Türkiye Labioplasti Fiyatları

Türkiye Labioplasti Fiyatları

Labioplasti vajinanın büyük dudakları olarak da bilinen labia majorun ya da dış dudakların altında bulunan labia minorun cerrahi işlemler ile tamir edilmesidir. Vajinanın iç dudakları yağ ya da kıl hücresi barındırmaz. Bu kısım labium majorun altında bulunur. Dışarıdan görünmez. Kan damarları ve sinir uçları bakımından oldukça zengin bir yapısı vardır. Bu kısım sürekli olarak nemli kalır. İç dudak kısımları iki tane yapıdır. Bu dudaklar katlanarak klitorisin üstünde pli şeklinde birleşme gösterirler. Anatomik olarak vajinanın dış dudakları altında bulunduklarından bu şekilde fark edilmeleri mümkün olmaz.

Labioplasti uygulaması çoğunlukla dış dudaklardan ziyade iç dudaklarda meydana gelen kusurların giderilmesidir. Labia minoranın çeşitli nedenlerle normalden büyük olması ya da sarkması en fazla karşılaşılan genital estetik problemleri arasında yer alır. Labioplasti esnasında aşırı büyümüş olan ya da sarkan iç dudaklardaki fazla dokuların uzaklaştırılması işlemi gerçekleştirilir.

Estetik jinekoloji günümüzde son derece popüler olmuştur ve talepler oldukça fazladır. Labioplasti de günümüzde sıklıkla tercih edilen estetik operasyonlardan biridir. Tıbbi zorunluluk oluşturacak derecede labia majör büyümesi durumlara cerrahi girişim yapılması gerektiği ile ilgili herhangi bir kılavuz bulunmamaktadır. Genital estetik operasyonlarını tercih eden kişiler öncelikle estetik kaygılar ve cinsel doyumda azalma nedeni ile tıbbi yardım almaya ihtiyaç duyarlar. 1980’lerde sadece ünlülerin tercih ettiği bu uygulama günümüzde pek çok kişi tarafından da tercih edilmeye başlamıştır.

Labioplasti Neden Yapılır?

İç dudakların aşırı derecede büyümesi tedavi edilmesine rağmen tekrarlayan vajinal ve üriner enfeksiyon durumlarına neden olur. İritasyon ve ağrılı cinsel ilişki ile bunun yanında hareketlerde kısıtlama gibi sebeplerin olması halinde labioplasti tıbbi bir zorunluluk olarak tercih edilir.

Yapısal olarak normal büyüklüklere sahip olan iç dudaklar çoklu doğum, vajinal doğum sırasında çeşitli travmaların yaşanması, menapoz sebebiyle yaşanan hormonal değişimler, hızlı kilo alıp verme gibi durumlar nedeniyle sarkabilir. Bu durumda dış dudaklar iç dudakları tamamen kapatamaz bir hal alır. Hiç doğum yapmayan doğuştan lania minoru normal boyutlarda olan kadınların yaşlarının ilerlemesi ile birlikte deri altındaki yağ dokuda azalma meydana gelmesi ile sarkma sorunları meydana gelebilir. Bazı kadınlarda ise vajinanın iç dudaklarından biri ya da ikisi birden yapısal olarak normalden daha büyük olabilir. Bu da asimetrik bir görünüme neden olur.

Sebebi ne olursa olsun iç dudaklarda meydana gelen sarkma sorunları kabul edilebilir ölçülerden daha fazla olduğunda estetik bakımdan hoş görünmeyen bir görüntü ortaya çıkacaktır. Bu da kadınların kendini kötü hissetmesine ve özgüven kaybı gibi durumların ortaya çıkmasına neden olur. Tıbbi açıdan bir gereklilik olmasa bile bu durum kişilerin yaşamlarında çeşitli olumsuz etkilere neden olabilir. İç dudaklarda meydana gelen sarkma ileri seviyeye ulaştığında bikini, mayo ya da dar kıyafetler giymek zor olacaktır. Özellikle fiziksel görünümlerin ön planda olduğu spor dalları ile sahne sanatları ile alakalı mesleklerde bu durum kadınların iş yaşamlarını da olumsuz bir şekilde etkiler. Bu da kadınlarda öz güven kaybı ve yaşam kalitesinde azalma gibi sorunlara neden olur.

Labioplasti Kimlere Uygulanabilir?

Vajina iç dudaklarında sarkma kadınların yaşam kalitelerini olumsuz seviyede etkiler. Bunun yanında labioplastinin tıbbi bir gereklilik olduğu çeşitli durumlar da söz konusu olabilir. Doktorların uygun görmesi halinde cerrahi girişime engel herhangi bir hastalığı olmayan kişiler bu ameliyatı olabilir. Doğum sonrasında meydana gelen sarkma durumları için uygulanabileceği gibi doğum yapmamış kadınlarda özgüvenin yeniden kazanılması amacıyla da bu uygulama yapılabilir.

Labioplasti tedavisi yalnızca uzman hekimler tarafından gerçekleştirilmesi gereken bir işlemdir. İşlemin hastane ortamında yapılması önemli bir konudur. Bu işlemde sterilite son derece önemli bir konudur. Öncelikle labioplasti için uygun aday olup olmadığınızın uzman doktorlar tarafından değerlendirilmesi işlemi gerçekleştirilir. Uygun olunması halinde hekimler işlemin detayları ve işlemden sonra yapılması gerekenler ile ilgili hastaları uyaracaktır. İşlem çoğunlukla lokal anestezi altında yapılır. Hekimler bazen genel anesteziyi de uygun görebilirler. Ameliyat süreleri hastalara göre değişmekle beraber çoğunlukla 30 ile 60 dakika sürer. İşlem sırasında hastalara anestezi uygulanması nedeniyle ağrı gibi durumlar söz konusu olmaz.

Labioplasti Sonrası Hastaları Neler Bekler?

·         İşlemin ardından çoğunlukla komplikasyon meydana gelmez. Doku hasarı, enfeksiyon, kanama durumları tüm cerrahi operasyonlardan sonra karşılaşılabilen komplikasyonlardır. Bu sebeple labioplasti işlemlerinin mutlaka uzman hekimler tarafından gerçekleştirilmesi gerekir.

·         Ameliyatın ardından ilk günlerde vulva ödem sebebiyle tamamen şiş olur. Kızarıklık ve hassaslık gibi durumlar da söz konusu olabilir.

·         Ameliyatın ardından kanama görülmez. Ancak nadiren dikiş hattında sızıntı gibi durumlar söz konusu olabilir. Lekelenme şeklinde çok hafif bir kanama görülmesi normal bir durumdur.

·         Bölgede bulunan dikişler dikiş materyallerine bağlı olarak 10-15 gün içerisinde emilerek düşerler.

·         Labiumlar kanlanma bakımından zengin bir bölgede bulunur. Bu nedenle yaranın iyileşmesi son derece hızlı bir şekilde gerçekleşir.

·         Kişiler çoğunlukla işlemden birkaç gün sonra işlerine dönebilirler.

·         Ameliyatın ardından kişilerde ağrı durumları söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda doktorunuz ağrı ile ilgili tedavi önerecektir.

·         Herhangi bir komplikasyon meydana gelmediği takdirde bölgenin tamamen iyileşmesi normal şartlarda ortalama 30 günü bulur.

İyileşme sürecinde hijyene oldukça dikkat etmek gerekir. Bölge tamamen iyileşene kadar dört hafta boyunca;

·         Hekimin önerdiği sıklıkta pansuman işlemleri yapılmalıdır.

·         At binme, bisiklet binme gibi bu bölgede basıya neden olan sporlardan kaçınmak gerekir.

·         Yoga, pilates gibi bu alanda gerilmeye neden olacak sporlardan uzak durulmalıdır.

·         Enfeksiyon riskini önlemek adına hekim önereceği süre boyunca hamama, havuza, jakuziye, denize girilmemelidir. Küvette banyo yapılmamalı, bunun yerine ayakta banyo yapma tercih edilmelidir.

·         Tuvalet temizliği her zaman olması gerektiği gibi bu dönemde de önden arkaya olacak şekilde gerçekleştirilmelidir.

·         Tam iyileşme sağlanana kadar bölgeye epilasyon ağda gibi uygulamaları yapmaktan kaçınılmalıdır.

·         Hastaların 4 hafta boyunca cinsel ilişkiden kaçınmaları da gerekir.

Labioplasti İşlemi İçin Yaş Sınırı Var Mı?

Labioplasti uygulaması için herhangi bir yaş sınırı yoktur. İç dudaklarda sarkma olması nedeniyle yaşam kalitesinin bozulması ya da iç dudaklarda aşırı sarkma sorunları nedeniyle ameliyatın zorunlu bir hale geldiği durumlarda hekimlerin uygun görmesi halinde bu işlem yapılabilir. Bu ameliyat 18 yaşını doldurmuş olan evli ya da bekar, doğum yapmış ya da yapmamış tüm kadınlara uygulanabilir.

Tüm cerrahi işlemlerde olduğu gibi bu işlemde konusunda uzman hekimler tarafından teknolojik donanımlara sahip ve hasta mahremiyetine özen gösteren sağlık kuruluşlarında gerçekleştirilmelidir.

Türkiye’de Labioplasti Uygulaması

Türkiye’de labioplasti sıklıkla uygulanan ve başarılı sonuçlar elde edilen bir işlemdir. Türkiye’de labioplasti fiyatları uygun olması nedeniyle pek çok kişi işlem için bu ülkeyi tercih eder. Türkiye’de dövizlerin yüksek olması sağlık turizminde artış olmasına neden olmuştur. Yurt dışından gelen kişiler burada son derece uygun fiyatlara uzman hekimlerden hizmet alabilirler. Bunun yanı sıra Türk doktorlarının tamamı kaliteli eğitim almıştır ve alanında uzmandır. Ülkedeki klinikler teknolojik olarak donanımlıdır. Bu da yapılan her cerrahi operasyonun başarısını arttırır. Türkiye’de labioplasti ameliyatı hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık