Türkiye’de Bişektomi Ameliyatı Fiyatları

Türkiye’de Bişektomi Ameliyatı Fiyatları

Bişektomi ameliyatı, yanak estetiği ismi ile de bilinen bir yöntemdir. Bu işlem sayesinde yüz hatlarında daha keskin bir görünüm elde edilmesi mümkün olur. Bu işlem yanak yağlarının alınması ile gerçekleştirilen bir estetik operasyondur.

Hollywood yanağı ve bişektomi zaman zaman birbirinin yerine kullanılan terimlerdir. Bişektomi operasyonu Hollywood yanak estetiği ameliyatının bir parçasıdır. Hollywood yanağında yüzün hatlarını meydana getiren diğer yapılara da müdahale edilebilir. Bişektomiye göre daha yüksek düzeyde değişiklikler meydana gelir.

Gençlik üçgeni ismi ile de anılan elmacık kemikleri ve çene arasında ters üçgen görünümüne sahip yüz şeklinin meydana gelmesi sağlanır. Bişektomi operasyonu ile yüz hatlarındaki orantısız görünümün ortadan kalkması mümkün olur. Bu işlem altın oranı yakalamak amacıyla gerçekleştirilir. Bişektomi ameliyatı sayesinde yüz çok daha keskin bir görünüme kavuşur. Yüz germe operasyonunda olduğu gibi kişilerin yüzlerinin daha çekici, estetik ve genç görünüme kavuşması sağlanır.

V tipi yüz elde etmek isteyenler sıklıkla bu ameliyata başvururlar. Bu yöntem genelde U tipi yüze sahip olanlar tarafından tercih edilir. Bişektomi halk arasında yanak inceltme ameliyatı ismi ile de bilinir. Yanaklardaki yağ dokuları estetik cerrahi yöntemleri ile inceltilerek işlem tamamlanır. Yanak içerisinde yaklaşık 1 cm boyutlarında kesiler açılır. İşlem yaklaşık olarak yarım saat gibi kısa bir sürede gerçekleşir. Müdahale yanağın iç kısmından yapıldığından cilt yüzeyinde kesi izi kalması gibi bir durum söz konusu olmaz.

Bişektomi Nedir?

Bişektomi, ideal yüz görünümüne kavuşmak isteyen kişilerin sık sık başvurduğu yöntemler arasında yer alır. Bu işlem, yüz hatlarının orantılı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Bazen kişiler ideal kilolarında olsalar bile mevcut yüz yapısındaki yağ oranı sebebiyle kilolu görünebilirler. Yanakların orta kısmında bulunan yağ dokusu bukkal yağ dokusu olarak isimlendirilir. Yüz kaslarının arasında bulunan bu yağ doku anatomik açıdan elmacık kemiklerinin alt bölgesinde yer alır. Bu yağ dokunun bebeklerde emme fonksiyonlarına fayda sağladığı düşünülür.

Bukkal yağ doku boyutu yüzün boyutunu etkileyen bir faktördür. Yaşlanma ile beraber bukkal yağ dokuda azalma durumları söz konusu olur. Bu yağ doku yüzün estetiğini meydana getiren önemli unsurlar arasında yer alır. Bu dokuların büyümesi halinde kişilerin yüz hatlarının yuvarlaklaşması, yanaklarda sarkma veya bebek yüzü görünümü gibi çeşitli sorunlar meydana gelebilir.

Yanaklarda meydana gelen yağ dokusunun çıkarılması diğer ismi ile parsiyel bukkal lipektomi olarak isimlendirilir. Bukkal yağ dokusu olarak isimlendirilen doku, yapısal olarak veya yaşın ilerlemesi neticesinde fazla olabilir. Tombul yanak olarak isimlendirilen görünüme sebep olan yanak içerisinde bulunan yağ yastıkları, kişilerin olduklarından çok daha yaşlı bir görünüme sahip olmasına neden olurlar.

Üçgen formda, keskin yüz görünümüne sahip olmak isteyenler sıklıkla bişektomi ile yanağın iç kısmında açılan yaklaşık 1 cm kesilerden alınan yağ dokuları ile yüz hatlarını inceltebilirler. Bu işlemde cilt yüzeyinde herhangi bir yara izi kalmasına yol açmayan operasyonlar gerçekleştirilir. Böylece yanak bölgesindeki asimetrik görünüm giderilmiş olur. Kişilerin yüz hatlarının keskinleşmesi, çene ve elmacık kemiklerinin çok daha belirgin olmasına imkan tanır.

Anatomik açıdan alt yüz hattı 4 farklı temel yapıdan meydana gelir. Bunlar;

·         Massater kası

·         Bukkal yağ dokusu

·         Deri altı yağ dokusu

·         Alt çene kemiği

Bu yapılar arasındaki altın oran baz alınarak gençlik üçgeni olarak da isimlendirilen operasyonlar ile kişiler çok daha güzel ve genç bir görünüm elde edebilirler. V tipi yüze sahip olmak adına gerçekleştirilen bişektomi operasyonu yüzün çok daha orantılı görünüme kavuşmasına yardımcı olur.

Bukkal yağ dokusunun çıkarılması işlemi tek başına yapılabileceği gibi farklı plastik cerrahi işlemlerle eş zamanlı olarak da uygulanabilir.

Yüz Kaldırma (Facelift)

Yüz kaldırma olarak adlandırılan yüz ve boyun bölgesindeki yaşlanma belirtilerinin giderilmesine yardımcı olan cerrahi girişimlerde bukkal yağ dokusunun çıkarılması işlemleri de gerçekleştirilebilir. Yaşın ilerlemesi ile vücuttaki cilt ve diğer yapılar elastikiyetlerini kaybedebilirler. Yüz kaldırma işlemi sayesinde bu bölgede bulunan dokuların çok daha gergin bir görünüm kazanması mümkün olur. Bu estetik operasyon ile aşırı cilt dokusunun alınması, kırışıklıkların düzeltilmesi, yüz dokusunun gerdirilmesi işlemleri gerçekleştirilir.

Dudak İmplantları

Dudak implantları, kozmetik işlem olarak ifade edilir. Dudakların daha dolgun görünmesi amacıyla gerçekleştirilir. Plastik implantlar ile dudakların kalıcı bir şekilde desteklenmesi işlemleri gerçekleştirilir. Silikon ile genişletilen politetrafloroetilen, implant maddelerin iki tipini meydana getirir. Bu işlemler simetrik dudak yapısı bulunan implant sonrası gerginliği oluşturacak kadar dudak derisi bulunan ve mevcut kozmetik problemlerini ve işlem sonrası sonuçlarının farkında olan kişilere uygulanır.

Burun Estetiği (Rinoplasti)

Burun estetiği operasyonları plastik cerrahi uygulamalarında en sık tercih edilen ameliyatlardan biridir. Kişiler estetik kaygı, travma, doğum defekti gibi sebeplerle burundan nefes almakta zorlanabilir. Bu gibi durumlarda hekimler tarafından rinoplasti işlemi uygun görülebilir. Burun estetiği burun yapısının boyutunun ve eğimin değiştirilmesinde, burun köprüsünün düzleştirilmesi konusunda, burun ucunun yeniden şekillendirilmesi ve burun deliği boyutlarının daraltılması amacıyla yapılabilir.

Botoks Enjeksiyonları

Botoks, clostridium tipi bakterilerin üretmiş olduğu çoğunlukla botulinum toksin A barındıran ve kasların geçici olarak paralize yani felç olmasına neden olan işlemlerdir. Kasların felç olması ile birlikte meydana gelen kırışıklık durumlarının giderilmesi sağlanır. Kozmetik olarak kaşların orta bölümünden glabella olarak adlandırılan bölgelere ve göz çevresine botoks enjeksiyonları uygulanır. Alt akstremite spastisitesi, aşırı aktif mesane, kronik migren, aşırı terleme rahatsızlıklarında da faydalanılabilir.

Bişektomi Kimlere Uygulanır?

Bişektomi her yaştan ve cinsiyetten kişiye rahatlıkla uygulanabilen bir yöntemdir. Operasyon için uygun görülen alt yaş sınırı ise 25 olarak kabul edilir. Bu dönemde ilk önce yanak şekli ve yüz hatları değişim gösterebilir. Kişiler 25 yaşını doldurduklarında yüz hatları oturacaktır. Bu yaştan itibaren belirgin olarak herhangi bir değişim meydana gelmez.

Bişektomi ameliyatı veya diğer adı ile yanak estetiği yanaklarındaki yağ miktarları fazla olan, yüz hatları belirgin olmayan, yüzü nedeniyle kilolu görünen, yanakları tombul bir görünüme sahip olan, kalın yüz hatları bulunan kişilere uygulanabilir. Yüz hatlarına ve vücut yapısına uygun olmayan yanak görünümüne sahip olan kişiler bişektomi operasyonu ile keskin, estetik ve üçgen görünümlü bir yüze sahip olurlar. Altın oran hedeflenerek gerçekleştirilen bişektomi ile yüz hatları daha keskin ve belirgin bir görünüme kavuşur. Kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de bu işlem uygulanabilir. Erkeklerde yağ dokularının kadınlara oranla daha az olması daha az bukkal yağ dokusu çıkarılarak işlemin yapılmasına sebebiyet verir. Bişektomi ameliyatı olacak kişilerin;

·         Sağlıklı bir vücut ağırlıklarının olması

·         Fiziksel açıdan sağlıklı olmaları

·         Operasyondan sonra yanak görünümleri hakkında gerçekçi beklentiler içerisinde olmaları

·         Yuvarlak ve dolgun bir surat yapısına sahip olmaları

·         Sigara kullanmamaları gerekir.

Türkiye’de Bişektomi Ameliyatı

Türkiye’de dövizin yüksek olması nedeniyle burada sağlık sektörü yurt dışından gelenler için son derece uygun fiyatlıdır. Günümüzde pek çok kişi uzman doktorları ve donanımlı klinikleri nedeniyle Türkiye’de bişektomi ameliyatı olmayı tercih ederler. Türkiye’de bişektomi ameliyatı hakkında bilgi almak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık