Göz Rengi Değiştirme Mümkün Mü?

Göz Rengi Değiştirme Mümkün Mü?

Göz rengi, iris içindeki pigment miktarına bağlı olarak farklılık gösterir. Pigmentin az olması durumunda göz rengi mavi olur. Orta düzeyde pigment olması halinde ise göz renkleri yeşil olacaktır. En sık görülen kahverengi gözlerde ise pigment yoğunluğu çok daha fazladır. Göz renginin ne olacağı yani ne kadar pigment içereceği kişilerin genetik yapısına bağlıdır. Anne ve babanın genlerinden çocuklara aktarılır.

Göz renginin birtakım yöntemler ile değiştirilmesi sağlanabilir. Bunlardan biri lazer uygulaması diğeri ise göz içerisine yapay iris takılması yöntemleridir.

Renkli Kontak Lensler ile Göz Rengi Değiştirme

Renkli kontak lens sabah takılıp akşam çıkarılabilen yumuşak lenslerdir. Doğru bir şekilde uygulandığında herhangi bir zararı bulunmaz. Yıllardır makyajın bir parçası olarak tercih edilen yöntemlerden biridir. Kontak lens kullanımında bu lenslerin bakımı ve kullanımı hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Lens takma işleminde bu lenslerin temiz el ile takılması gerekir. Bunun yanında çıkarıldığında temiz bir solüsyon içerisine konulmalıdır. Eğer lensler birkaç gün takılmayacaksa solüsyon değişimine dikkat edilmelidir. Bunun yanında gece uyurken mutlaka çıkarılması gerekir.

Kontak lenslerin kişisel ürünler olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle virüs ya da bakteri taşıma gibi sıkıntılar olabilir. Başka kişilerin lenslerini takmak hepatit gibi ciddi hastalıkların bulaşmasına neden olabilir. Bu nedenle kesinlikle başkalarının lensleri kullanılmamalıdır.

Türkiye’de Lazerle Kalıcı Göz Rengi Değişimi

Göz rengi değiştirme için göze rengini veren doku olan irise lazer yöntemi uygulanır. Bu sayede koyu renkli olan gözlerin mavi ya da yeşil renge dönüştürülmesi mümkün olur. Gözün rengi yapısında yer alan pigment hücreleri ile belirlenen bir durumdur. Gözde çok fazla pigment olması gözün kahverengi görünmesine neden olur. Pigment hücrelerinin sayısı orta derecede olursa açık kahve ve ela renkli bir renk ortaya çıkar. Gözde az miktarda pigment hücresi olması gözlerin mavi ve yeşil renkte olmasına neden olur.

Lazer yönteminde boya hücrelerinin toz haline getirilmesi sağlanır. Bu sayede bunların iris üzerinden temizlenmesi mümkün olur. Bu şekilde kahverengi göz rengine sahip olan kişilerin göz renkleri maviye çevrilir.

İris İmplantları İşlemi

Göz renginin kalıcı bir şekilde değiştirilmesi mümkündür. Ancak bu işlemin oldukça riskli olduğunun unutulmaması gerekir. Türkiye’de göz rengi değiştirme işlemi için güvenilir klinikler tercih edilmelidir. İris implantları doğuştan meydana gelen iris anormallikleri ya da travma durumlarında tercih edilir. Nadiren de olsa göz renginin değiştirilmesi için de bu yöntem kullanılır.

İris implantı doğuştan irisi olmayan veya göze gelen travmalar sonucunda irisin yaralanması durumlarında tercih edilir. Bu işlemde korneada küçük bir kesi açılır ve implant irisin önüne yerleştirilir. Bu sayede dışarıdan bakıldığı zaman kişilerin göz renkleri değişmiş görünür. İris implantları tıbbi nedenlerle uygulanan bir yöntemdir. Günümüzde kozmetik amaçlı da kullanılmaya başlamıştır.

Ameliyattan Sonra Göz Renkleri Nelerdir?

Göz rengi değiştirme ameliyatında yeşil, mavi ve gri gibi renkler elde edilebilir. Bunun yanında bu renklerin tonlarını da elde etmek mümkündür. Örneğin turkuaz yeşili en çok tercih edilen renkler arasında yer alır. Lazer ameliyatı sayesinde ana göz renklerine uygun olan renklere hızlı bir şekilde ulaşmak mümkün olur. Lazer müdahalesi işlemi başarılı bir operasyon olarak gerçekleştirilir.

Göz rengi değiştirme işleminde çok fazla renk skalası bulunmaz. Ancak 6 farklı renk arasından tercih yapılabilir. Lazer ile göz rengi değiştirme ameliyatından sonra kişiler gözle görülür bir değişim yaşarlar. Bu bağlamda operasyonun başarısını anlamak da mümkün olur.

Buz Mavisi

Lazer ile göz rengi ameliyatı henüz yeni bir yöntem olsa da pek çok kişinin ilgisini çekmiştir. Göz rengi değiştirme işlemi ile kişiler daha çekici bakışlara sahip olur. Donanımsal açıdan yeterli olan klinikler ve uzman hekimlerden yardım almak operasyonların sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesine yardımcı olur. Buz mavisi göz rengi değiştirme operasyonunda en çok tercih edilen renklerden biridir. Ana göz rengi ne olursa olsun bu rengin elde edilmesi mümkündür.

Turkuaz Yeşili

Turkuaz yeşili göz rengi en çok dikkat çeken renkler arasında yer alır. Canlı görünümü nedeniyle son derece dikkat çekici renkler arasında yer alıyor. Lazer işlemi ile kısa sürede bu rengin elde edilmesi mümkün.

Deniz Mavisi

Deniz mavisi lazerle göz rengi ameliyatı olanların sahip olabileceği renklerden biridir. Deniz mavisi tonu ilgi çekici görünümü ile kusursuz bir görünüm sağlar. Göz rengi ne olursa olsun deniz mavisi tonunun elde edilmesi mümkündür.

Zeytin Yeşili

Göz rengi ameliyatı sadece göz rengini değiştirmek isteyenlere değil bunun yanında göz renginde küçük oynamalar yapmak isteyenler için de uygundur. Yeşil göze sahip olanlar bu rengi daha koyu hale getirerek zeytin yeşili gözlere sahip olmak için de bu ameliyatı yaptırabilir.

Duman Grisi

Duman grisi cesaret isteyen göz renklerinden biridir. Kahverengi gözlere sahip olan kişiler kolaylıkla bu ton göz rengine sahip olabilirler. Lazer ile yakım işleminden yaklaşık 1-2 hafta sonra bu renge ulaşmak mümkün olur.

Bebek Mavisi

Bebek mavisi tonu sempatik ve sevimli görünmek isteyenler için uygun bir renktir. Deniz mavisi ile kıyaslandığında daha yumuşak bir tonu vardır. Mavinin daha açık tonunu tercih edenler için uygun bir renktir.

Göz Rengi Değiştirme Ameliyatı Kimler İçin Uygundur?

Tüm operasyonlarda olduğu gibi göz rengi ameliyatından önce de kişilerin müdahaleye yeterli olup olmadığı ve bazı kriterleri sağlayıp sağlamadığı dikkate alınır. Buna göre kişilerin göz rengi değiştirme ameliyatı olup olamayacağına karar verilir. Bu ameliyatı yaptırmak isteyen kişilerin ilk önce retina yapıları incelenir. Kişilerin herhangi bir göz rahatsızlığı ve enfeksiyon riski bulunmuyorsa ameliyatın yapılmasına karar verilir. Bunun yanında bu ameliyatı olacak kişilerin 18 yaşından büyük olması gerekir.

Göz Rengi Ameliyatından Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ameliyat sonrasında kişilerin dikkat etmesi ve doktorun uyarılarını yerine getirmesi son derece önemlidir. Bu şekilde iyileşme çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşir. Göz rengi ameliyatından sonra kişilerin kendilerini bir süre güneş ışınlarından koruması gerekir. Güneş ışınları ameliyattan sonra göz bölgesine zarar verecektir. Bu konuda doktor uyarılarının dikkate alınması son derece önemlidir. Ameliyattan sonra verilen ilaçlar düzenli kullanılmalıdır. Bunun yanında göz çevresi bakımlarının steril ortamlarda gerçekleştirilmesi önemlidir.

Türkiye’de Göz Rengi Değiştirme Ameliyatı

Göz rengi değiştirme ameliyatı olmak isteyenler bu ameliyatları Türkiye’de rahatlıkla olabilirler. Burada tatil yaparken göz rengi değiştirme ameliyatı olmak da mümkün. Türkiye’de göz rengi değiştirme ameliyatı başarı oranı oldukça yüksektir. Ancak klinik seçimlerinde özenli davranmak da önemli bir konudur. Yüksek başarı oranlarına sahip kliniklerde en iyi fiyatlar ile bu ameliyatları rahat bir şekilde olabilirsiniz.

Türkiye’nin imkanları sayesinde hastalar başarılı bir şekilde burada ameliyatlarını olabilirler. Bu sayede hem iyi bir şekilde tedavi olmak hem de maddi açıdan tasarruf elde etmek mümkün olur. İyi bir klinik tercih edilmesi durumunda tedaviden sonra yaşanan sorunlar klinik tarafından karşılanacaktır. Türkiye’de göz rengi değiştirme tedavisi için bizlerden ücretsiz danışmanlık alabilirsiniz.

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık