Gastrik Botoks Nedir? Kuşadası Gastrik Botoks Fiyatları Türkiye

Gastrik Botoks Nedir? Kuşadası Gastrik Botoks Fiyatları Türkiye

Gastrik botoks uygulaması kilo vermeye yardımcı yöntemlerden biridir. Endoskopik olarak gerçekleştirilen bu işlemde midenin bir bölümüne botilium olarak isimlendirilen toksinin enjekte edilmesi ile uygulama gerçekleştirilir. Mide botoksu yöntemi cerrahi bir işlem olmadığından kesi yapılmasına gerek kalmaz. Uygulamadan sonra hastaların %15-20 oranında kilo kaybı yaşaması beklenir. Gastrik botoks ile ghrelin olarak isimlendirilen açlık hormonunun azalması durumları söz konusu olur. Bunun haricinde midenin boşalması da son derece yavaş bir şekilde gerçekleşir.

Gastrik botoks yöntemi ile kişilerin iştahında azalma söz konusu olur. Bu sayede bireyler çok daha geç sürelerde acıkırlar. Mide boşalmasında gecikme olması nedeniyle yemekten sonra kişilerde ani şeker yükselmesi ya da düşmesi gibi durumlar da söz konusu olmaz. Bu sayede hastaların kan şekeri seviyeleri gün içerisinde stabil kalır.

Gastrik Botoks Uygulamaları Nasıl Gerçekleştirilir?

Gastrik botoks uygulaması mide botoksunun ağız yolundan ve endoskop yardımıyla ağrısız bir şekilde yapılmasıyla sağlanır. İşlem yapılırken hastalara genel anestezi verilmesine ihtiyaç duyulmamaktadır. Mide botoksu işlemleri obezite tedavileri içerisinde olan diğer uygulamalarda olduğu gibi cerrahi uygulamalardan biri değildir. Bu nedenle gerçekleştirilen işlemler son derece güvenli olmasının yanında herhangi bir tehlikesi de bulunmaz. Kişilere uygulanan botoks miktarları bireylerin sağlık durumlarına bağlı olarak farklılık gösterir. Çoğunlukla 15 dakika içerisinde gerçekleştirilen gastrik botoks işlemlerinde kişilerde herhangi bir ağrı problemi söz konusu olmaz.

Gastrik botoks uygulamalarında cerrahi müdahalelere ihtiyaç olmadığından kişilerin vücutlarında herhangi bir kesi oluşumuna gerek yoktur. Bu uygulama ağız yolu ile gerçekleştirildiği için işlemin ardından hastalar birkaç saat gözetim altında tutulduktan sonra taburcu edilirler.

Gastrik Botoks İşleminin Yan Etkileri Nelerdir?

Gastrik botoks uygulamalarında yan etkiler uygulamanın yapıldığı gün ve sonraki 2-3 gün içerisinde görülmeye başlar. Gastrik botoks yöntemi uygulandıktan sonra 2-3 gün içerisinde hastalarda acıkma hissinde azalma durumları yaşanır. Bunun yanında hastalarda işlemden iki hafta kadar sonra kilo verme durumları söz konusu olur. Bu uygulamanın etkileri 4-6 ay kadar devam edecektir. Bu sebeple gastrik botoks uygulamalarının mideye zarar vermesi gibi durumlar yaşanmaz. Bunun haricinde hem gastrik botoks hem de vücutta farklı bölgelere uygulanan botoksun insan sağlığına herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.

Gastrik botoks uygulamalarında midede yer alan düz kasları etkilemek adına işlemler gerçekleştirilir. Böylece sinir sistemi ya da sindirim sisteminin durumdan etkilenmesi söz konusu olmaz. Ancak herhangi bir kas hastalığı bulunan ve botoks işlemine karşı alerjisi olan kişilerde bu işlemin yapılması olumsuz sonuçların meydana gelmesine neden olabilir. Bu gibi rahatsızlıkları bulunan kişilere gastrik botoks uygulanmaz. Bu sayede potansiyel yan etki sorunlarının önüne geçilmiş olur.

Gastrik Botoks İşlemi Kimler İçin Uygundur?

Gastrik botoks işlemi;

• Obezite ameliyatına uygun olmayan kişilere

• Ek hastalıkları nedeniyle ameliyat olması riskli olanları

• Cerrahi tedavi düşünmeyenlere

• Vücut kitle indeksi 25-40 arasında olan bireylere uygulanabilir.

Kas hastalığı olan ve botoks uygulamalarına alerjisi bulunan kişilerin mide botoksu yaptırması uygun değildir. Bunun haricinde midesinde ağır ülser ya da gastrit sorunu olan kişilerin ilk önce bu hastalıklar için tedavi olması sonrasında gastrik botoks yaptırması gerekir.

Gastrik Botoks Faydaları Nelerdir?

Gastrik botoks faydaları oldukça fazla olduğundan bu uygulama günümüzde pek çok kişi tarafından tercih edilir.

• Gastrik botoks sedasyon altında yapıldığından genel anestezi uygulamalarına ihtiyaç duyulmaz.

• Gastrik botoks işleminden sonra hastalar aynı gün içerisinde taburcu olabilirler.

• İşlem endoskopik bir yöntem olduğu için hastaların ağrı hissetmesi gibi bir durum yaşanmaz.

• Gastrik botoks endoskopik bir uygulama olduğundan kişiler normal yaşamlarına hızlı bir şekilde dönebilirler.

• Uygulama 15-20 dakika gibi son derece kısa sürelerde yapılır.

• Gastrik botoks cerrahi bir uygulama değildir. Bu nedenle işlem sırasında herhangi bir kesi atılmasına ihtiyaç duyulmamaktadır.

Gastrik Botoks ile Ne Kadar Kilo Verilir?

Endoskopik gastrik botoks uygulamalarında %15-20 arasında kilo kayıpları hedeflenir. Bunun haricinde hastaların verecekleri kilolar spora harcadıkları zamana, diyete uymalarına ve bazal metabolizmalarına bağlı olarak farklılık gösterir.

Gastrik botoks uygulamaları cerrahi yöntemler olmadığından endoskopik olarak ağızdan girilerek uygulama gerçekleştirilir. Bu nedenle herhangi kesi işlemine ihtiyaç duyulmaz. Gastrik botoks sırasında kişiler anestezi altında uyutulur. Sonrasında aynı gün içerisinde taburcu edilebilirler. Gastrik botoks uygulamasının ardından hastaların hastanede yatmasına gerek yoktur. Bunun haricinde bireyler aynı gün içerisinde normal yaşamlarına rahatlıkla dönebilirler. Uygulama sırasında hastalara sedasyon verildiği için 3-4 saat kadar araç kullanmaları önerilmez. Bunun dışında bu süreçte dikkat gerektiren işlerden de uzak durmaları önemlidir.

Gastrik Botoks Uygulamalarında Kalıcı Hasar Olur Mu?

Gastrik botoks tedavi süreci içinde kullanılan ilaçlar 4-6 ay sonrasında tamamen vücuttan atılır. Bu sebeple gastrik botoks işleminin kişiler üzerinde herhangi bir kalıcı tesiri bulunmaz. İşlemin ardından bireylerin 2-3 gün içerisinde acıkma hislerinde azalma durumları söz konusu olur.

Gastrik botoks uygulamasının ardından yaklaşık 2 hafta sonra kişiler kilo vermeye başlarlar. Gastrik botoks uygulamaları sadece midede yer alan düz kasları etkileme özelliğine sahiptir. Bu sebeple sinir hücreleri ve bağırsak hareketlerinin bu durumdan etkilenmesi gibi bir durum yaşanmaz. Bu nedenle gastrik botoks sonrasında bağırsak tembelliği gibi durumlar da görülmemektedir. Gastrik botoks işleminden sonra hastalara özel olarak hazırlanan diyetler sayesinde bağırsakların çalışmasına yönelik olan gıdaları tüketmeleri sağlanır.

Gastrik botoks uygulamaları kriterleri karşılayan kişilere rahat bir şekilde yapılabilir. 18 yaşından büyük olan kişilere bu uygulamaların gerçekleştirilmesi mümkündür. Üst yaş sınırı bireylerin sedasyonu kaldırabilecek olmalarına bağlı olarak farklılık gösterir.

Gastrik Botoks ile Kesin Kilo Vermek Mümkün Mü?

Gastrik botoks işlemi de dahil olmak üzere kilo vermek amacıyla uygulanan hiçbir işlemin zayıflama garantisi yoktur. Bu nedenle gastrik botoks uygulamalarının mucize zayıflama yöntemi olarak düşünülmemesi gerekir. Gastrik botoks ile kişilerin iştahında azalmalar söz konusu olur. Bu sayede bu uygulama diyete yardımcı olma özelliğine sahiptir. Ancak botoks uygulamasının ardından yüksek karbonhidrat içerikleri ile beslenmek kişilerin zayıflamasına engel olacaktır.

Gastrik Botoks Nasıl Etki Gösterir?

Gastrik botoks uygulaması işleyiş biçimi nedeniyle hastalarda daha az komplikasyonların meydana gelmesine sebebiyet verir. Bu nedenle bu uygulama son zamanlarda sıklıkla tercih edilir. Gastrik botoks uygulamalarından sonra etkiler 2 gün içerisinde meydana gelmeye başlar.

Gastrik botoks sonrasında hastalarda oluşan iştah kayıpları ve kilo verme durumlarının başlaması bir aylık dönemde görülmeye başlar. Gastrik botoks uygulamalarının ardından kişilerin toplam ağırlıklarının %10-15 kadarı 3-6 ay arasında kaybedilir. Gastrik botoks uygulaması ile kaybedilen kilolar kişilerin egzersiz alışkanlıklarına, metabolizma hızlarına ve yaşlarına bağlı olarak değişiklik gösterir.

Gastrik botoks uygulaması sonrası egzersizin de yardımıyla 4 ay gibi bir sürede kilonun %15-20’lik kısmı verilir. 6-8 ay içerisinde bireylerin kilolarının %40’lık kısmı gidecektir. Bu sayede hastaların ideal kilolarına kavuşması da mümkün olur.

Gastrik botoks etkileri vücutta 4-6 ay kadar sürer. Uygulama standart endoskopik işlemlerden biridir. Yapılan botoks uygulamasının insan sağlığına herhangi bir yan etkisi bulunmaz. Yaklaşık 4-6 ay içerisinde enjekte edilen toksinlerin vücuttan atılması mümkün olur.

Gastrik Botoks Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Gastrik botoks tedavisi sonrası hastalar herhangi bir problem yaşamadan hayatlarına dönebilirler. Gastrik botoks uygulamasının etkili ve verimli olabilmesi adına hastaların dikkat etmesi gereken çeşitli konular bulunur. Gastrik botoks işleminden etkilenen kişiler 3-6 aylık dönemde kilolarının yaklaşık %15-20’sinden kurtulabilirler. Bu oranlar ve süreler bireylerin kilo sorunlarına, metabolik yaşlarına, yaşam tarzlarına ve beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu nedenle kişilerin bu süreçte disiplinli ve gayretli olması önemli bir konudur.

Gastrik botoks uygulamalarının ardından kişilerin beslenme alışkanlıklarına dikkat etmesi gerekir. Bu işlemin ardından hastaların özellikle fast food tarzı beslenmeden uzak durmaları önemli bir konudur. Bunun haricinde çok yağlı ve karbonhidratlı yiyeceklerin tüketilmesinden uzak durulması da önemli bir konudur. Asitli içecek tüketimleri de mideyi olumsuz bir şekilde etkileyeceği için bu tarz içeceklerden de uzak durulması gerekir.

Gastrik botoks uygulamaları öncesinde kişiler bu tarz gıdaları tükettiklerinde nasıl kilo alıyorlarsa işlemden sonra da kilo vermeyi engelleyeceği için bu yiyeceklerden uzak durulması önemlidir. Mide botoksu sayesinde zayıflayan kişilere bakıldığında düzenli bir şekilde beslendikleri ve hafif egzersizler yaptıkları görülür. Bu sayede gastrik botoksu takip eden 4-6 aylık dönemde bireyler sorunsuz bir şekilde kilo verebilirler.

Gastrik Botoks İşleminden Sonra Beslenme Nasıl Olmalıdır?

• Gastrik botoks işleminin ardından kişilere diyetisyenlerce hazırlanan özel bir liste verilir.

• Alkol tüketimi, karbonhidratlar, şuruplar ve asitli içeceklerin tüketiminin azaltılması oldukça önemli bir konudur. Kişilerin beslenme uzmanları tarafından kendilerine uygun görülen besinleri tüketmeleri gerekir.

• Gastrik botoks uygulamasından yaklaşık 2 saat sonra hastalar normal beslenmeye başlayabilirler.

• Sigara kullanımı gastrik botoks işlemini olumlu ya da olumsuz bir şekilde etkilemez. Fakat yine de kişilerin sigara kullanmamaları son derece önemlidir.

Gastrik Botoks ile Mide Balonu Arasındaki Farklar

Mide balonu işlemi de gastrik botoks uygulamasında olduğu gibi kilo kaybetmek için yapılı. Mide balonu işlemi endoskopik bir şekilde gerçekleştirilir. Mide balonu hacminin bazı durumlarda kişilere uygun bir şekilde ayarlanmasına ihtiyaç duyulur.

Gastrik botoks işlemi için tek bir uygulama 4-6 ay arasında etkili iştah kayıplarının yaşanmasına sebebiyet verir. Mide balonu uygulamalarında midenin içinde yabancı bir cisim olduğundan kişilerde mide bulantısı gibi istenmeyen durumlar söz konusu olabilir. Bunun haricinde mide balonu alındıktan sonra kişilerde iştah artışı sorunları meydana gelebilir. Gastrik botoks etkileri yavaş bir şekilde görüldüğünden mide balonundaki gibi ani iştah atışlarına sebebiyet vermez. Gastrik botoks işleminin ardından mide hacminin bir miktar küçülmesi gibi durumlar söz konusu olabilir. Mide balonu işlemlerinde ise mide de genişleme gibi istenmeyen durumlar yaşanabilir.

Gastrik Botoks Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

• Gastrik botoks yöntemi diyet yapan bireylerde hızlı ve etkili sonuçlar alınmasına yardım eder.

• Gastrik botoks işlemleri kısa süreler içerisinde uygulanır. Hastalar işlemin uygulandığı gün içinde hastaneden taburcu edilirler.

• Gastrik botoks uygulamaları son derece kolay bir şekilde gerçekleştirilir.

• Bu uygulama diğer uygulamalar ile kıyaslandığında düşük fiyatlıdır.

• Cerrahi yöntemler ile kıyaslandığında daha az invazif olmasının dışında oldukça güvenli yöntemlerden biridir.

Gastrik botoks işleminin dezavantajları;

• Gastrik botoks uygulamalarından sonra bir miktar kanama problemleri meydana gelebilir.

• Gastrik botoks işlemleri uygun olmayan yerlerde ve uzman olmayan kişilerce yapıldığında perforasyon durumları söz konusu olabilir.

• Mide duvarında mide ülseri gelişmesi gibi problemler meydana gelebilir.

• Gastrik botoks uygulaması kalıcı bir yöntem değildir. Tekrarlanması hallinde aynı sonuçların alınması durumu söz konusu olmayabilir.

Gastrik botoks işlemi sadece midede bulunan düz kaslara yönelik olarak gerçekleştirilir. Bu nedenle sinir hücreleri ya da bağırsaklara karşı bir yan etki meydana gelmesi durumu söz konusu olmaz. Bu sebeple bağırsak tembelliği gibi durumlar yaşanmayacaktır. Gastrik botoks işleminin ardından kişilere özel hazırlanan diyetlerin de yardımıyla bağırsakların çalışması ve bağırsak tembelliklerinin giderilmesi sağlanır.

Gastrik botoks ile ilgili çalışmalarda işlemin ardından sistemik yayılma olduğuna dair bir bulgu bulunamamıştır. Uygulama lokal anestezi altında gerçekleştirilir ve sinir sistemlerini bloke eder. Bu sayede bireylerin acıkma durumlarında gecikme söz konusu olur.

Gastrik Botoks Uygulamaları Nasıl Gerçekleştirilir?

Pilor obstriksiyonu sonrasında meydana gelen akalazya ve gastropaarezi gibi sindirim problemlerinde kullanılan ve bu rahatsızlıkların tedavisinde rol oynayan botoks uygulamaları uzun yıllardır obezite hastalıklarının tedavisinde de tercih edilir. Gastrik botoks işlemleri endoskopik yöntemlerle uygulanır. Bu nedenle kesi ya da dikiş gibi işlemlere ihtiyaç duyulmaz. Genel anesteziye ihtiyaç duyulmayan gastrik botoks işlemlerinde sedoanestezi olarak adlandırılan ve etki süreleri daha düşük olan bir sakinleştirici ajan kullanılır. Bu sayede işlem sırasında hastalar herhangi bir şey hissetmezler.

Gastrik botoks öncesi kişilerin vital bulgular ile değerlendirilmesi dına birtakım çalışmalar gerçekleştirilir. Bu uygulama ile midenin tekrardan endoskopi ile incelenmesi sağlanır. Boğaza sokulan endoskopi cihazlarının hastalarda olumsuz etkilere sebebiyet vermemesi için boğaza kayganlaştırıcı spreyler sıkılır. Bütün bu uygulamaların ardından mide, yemek borusu, pilor sfinkteri incelenir. Sonrasında uygun bölgelere botoks uygulamaları yapılır. İşlem 15-20 dakika gibi kısa sürelerde gerçekleştirilir.

Gastrik botoksun olumsuz bir şekilde yapıldığı durumlarda hastalarda mide nekrozu durumları söz konusu olabilir. Mide nekrozu sorunları midenin o bölgesine enjekte edilen botoks nedeniyle midenin o bölümünde çürüme problemlerinin meydana gelmesidir. Bu durum oldukça tehlikeli olmasının yanında organ yetmezliği gibi istenmeyen problemlerin yaşanmasına da neden olabilir.

Gastrik botoks uygulamasından sonra reflü sorunları sıklıkla karşılaşılan bir problemdir. Gastrik botoks uygulamasından önce herhangi bir reflü problemi bulunmayan ve işlemin ardından reflü sorunu yaşayan kişiler bulunur.

Gastrik Botoks Uygulamalarından Neler Beklenmelidir?

Gastrik botoks işleminden sonra kişiler sedasyon etkisi geçene kadar gözlem altında tutulurlar. Bu durum hastalara bağlı olarak farklılık gösterse de genelde 1-2 saatlik dinlenmeler yeterli olacaktır. Ardından kişilerin taburcu işlemleri gerçekleştirilebilir. Hastaların istemesi durumunda kendilerini iyi hissedinceye kadar hastanede kalmaları durumu söz konusu olabilir.

Çocuklara Gastrik Botoks Uygulanır Mı?

Gastrik botoks çoğunlukla yetişkinlere uygulanan bir uygulama olması ile dikkat çeker. Ancak bu işlem nadir de olsa çocuklara uygulanabilir. Botulinum toksininin etkileri ile güvenliği konusunda yeterli bir bilgi olmadığı için botoks uygulaması çocuklarda sınırlı bir şekilde gerçekleştirilir.

Bunun haricinde nadir durumlarda özellikle nörolojik açıdan sıkıntıları olan çocuklarda gastrik botoks uygulamaları gerçekleştirilebilir. Çocuklarda sıklıkla görülen çocukluk çağı distoni gibi durumlarda gastrik botoks uygulamaları gerçekleştirilebilir.

Tüm bu durumlarda bile işlemin yalnızca çocuk doktoru ya da nöroloji uzmanlarınca gerçekleştirilmesi önemli bir konudur. Uygulamadan önce ailelerin çocuklarının sağlık durumu ve yapılan işlemlerin yan etkileri ile ilgili bilgilendirilmeleri gerekir.

Kuşadası Gastrik Botoks Fiyatları

Kuşadası Türkiye’nin önemli turizm merkezleri arasında yer alır. Bunun yanında burada gastrik botoks işlemleri de başarılı bir şekilde gerçekleştirilir. Bu açıdan medikal turizm kapsamında çoğu kişi Kuşadası’na gelmeyi tercih eder. Kuşadası gastrik botoks fiyatları ile ilgili bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık