Türkiye’de Diş Köprüsü Fiyatları

Türkiye’de Diş Köprüsü Fiyatları

Diş köprüsü nedir sorusu bu işlemi yaptırmayı düşünen kişiler tarafından yanıtı merak edilen bir sorudur. Diş kaybı ya da diş eksikliği sorunlarında diş köprüsü yöntemi ile boşlukların doldurulması işlemi gerçekleştirilir. Özellikle çene üzerinde diş eksikliği sorunları meydana geldiğinde bu eksiklikler diş köprüsü ile giderilebilir. Bunun yanında diş köprüsü isminden de anlaşılacağı gibi iki veya daha fazla krondan meydana gelir. Diş köprüsü yaptırmayı düşünüyorsanız ancak aklınızda soru işaretleri varsa bu konuda sizlere bilgi vereceğiz.

Köprü Diş Nedir?

Köprü diş işlemi kayıplar nedeniyle meydana gelen diş boşluklarının kapatılması için sağ ve solda bulunan ki dişin arasına yerleştirilir. Bu işlem gerçekleştirilirken diğer iki dişin küçültülmesi işlemleri yapılmalıdır. Köprü diş ile de eski boşlukların kapatılması sağlanır. Diş kayıpları çoğunlukla diş çekilmesi, diş eti hastalıkları, tedavi edilmeyen çürük dişler ya da travmalar nedeniyle gerçekleşir.

Köprü diş tedavisi, diş kayıplarından uzun yıllardır kullanılan geleneksel tedaviler arasında yer alır. Diş kayıpları zaman içerisinde yüz ve çene anatomisinde bozulmalara ve özellikle birden fazla diş kaybının meydana geldiği durumlarda konuşma bozukluğu sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle diş kaybına bağlı olarak oluşan boşlukların doldurulması oldukça önemli bir konudur. Ağız içerisinde dişlerden birinin eksik olması halinde zamanla diğer dişlerin bu boş alana ilerlemesi gibi durumlar söz konusu olabilir. Bu da zamanla hastaların ağız ve diş yapısının bozulmasına neden olur. Yemek yerken çiğneme problemleri yaşanabilir. Bunun yanında diğer dişlere fazla yük bindiği için ağrı durumları söz konusu olabilir.

Gülümserken ortaya çıkan diş boşlukları da diş kayıplarında kişileri olumsuz etkileyen faktörler arasında yer alır. Diş kayıplarında tedavi, sağlık açısından son derece önemlidir. Bunun yanında kişilerin sosyal yaşamlarında rahat ve özgüvenli olmaları bakımından da son derece önemli bir konudur. Köprü diş tedavisi diş kaybı sorunlarında meydana gelen yemek yeme zorluğu veya konuşma zorluğu gibi durumları da engeller.

Köprü Diş Tedavisi Nasıl Gerçekleştirilir?

Diş eksikliklerinin tamamlanması konusunda köprü diş uygulaması sıklıkla tercih edilen yöntemler arasında yer alır. Köprü diş tedavisi öncesi hastalara diş hekimleri tarafından genel muayene yapılır. Bunun yanında hastaların diş röntgenleri de çekilir. Diş hekimleri muayene esnasında hastaların çene yapıları ile ilgili kontrollerini de gerçekleştirir. Bu sayede hastaların ağzındaki eksik diş sayısı ile boşlukların yerlerinin belirlenmesi ile köprü diş tedavilerine başlanır.

Köprü diş tedavilerinde boş dişlerin sağında ve solunda bulunan dişlerin törpülenmesi işlemi gerçekleştirilir. Bu sayede bu dişler sabitleme görevi görmeleri açısından küçültülürler. Diş hekimleri sonrasında hastaların ağız ve çene ölçülerini alırlar. Bu sayede hastalara uygun protezin yapılması sağlanır. Köprü diş protezi hastaların diş renklerine ve diş yapılarına uygun bir şekilde hazırlanır.

Diş hekimleri hazırlanan bu protezleri hastaların ağız içerisine yerleştirip, dişin tam oturduğundan ve hastaları rahatsız etmediğinden emin olurlar. Köprü diş protezlerinde herhangi bir sorun olması durumunda ya da hastaların diş eti veya damağına batma gibi problemler olduğunda bu protezler hastaların ağızlarına uygun olacak şekilde düzeltilirler.

Köprü Diş Çeşitleri Nelerdir?

Köprü diş tedavilerinde diş hekimleri, hastaların diş, ağız ve çene yapılarını inceler ve tedavi yöntemlerinden en uygun olanı tercih ederler. Köprü diş tedavilerinin farklı çeşitleri bulunur.

Geleneksel Köprü

Geleneksel köprü diş tedavisinde kayıp dişlerin sağ ve sol kısımlarında bulunan dişler törpülenip küçültülür. Sonrasında bunlar köprünün sabitlenmesi amacıyla köprü ayağı olarak kullanılır. Sabitlenen bu dişler üzerine hazırlanan diş protezlerinin yerleştirilmesi işlemi gerçekleştirilir.

İmplant Destekli Köprü

İmplant destekli köprü çoğunlukla birden fazla diş kaybı durumlarında tercih edilen bir yöntemdir. İmplant destekli köprü yönteminde sağlıklı dişlerin kesilmesine gerek yoktur. Bu yöntem genelde çene kemik yapısı uygun olan hastalara uygulanır. Çoklu diş kaybı durumlarında çene kemiğine vidalanmış olan implant köprü ile eksik olan dişlerin yerlerinin doldurulması sağlanır.

Maryland (Kanatlı) Köprü

Maryland köprü genelde kanatlı köprü ismi ile de bilinir. Bu işlemde köprünün komşu dişlere yapıştırılması sağlanır. Diş boşluğunun doldurulması amacıyla hazırlanan diş, boşluğun hemen yanında bulunan komşu dişlerin arka kısımlarına yapıştırılır.

Maryland köprü diş protezi yöntemi, sağlıklı dişlerin kesilmesine gerek duyulmadan gerçekleştirilen bir yöntemdir. Bu tedavide yapıştırma yöntemi kullanıldığı için diğer türlere göre daha dayanıklılık açısından daha az tercih edilir.

Köprü Diş Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

Diş boşluklarının doldurulması için tercih edilen iki farklı yöntem bulunur. Bunlardan biri implant diğeri de köprü diş uygulamasıdır. Köprü diş tedavisi hem hastaların tercihlerine hem de ağız ve kemik yapısının uygunluğuna göre değerlendirilir. Bu yöntem çoğunlukla ağız yapısı implant kullanımına uygun olmayan kişilerde kullanılır. Eğer hastaların ağız ve çene kemik yapısı veya yumuşak doku yapısı implant için uygun değilse bu kişilerde köprü diş tedavisi tercih edilir.

Diş Estetiği Neden Önemlidir?

Diş estetiği günlük yaşamda oldukça önemli bir konudur. Ağız içi ve çevrede bulunan dokular ile diş uyumunu sağlayan diş estetiği pek çok kişi için hayat kurtarıcı olma özelliğine sahiptir. Köprü diş özellikle iki sağlıklı diş arasında bulunan diş kaybı durumlarında tercih edilen yöntemlerden biridir. Böylece diğer dişlerden destek alınarak köprü kurulması mümkün olur. Ortadaki diş eksikliğinin rahat bir şekilde giderilmesi de böylece sağlanmış olur. Köprü işlemi ile diş estetiği korunabilir. Bu sayede hastaların daha sağlıklı bir gülüşe sahip olmaları da mümkün olur.

Bunun yanında tek diş işlemleri ile kıyaslandığında köprü işlemleri daha dayanıklı olmaları ile dikkat çeker. Dayanıklı olması nedeniyle uzun bir kullanım ömrü bulunur. Tek dişlere gerçekleştirilen işlemler kullanım esnasında problemlere neden olabilir. Ancak köprü işleminde bu tarz sorunların meydana gelmesi söz konusu değildir.

Köprü işlemi ile diş estetiğinin tamamen korunması mümkün olur. Bunun yanında daha dayanıklı ve uzun ömürlü bir dişe sahip olursunuz. Boşluğun doldurulmasını sağlayan bu işlem ile çiğneme sırasında da kişiler büyük avantaj sağlarlar. Köprü işleminden sonra burada bulunan boşluk asla hissedilmeyecektir. Hastalar kendi dişlerini kullanır gibi yapay dişlerini rahatlıkla kullanabilirler.

Köprü Diş Estetiği

Diş kayıpları herkesin başına gelebilecek sorunlar arasında yer alır. Yaşınız kaç olursa olsun çeşitli nedenlerle dişlerin kırılması ya da düşmesi gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bunların yanında çürüyen ve gerekli tedavilere cevap vermeyen dişlerin çekilmesi gibi işlemler de gerçekleştirilebilir. Bu dişlerin tamamlanması amacıyla diş hekimleri duruma göre köprü diş veya implant tedavisi uygulayabilir. İmplant işlemlerinde kaybedilen dişlerin köklerinin temizlenmesinden sonra diş eti içerisine vida yerleştirme uygulaması yapılır. Sonrasında hazırlanan dişlerin vida üzerine takılması işlemleri gerçekleştirilir.

Köprü diş işlemleri ise kaybedilen dişin yanlarında bulunan dişlerin törpülenmesinin ardından kaplama yardımı ile yalancı diş oluşturularak yapılır. Bu işlemin diş eti üzerinde herhangi bir etkisi bulunmaz. Yan kısımlarda bulunan iki diş törpülenmeden önce dişlerin ölçüsünün alınması işlemleri gerçekleştirilmelidir.

Ortada kalan kaybedilen dişin ölçüsünün bu sayede net bir şekilde belirlenmesi mümkün olur. Bu şekilde dişlerin oturması oldukça önemli bir konudur. Dişler tam bir şekilde oturmazsa sonrasında çeşitli sıkıntılara sebebiyet verebilir. Diş ölçülerinin alınması işlemleri oldukça dikkatli bir şekilde gerçekleştirildiği için bir hafta gibi bir sürede gerçekleştirilmesi son derece normaldir.

Köprü Protezi Nasıl Yapılır?

İnsanlar genellikle dişlerine işlem yaptırmak istemezler. Ağrıyan ya da kaybedilen dişler nedeniyle rahat yemek yenemediği durumlar kişilerin yaşamlarını da olumsuz bir şekilde etkiler. Diş kaybı durumları yaşam kalitesinin düşmesine neden olduğundan oldukça ciddi bir durumdur. Dişlerin kaybedilmesi birtakım sorunları da beraberinde getirir. Bu sebeple diş kaybının tedavi edilmesine yönelik olarak teknik ve yöntemlerin düzgün bir şekilde uygulanması oldukça önemli bir konudur.

Diş aralarında açıklık meydana gelmesi, diğer dişlerde kayıp sorunlarının yaşanmasına neden olabilir. Bu sebeple kısa zamanlarda yeni diş eklenmesi önemli bir konudur. Köprü yöntemi, acısız ve hızlı olması ile günümüzde sıklıkla tercih edilir. İlk önce dişlerin ölçüsü aljinat le hazırlanan karışım sonrasında bir kalıp ile ağza yerleştirilir. Bu madde son derece yumuşaktır ve ağızda 2-3 dakika kaldıktan sonra sertleşmeye başlar. Kalıba uygun bir şekilde eksik ve törpülenen dişler yerine tercih edilen malzemelerden üretilen kaplamalar yapılır.

Sonrasında törpülenen dişler üzerine kaplamaların yapıştırılması işlemi gerçekleştirilir. Sonrasında kaplamanın ağız içerisinde denenmesi ile düşme ya da yükseklik durumlarının belirlenmesi işlemleri gerçekleştirilir. Rahatsız bir durum olması halinde tekrardan ölçüm, kalıp ve renk işlemleri gerçekleştirilir. Tüm bu bilgiler ışığında köprü diş uygulamaları günümüzde yoğun bir şekilde tercih edilir. Bunun yanında diş kayıplarının etkili bir şekilde tedavi edilmesi de mümkün olur.

Köprü Diş Ne Zaman Uygulanmalıdır?

Bazen diş eksikliği sorunlarının giderilmesi için bazı durumlarda da eski köprülerin yenilenmesi maçıyla köprü uygulamaları gerçekleştirilebilir. Diş hekimleri bu işlemler için öncelikle boşluk boyutu ve komşu dişlerin durumunu değerlendirir. Bunun yanında diş köprüsünün uygun bir işlem olup olmadığı ile ilgili de analizler yapılır. Dayanak olarak da isimlendirilen komşu dişlerin köprünün desteklenmesi amacıyla iyi durumda olması önemli bir konudur.

Diş Köprüsü Uygulaması Tavsiye Edilir Mi?

Bir ya da daha fazla diş eksikliği durumunda, implantların yerleştirilmesinin mümkün olmadığı hallerde diş köprüsü uygulaması gerçekleştirilebilir. Diş hekimlerinin kararını belirleyecek olan faktörler arasında dişsiz boşluk genişliği, finansal durum, zaman, dayanak dişlerin durumu ve tıbbi geçmiş bulunur. Diş hekiminiz bu aşamada farklı seçenekleri tartışarak sizin için en uygun yöntemi tercih edecektir.

Köprü Dişler İçin Hangi Malzemeler Kullanılabilir?

Diş köprüleri porselen, zirkonya, metal ya da metal destekli porselen gibi farklı malzemelerden yapılabilir. Köprü için malzeme seçme aşamasında diş hekimleri, kapanış, diş pozisyonu, gülümserken dişin ne kadarının görüneceği, dayanak dişlerin rengi, kalan diş yapısı dişlerin konumu gibi konuları göz önünde bulundurur.

Köprü Uygulamasında Dişe Hangi İşlemler Uygulanır?

İlk önce köprüyü destekleyecek olan dişlerin röntgeninin alınması ve çoğunlukla tedavi edilmeden önceki durumlarının değerlendirilmesi işlemleri gerçekleştirilir. Diş hekimleri dayanak dişler ya da dişlerin dış tabakalarının bir kısmının yeniden şekillendirilmesi işlemlerini gerçekleştirir.

Dişlere minimal düzeylerde küçültme yani preparasyon işlemi gerçekleştirilir. Hazırlanan dişler ile çevrede bulunan dişlerin ölçülerinin alınma işlemleri yapılır. Bu aşamada dişlerin korunması için üzerlerine geçici kron yerleştirilir. Provalarda geçici dişler çıkarılır ve gerekli işlemler yapıldıktan sonra tekrardan geçici dişler yapıştırılır. Bitim seansının ardından geçici restorasyonlar çıkarılarak kalıcı köprüler simante edilip sabitlenir.

Köprü Dişler Özel Bir Bakım Gerektirir Mi?

Ağızda köprü olması halinde, köprü ile diş etleri arasında bulunan bölgenin düzenli bir şekilde temizlenmesi son derece önemlidir. Temizleme işlemi yapılmadığında diş eti kanaması, diş eti iltihabı, ağız kokusu gibi istenmeyen problemler meydana gelebilir. Bunun yanında köprü dayanaklarının çürümesi gibi durumlar da söz konusu olabilir.

Köprüleri iyi bir şekilde temizlemek için arayüz fırçaları ya da özel diş iplerinin kullanımı gerekir. Diş hekimleri köprülerin nasıl temizleneceği ile alakalı olarak hastalarını bilgilendirecektir.

Diş Köprüleri Çıkar Mı?

Diş köprüleri çoğunlukla kalıcı yapıştırıcılar kullanılarak sabitlenir. Bu sebeple kolay kolay çıkma gibi sorunlar meydana gelmez. Köprülerin gerekli olması durumunda diş hekimleri tarafından kolay bir şekilde çıkarılması da mümkündür.

Köprü Diş Sallandığında Yapılması Gerekenler

Köprü dişin gevşemesi durumunda diş hekimlerinin dayanak dişleri değerlendirmesi ve köprüyü tekrardan yerleştirip yerleştirmemenin mümkün olup olmadığını kontrol ederler. Dayanak dişler hala sağlam durumdaysa çoğunlukla köprü dişlerin yerine yeniden kolay bir şekilde simante edilmesi sağlanır. Fakat dayanak diş ya da dişler kırışmışsa ya da çürük durumları söz konusuysa köprü kullanılamaz. Bu sebeple alternatif tedavi yöntemlerinin düşünülmesi gerekir.

Eksik Bir Dişe İmplant Mı Köprü Mü Yaptırılır?

Eksik diş durumlarında köprü uygulaması ya da dental implant yöntemi sıklıkla tercih edilir. Bu iki yöntemin de kendi içinde artıları ve eksileri bulunur. Dental implantlar genellikle daha konservatif bir tedavi seçeneği olmaları ile bilinir. Bunun nedeni komşu dişlere çoğunlukla bir işlem uygulaması yapılmaz. Fakat bu tedavinin daha uzun sürer. Bunun yanında daha maliyetli bir yöntemdir.

Diş köprülerinin tamamlanması çok kısa zamanlarda gerçekleşir. Fakat bu tedavide komşu dişlere de uygulamalar yapılır. İki durumda da hastaların restorasyonlarını iyi bir şekilde temizlemek önemlidir. 6 aylık rutin kontrollerin de düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesi önemli bir konudur.

Diş Köprüsünün Avantajları Nelerdir?

Diş köprüsü avantajları oldukça fazla olduğundan günümüzde sıklıkla tercih edilen yöntemler arasında yer alır.

·         Bu tedavi ile kişilerin ağız bütünlüğünün sağlanması yanında rahat bir şekilde yemek yemeleri de mümkün olur. Diş köprüsü sayesinde kişiler diledikleri yemekleri rahat bir şekilde tüketebilirler.

·         Elma gibi sert meyvelerin ısırılması konusunda diş köprülerinin avantajları bulunur.

·         Bu işlem gülüşün ve dişlerin çok daha güzel görünmesine yardımcı olur. Güzel bir gülümsemede dişlerin önemi son derece yüksektir.

·         Yemek yeme, çiğneme, konuşma gibi faktörler yeniden eski haline döner.

·         Dişlere köprü uygulaması sayesinde estetik bir görünüm elde edilmiş olur.

·         Diş köprüsü tedavisi uygulandıktan sonra diğer dişlerin de konumlarının korunması sağlanır.

Diş Köprüsü Fiyatları

Diş köprüsü fiyatları birtakım faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterir.

·         Diş hekiminin konuyla ilgili ne kadar uzman olduğu

·         Ağızda kaç tane eksik diş bulunduğu

·         Diş eti hastalığı gibi diş sorunları için ek tedaviler

·         Zirkonyum ya da kompozit reçine gibi malzemelerden hangisinin kullanılacağı

·         Köprü türüne bağlı olarak oluşan ek maliyetler fiyatlandırmayı etkileyen unsurlardır.

Hastaların diş köprüsü fiyatlandırması ile ilgili net bir bilgi alması için öncelikle uzman diş hekimlerine muayene olması gerekir. Muayene ve röntgen sonrası yapılacak olan işlemlere göre net bir fiyatlandırma yapılabilir.

Türkiye’de Diş Köprüsü Tedavisi

Türkiye, diş tedavileri ve uzman diş hekimleri açısından son derece gelişmiş bir ülkedir. Bu nedenle medikal turizm de burada oldukça gelişmiştir. Dövizin yüksek olması sebebiyle fiyatlar uygun olduğundan yurtdışından gelen pek çok kişi burada diş köprüsü tedavisi olmayı tercih eder. Türkiye’de diş köprüsü tedavisi hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık