedavisi yaptırmadan önce birinci sınıf kalitede implant ekipmanı kullanan ve alanında tecrübeli olan bir diş hekimi bulmanız gerekir. Bu kapsamda bizlerden danışmanlık hizmeti alarak kendiniz için en iyi doktoru ve kliniği bulabilirsiniz. Kliniğin temizliği, ekipmanların kalitesi, doktorun tecrübesi, iletişim kurma ve tedavilerin başarı oranları dental implan hususunda dikkate alınması gereken konulardır. Özellikle yurt dışından gelecek olan hastaların uzman kişiler ilie görüşerek bu konuda kesin bilgi almak şarttır. Biz de Türkiye'de dental implant tedavisi yaptıracak hastalarımıza en iyi şekilde uzman bilgilerimiz ile danışmanlık sunuyoruz. 

Tedavi Planlaması 

Diş tedavi planlaması diş hekimi ve hasta ile birlikte yapılması gereken bir plandır. Diş implant prosedürü hakkında hekiminiz size gereken tüm bilgiyi aktaracaktır. Tedaviye gelmeden önce doktora sormak istediğiniz tüm soruları bir kağıda not edebilirsiniz. Eğer tüm soruların yanıtını aldığınızda implant yaptırmaya karar verirseniz bir onay belgesi imzalamanız gerekecektir. Çünkü implant tedavisi lokal bazda anestezi içeren, uzun soluklu bir tedavidir. Bunları göze aldığınızı belirten bir kağıdı imzalamanız da prosedürün bir parçasıdır. 

Diş İmplantına Hazırlık Süreci 

Diş implantı hazırlık sürecinde röntgen sonucuna göre ağız yapınıza göre kemik grefti yaptırmanız gerekebilir. Aynı zamanda ağız sağlığınız yeterince yerinde değilse önce bu eksiklerin giderilmesi gerekir. Örneğin çekilmesi gereken dişler çekilmeli, kanal tedavisi gerekiyorsa kanal yaptırılmalı veya  dolgu yapılması gerekiyorsa bu işlemlerin tamamlanması gerekir. Son aşama olarak implant için ölçü alınır ve işlemlere başlanır. Kemik grefti gerekirse tedavinin biraz daha uzayacağını bilmeniz gerekir. Çünkü ağız bölgenizden veya vücudun başka bölgesinden kemik grefti alınarak çene bölgesine yerleştirilmesi gerekir. Sonrasında kemiğin kaynaşmasını beklemek gerekir. Bu durumda tedaviniz birkaç ay daha uzayacak demektir. Diş hekiminiz size bu konu hakkında da gerekli bilgiyi verecektir. 

İmplantın Yerleştirme Aşaması 

Dental implant yerleştirilmesi esnasında tam olarak ne ile karşılaşacağınızı merak ediyor olmanız son derece doğaldır. İmplant tedavisine başlamadan önce size lokal anestezi verilecektir. Böylece ağrı sızı hissetmeyeceksiniz. Bu işlem sayesinde uyanık olsanız da hiçbir şey hissetmeyeceksiniz. Bölge uyuştuktan sonra diş hekiminiz bölgeyi keserek metalin yerleştirileceği alanda bir oyuk açacaktır. Sonrasında bu boşluğa abutment vidası yerleştirilecektir. Diş tedavisi esnasında şiddetli panik yaşayan hastalara genel anestezi de uygulanabilir. Bunun da ameliyathane ortamında gerçekleştirilmesi gerekir. 

İmplantın Çeneye Takılması İşlemi

Genel olarak implantlar 2 aşamada yerleştirilir. Bu çok yaygın bir prosedürdür. Çünkü çene kemiğinin yedek diş olan implant parçasının takılmadan önce kaynaşmaya ihtiyacı vardır. Tam olarak kaynaşma gerçekleştikten sonra implant takılır. Kuron takıldıktan sonra implant artık doğal diş fonksiyonu görecektir. Aynı şekilde normal bir dişg gibi görünecek, yapay olduğu anlaşılmayacaktır. 

Yeni Dişinizin Oluşturulması ve Takılması 

Sonraki adım yeni dişinizin oluşturulmasıdır. Diş hekiminiz abutment vida taktıktan sonra ağzınızın ölçüsünü alacak ve bunu teknisyene gönderecektir. Teknisten yapılacak dişin ölçüsünü, çevre dişlerin ölçüsünü, boyutunu ve rengini ayarlayacak şekilde ölçütler alacaktır. 3 ay sonrasında da yeni dişinizi taktırmak için yeniden gelmeniz gerekecektir. 

İmplant Takıldıktan Sonra

Türk diş hekimi implant dişi taktıktan sonra iyileşme sürecini incelemek ve sizlere implant diş bakımı hakkında bilgi vermek için kliniğe çağıracaktır. implant operasyonu tamamlandıktan sonra bir süre ağrı ve sızlama yaşanabilir. Bu rahatsızlığı azaltmak adına hekiminiz tarafından verilen ağrı kesicileri kullanmayı ihmal etmeyiniz. Düzgün bir şekilde implantların bakımı yapılırsa hiçbir sorun yaşamadan 10-15 yıl boyunca dişinizi kullanabilirsiniz. Sizler de uzun ömürlü implant diş tedavisi ve Türkiye'de dental implant prosedürü için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. 

 

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık