İrlanda Tüp Bebek Tedavisi

İrlanda Tüp Bebek Tedavisi

Tüp bebek, doğal yollardan çocuk sahibi olamayan çiftler için uygulanan bir tedavi yöntemidir. Çiftlerin üremesine yardımcı olmak adına anneden alınan yumurta ile babadan alınan sperm laboratuvar ortamında döllenir. Ardından oluşan embriyo anne karnının rahmine yerleştirilir. Bu sayede üreme dönemi başlamış olur. Fakat net sonuç almak için embriyo transferinin ardından 2 hafta sonra gebelik testi yaptırmak gerekir. Böylece gebelik süreci başlamış olur.

Tüp Bebek Tedavisi Kimler İçin Uygundur?

Tüp bebek tedavisi daha çok hastanın yaşına göre belirlenen bir tedavidir. Ancak kesin yaş sınırı vermek mümkün değildir. Tüp bebek tedavisinin etki gösterdiği yaş sınırı 43’tür. Ancak anne adayının yaşı 35’ten büyükse ne yazık ki, tüp bebek tedavisi çok fazla verimli olmayacaktır. Tüp bebek tedavisi, 2 yıl boyunca çocuk yapmak için uğraşıp çocuk sahibi olamayan kişiler için uygundur.

Tüp Bebek Başarı Şansı Nedir?

Tüp bebek başarı oranı kişiden kişiye göre farklılık göstermektedir. Başarı oranındaki değişiklik daha çok anne adayının yaşına bağlıdır. Genç kadınlarda tedavinin etki göstermesi çok daha avantajlıdır. Çünkü yumurtalık daha tazedir. Ayrıca yumurtanın kalitesi, kliniğin donanımı ve tedaviyi uygulayan kadronun tecrübesi de tüp bebek tedavisinin başarı oranını etkileyecektir. Bu nedenle kesinlikle alanında tecrübeli doktorlar ile çalışmanız gerekir. Tüp bebek tedavisinin başarı oranı aşağıdaki kriterlere bağlı olarak değişiklik gösterir.

Yaş; kadınlar daha erken yaşta tüp bebek tedavisi görürse başarı oranı da artış gösterecektir. Örneğin 40 yaşında daha küçük, 25 yaşında daha büyük sonuçlar göreceklerdir.

Yumurta, sperm ve embriyo kalitesi; sperm ve yumurtaların kalitesi embriyonun da kalitesini etkiler. Embriyo kaliteli olursa gebelik de bir o kadar iyi geçer.

Bir önceki gebelik; tüp bebek tedavisi gören anne adayı daha önce sağlıklı bir gebelik geçirmişse bu tedavideki başarı oranını arttıracaktır.

Tüp Bebek Nasıl Yapılır?

Tüp bebek süreci genelde aynı şekildedir. Tedavi plana kişiye özel olacak şekilde hastaya anlatılır ancak genel olarak bilmeniz gerekenler şu şekildedir;

·         Adet döngüsü ilaçlar ile bastırılır.

·         Yumurtalıklarınızın ekstra yumurta üretmesine yardımcı olunur.

·         Yumurtaların olgunlaşması ultrasonla takip edilir ve gelişmesi için ilaç verilir.

·         Yumurtaların toplaması işlemine geçilir.

·         Embriyo transferine geçilir.

·         Embriyo rahminize transfer edildikten sonra gebelik testi yapılır.

Süreç bu şekilde ilerlemektedir. Yine de aklınıza takılan süreci doktorunuza danışabilirsiniz.

Tüp Bebek Tedavisi İçin Neden Yurtdışına Gidilir?

Tüp bebek tedavisi bilindiği üzere kişilerin gebe kalmasını ve bir çocuk sahibi olmasını sağlayacak tedavidir. Doğurganlık turizmi de günümüzde oldukça yaygındır. Çünkü tüp bebek tedavisi gerçekten çok büyük maliyetlere yol açan bir tedavidir. Bunun için kişiler kendi bütçelerine uygun olacak şekilde tüp bebek tedavisi araştırmaktadır. Amerika’da pek çok klinik bulunmasına rağmen maliyetin aşırı yüksek olması ve başarısız yerel kliniklerinde yer alması hastaları başka ülkelere sevk ediyor. Çiftler de daha uygun maliyetlere tedavi gerçekleştirmek için başka ülkeleri tercih etmektedir.

İrlanda Tüp Bebek Tedavisi Tercih Edilmeli midir?

İrlanda tüp bebek tedavisi çok sık tercih edilmez. İrlanda’da tüp bebek başarı oranı düşüktür ve bu oranı arttırmak için yapılan işlemler hem çok pahalıdır hem de ölü doğum oranı Türkiye’ye göre çok daha pahalıdır. Ayrıca söylentilere göre tedavilerin bilerek başarısız gerçekleştiği ve satış amacıyla tedavi uygulandığı da bilinir. Bu olasılık sebebi ile hastalar İrlanda’yı tercih etmemektedir. Ayrıca İrlanda’da tüp bebek maliyeti 5,600 Euro’dan başlamaktadır.

Türkiye’de Tüp Bebek Maliyeti

Türkiye’de tüp bebek maliyeti ortalama 3,500 Euro civarındadır. Bu kadar ucuz olmasının sebebi ülkedeki yaşam maliyetinin düşük olmasıdır. Aynı zamanda döviz kurunun düşük olması, başarılı hekimlerin bulunması ve talebin çok olması fiyatları ucuz kılmaktadır. Siz de Türkiye’de tüp bebek tedavisi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık