FUE Saç Ekimi Nedir?

FUE Saç Ekimi Nedir?

Saç Ekimi Nedir?

 

Saç dökülmesi sorunu veya saç kaybı yaşayan kişilerin büyük sorunlarından biri kellik ve seyrelme sorununa kalıcı ve doğal çözüm yoluna saç ekimi denmektedir. Saç kökü zayıflamasıyla, saçsızlığın başladığı alanlara sağlıklı şekilde saç köklerinin mikro cerrahi yöntemlerle nakledilme işlemine saç ekimi denmektedir. Dökülen bölgeye saç ekiminde kişinin kendi sağlıklı saçları eklenmektedir. Saç ekimi kişiye özel uygulanır ve planlanır.

Ekim operasyonuyla hastanın ense bölgesindeki dökülmeyen saç kökleri toplanır. Seyrelme olan veya tamamen dökülmüş kısımlarda açılan kanallara yerleştirilir. Baş bölgesinde, ekim yapıldığı belli bile olmayacak doğallıkla kalıcı saçlı görünümü kazandırılmaktadır. Aslında saç ekim işlemi küçük bir cerrahi operasyonu olmaktadır. Bu sebeple uzman ve bu alanda deneyimli doktorlar ve de ekip tarafından hastane ortamında yapılması doğru olandır.

Fue Saç Ekimi Nedir?

 

Günümüzde en çok kullanılan saç ekim tedavilerinden biridir. Erkekler için özellikle büyük sorun olan geniş bölgelerde meydana gelen kellikler ve dökülmeler için tercih edilen bir yöntemdir. Şiddetli saç dökülmesi ile hasta kapatılmayacak kadar büyük kirliliğe sahip ise fue yöntemi tercih edilmektedir. Fue saç ekim yöntemi kullanılarak hastanın alın bölgesinde saç bölgesinin komple tıraş edilmesi gerekmektedir. Bu işlem sırasında greft olarak tanınan saç kökleri bir ila 4 grup şeklinde toplanmaktadır.

Daha sonrasında ise 1 adet olacak şekilde toplama solüsyonuna konmaktadır. Doktor kontrolü ile ekleme greftleri doldurma işlemi ile kanal açmak için mikro bıçak kullanılır. Bu da greftlerin iyileştiği deliklerdir. Daha sonrasında krepleri solüsyon çıkartıp saç ekilecek kısmı yerleştirilir ilk işlem olarak sonrasında ise hastalar 6 aya kadar etkisini görmeye başlayıp 12 ay sonra tam olarak verim alabilmektedirler.

 

Safir Fue Saç Ekimi

 

Fue tekniği ile saç ekimi yapılacak alanda kanallar çelik uçlar kullanılmak yerine gerçek safir Cevheri kullanılarak açılanı işleme safir fue saç ekim işlemi denir. Kanalların mikro düzeyine göre açılması doku da fermantasyonunu çok aza indirerek kabuklanma olayını azaltan işlemler. Uygulama sonrasında böylece saç derisi daha hızlı iyileştiği gibi gözle görülür bir iz bırakmamaktadır. Safir uçlar kullanılarak açılan mikro kanallar kişinin saç köklerinin doğal çıkış yönünü uygun sıklıkta şekillenme ekilmesi imkân tanır. Fue saç ekimi ile saç kaybı yaşayan kişilerin kendi saçlarından kesinlikle ayırt edemeyecek edilmeyecek doğallık da saçlara kavuşurlar.

 

Saç Kaybı Neden Olur?

 

Saç kaybının dökülme nedenlerinden en önemlisi genetik kodlama özelliği olmasıdır. Fakat ilerleyen yaşlardan, travmatik, yaralanmalar sonrası ya da çeşitli rahatsızlıklar sonucu da saç dökülmesini oluşabilmektedir. Uzman doktor kontrolü ile saç dökülme teşhisi konulur. Sonra donör sahasında yeteri kadar saç kökü olan tüm kişilerin, saç ekimi başarılı şekilde uygulanmaktadır. Aynı zamanda kafa derisi, kaş, bıyık, sakal gibi vücutta kıl olan bütün bölgelerdeki kayıplarda da saç ekim yöntemi başarılı ile uygulanabilmektedir.

Saç Ekimi Kimler İçin Uygundur?

 

Günümüz şartlarında 50 yaş üzeri neredeyse erkeklerin %50’si saç dökülme sorunu ile karşılaşmaktadır. En çok uygulanan kozmetik cerrahi arasında saç ekimi erkekler için öncelik taşımaktadır. Sadece erkeklere özgü olmayan saç kaybı bazı kadınlarda da seyrekleşme sorunu oluşabilmektedir.

Saç Ekiminde Hangi Yöntemler Kullanılır?

 

Saç ekiminde “fue, yani iz bırakmayan” yöntemi başarıyla uygulanır. Saç kökleri tek tek alınarak fue yöntemiyle eksik olan bölgeye ekilir. FUE yönteminde enseden saç ile bir deri hattı çıkarılmaktadır. Sertlik derecesi, saç rengi ve dalgalı olması gibi diğer seçeneklerde yapılacak işlemler sonucu etkiler.

Saç ekimi için hangi yöntemin tercih edileceğine kafa, deri ve saç analizi sonrası saç ektirecek kişinin de öncelikleri göz önünde bulundurulup birlikte karar verilir. Çoğunlukla fue yöntemi yani iz bırakmayan saç ekimi tercih edilse de bazı gelişen durumlarda diğer yöntemin de uygulanması gerekir. Sadece kellik için olmayan saç ekimi seyrelmiş bölgelerde saç yoğunluğunu da artırmak için kullanılmaktadır.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

 

Saç ekimi uygulamasında enseden alınan saç kökleri saçsız olan bölgeye ekilmektedir. Denilen bu saç köklerine seyrek olarak diğer durumlarda ise kişinin ensesinden veya şakak bölgesinden de yoğunlukla sağlıklı saç alınır. Kişinin kolları veya göğüs duvarı gibi başka bölgelerinde de bu gibi durumlarda saç kökü alınabilir. Bir kişinin saç ekim işlemi, saç kaybının miktarına bağlı birkaç saatte gerçekleşebilmektedir. Saç ekme işleminde saçsız olan alanın genişliği fazla ise tedavinin sağlıklı bir şekilde tamamlanabilmesi için birkaç seansa ihtiyaç duyulur.

Müdahale sedasyon altında yapılan saç ekiminden sonra, ekim yapılan kısma özel bandaj uygulanır. 1-2 saat sonra kişi taburcu edilir. Saç ekimi kişiler de çok az görülse bile ağrı durumlarına karşı ağrı kesiciler tavsiye edilip kontrol sağlanmaktadır. Uygulamadan sonra 3 günlük ev istirahati, baş kapalı şekilde olacak sonrasına iş hayatına dönülebilmektedir. 5 gün sonra ilk pansuman ve kontrol yapılır.

Saç Ekimi İçin En Önemli Unsur Nedir?

 

Saç ekimi ciddi cerrahi uygulamalardan biridir. Saç ekimi risklerinin sıfıra indirilmesi için hastane ortamında yapılması özellikle tavsiye edilir. Saç ekimi konusunda iyi eğitim almış ve deneyimli cerrahlar tarafınca gerçekleştirilmesi saç ekimi için iyi sonuçların alınması yönünden çok önemlidir. Saç ekiminin operasyonunda başarılı olabilmesi için kişiye ekilen saç köklerinin yerleştirildikleri bölgede titiz ve hızlı bir şekilde kanlanması tutması gerekir. Saç ekimi için doğru bir teknik uygulandığı zaman saç ekiminin başarı oranı yüksek olmaktadır. Doğal bir görünüme sahip olmak için saçların dökülen kel olan bölgelerine doğru mesafe ve doğru açı ile doğru yoğunlukta ekilmesi de çok önemli bir unsurdur.

Saç Ekimi Sonrası Saçlar Dökülür Mü?

 

Saç ekim işlemi sonrasında, ekilen saçlar birkaç hafta içerisinde dökülebilmektedir. Fakat bu normal görülen bir durum olmaktadır. Dökülen saçlar 3 veya 4 ay sonra tekrar çıkmaktadır. Geçici bir süre dökülme düzeldikten sonra ekilen saçlara kökleri karakterlerini koruduğu için çıkmaya başlar ve dökülmez. Aynı bölgedeki orijinal saçlar ise zaman içerisinde dökülmeye devam etmektedir. Saç yoğunluğunun da azalmasına bağlı olarak gelecek zaman içerisinde yeni bir saç ekimi planı yapılabilir. Cerrahi işlem sonrası saç kaybı kişilerde ilerleyici olarak devam edebilir.

Saç Ekimi Estetik Bir İşlem Midir?

 

Saç ekimi tıbbi bir işlem olarak bilinir, ancak estetik yanı daha ağır basmaktadır. Kişinin donör sahası iyi değerlendirilip saçın ekim yapılacak bölgesine ön saç çizgisi natürel bir şekilde belirlendiği zaman kişinin karakterine uygun tarz oluşmaktadır. Bundan dolayı estetik bir işlem sayılmaktadır.

Bilinçsiz Yapılan Saç Ekimi Uygulamasının Riskleri Var Mıdır?

 

Yapılan her tıbbi işlem gibi saç ekimi işleminde de uygun koşullarda saç ekimi yapılmadığında bazı riskler taşıyabilir. Fakat saç ekimi uygulaması ile deneyimli bir plastik cerrah tarafından hastane ortamıyla gerçekleştirilirse komplikasyonların olması en aza iner. Kişide saç ekimi sabır isteyen uzun bir uygulamadır. Nadiren de olsa istenilen enfeksiyon ya da belirgin yara izi gibi komplikasyonlar kişide görülebilir. Cerrahi operasyondan hemen sonrası ağrı kesici kullanılıp kontrol edilebilen baş ağrısı rahatsızlık hissi ve bir miktar morarma, şişme görülebilir. Saç ekilen ve alınan bölgelerde 2 ve 3 ay içerisinde kendiliğinden geçen hissizlik oluşabilmektedir. Bunlar geçici durumlardır.

Saç Ekimi İçin Uygun Aday Mısınız?

 

·         Saç ekimi için engel fizyolojik bir hastalığınız yoksa

·         Fiziki gelişiminizi tamamlamış iseniz

·         Kafanızda donör sahada uygun yapıda ya da yeterli sayıda saç folikülü var ise

Saç ekim işlemi sadece erkeklerin saç dökülmelerinde değil bazı hastalıklardan dolayı oluşabilecek lokal boşluklarla yanık izi, yara izi, ameliyat izi, dikiş izi işleminde de başarı ile yapılır

Saç ekimi yapılacak bölgede saç kökü nakledilecek uygun bir boşluk oluşmuş ise saç ekimi işlemi için uygunsunuz.

Sadece kadın erkeklerde değil saç ekimi kadınlarda da uygulanabilmektedir. Özellikle kadınlarda saçsız alanın büyüklüğü düşünülürse tıraşsız ekimde yapılabilmektedir.

Saç Ekim Operasyonu Nasıl Yapılır?

 

Uzman doktorların belirlediği saç ekimi konusu operasyon tarzına göre tıraşsız veya tıraşlı Ekim yapılabilmektedir. Saçlı doku öncelikle Ekim yapılacak olan alanı alan planlanır. Seyrine göre saçlı doku işlemi planlanarak tıraşı yapılır. Saç kökleri mikro cerrahi aletlerle toplanırken lokal anestezi uygulanır. İstediğiniz bölgenin saçlanması alana saçın çıkış yönü ve saçın çıkış açısı yoğunluğu düşünülerek düşünülerek kanallar açılır. Hassas bir çalışma ile alınan kökler bu kanallara titizlikle yerleştirilir. Tüm bu operasyonlar süresince operasyon sonrası saç ekim yapıldı belli olmayacak doğallıkta kalıcı ve sağlıklı saç görünümünü ne ulaşacaksınız. 6 ile 8 saatte ortalama operasyon tamamlanmaktadır.

FUE Yönteminin Avantajları Nelerdir?

 

Kökleri teker teker alınan FUE yöntemi ile donör alanı minimum şekilde travmatize edilmektedir. Yara izi bırakmayan işlem sayesinde sosyal hayata dönüş hızı kısadır. Fue yöntemi saç ekimi ile hem güvenli bir yöntem hem de kısa süreli sonuç alınabilmeniz mümkündür. Gerekli olan koşullar sağlandığı zaman kadın ve erkeklerde uygulanan bir yöntemdir. Ayrıca küçük yaşta oluşan yara ve yanık izleri gibi kılsız bölgelerde de kolaylıkla fue yöntemi uygulanabilmektedir. Bir yaş sınırı olmayan, fakat kalp rahatsızlıkları gibi kronik hastalıkların olmasıyla hastanın hekiminden saç ekimi izni alınması gerekmektedir.

·         İyileşme süresi çok kısadır

·         Safir uçları ile işlem yapılmaktadır.

·         Daha sık ve gür saç ekim yapılmaktadır.

·         İyileşme süreci konforlu olup kolay geçmektedir

·         Doku tahribatı az olmaktadır.

 

FUE Yönteminin Riskleri Var Mıdır?

 

Basit bir cerrahi işlem olan fue yöntemi için, tıpkı bir diş tedavisi gibi aynı riskleri barındırmaktadır. nekroz gibi, enfeksiyon gibi riskler sebebiyle steril hastane ortamında saç ekimi yapılması önemlidir.

FUE Yöntemi İle Günlük Yaşama Dönüş Adımları ve Kaç Günde İyileşilir?

 

FUE yöntemi ile saç ekim işleminden 2 gün sonra kişiler saçlarını ilk yıkama ve de pansuman nedeniyle kontrol için merkeze görünürler. İşlemden hemen sonra ilk 2 gün dinlenmeleri tavsiye edilir. 2 gün bandajlar çıkartılıp ilk yıkama yapılmaktadır. Günlük yaşama dönülebilir. İlk yıkama ile 2. yıkama arasında 7 ve 10 günlük bir süre gerekir. Saçlarda ekim yapıldı kesinlikle belli olmamaktadır. Diğer oluşan kabuklanmaların ardından saç ekim işleminin belirtileri tamamıyla ortadan kalkmaktadır. Ve sonra saçları uzaması beklenir

FUE saç ekimi, günümüzde çok sık kullanılan bir tedavidir. Geniş bölgelerde meydana gelen kellikler için tercih edilir. Hasta şiddetli saç dökülmesine ve kapatılamayacak kadar büyük kelliğe sahipse bu yöntem tercih edilir. FUE saç ekim yönteminde hastanın saç bölgesinin komple tıraş edilmesi gerekir. Bu işlem esnasında greft olarak bilinen saç kökleri 1-4 grup şeklinde toplanır. Sonrasında her defasında bir adet olacak şekilde depolama solüsyonuna yerleştirilir.

Doktor, solüsyona greftleri doldurma işleminden sonra kanal açmak için mikro bıçak kullanacaktır. Bunlar da greftlerin yerleştirildiği deliklerdir. Sonrasında greftleri solüsyondan çıkararak alıcı konuma yerleştirir. İlk işlem sonrasında hastalar 6 ay sonra etki görmeye başlar ve tam olarak 12 ay sonra verim alırlar.

FUE Saç Ekimi İçin En İyi Adaylar Kimlerdir?

Bazı kişiler FUE saç ekimi yaptırmak için daha uygundur. Kafa derisinde esneklik yoksa küçük zımbalar daha kolay kullanılır. Binlerce greft ekmeye de gerek yoktur. Düz veya dalgalı saçlara sahip olan kişiler de daha avantajlıdır. Yara izini saklamak için gür ve kısa saçlara sahip olmak daha idealdir. Uzun vadeli saç restorasyon hedefine sahip olmak da ayrıca bir avantajdır.

FUE saç ekimi hastaların 1 haftadan daha kısa sürede günlük yaşantısına dönmeyi amaçlar. İncelmiş saçları doldurmak için de kullanılan en etkili yöntemdir.

Türkiye’de FUE Saç Ekimi

Türkiye’de FUE saç ekimi, hastaların sıklıkla tercih ettiği yöntemdir. Bu ülkede son derece başarılı klinikler bulunduğu için sizlere en iyi şekilde yardımcı olacaklardır. Ayrıca klinikler donanımlı olduğundan öncesi ve sonrası resimleri görmek de mümkündür. Sizler de çok daha uygun fiyatlara FUE saç ekim yöntemlerini bulabilir ve bizimle görüşerek ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık