Türkiye’de Uygun Fiyatlı Tüp Mide Ameliyatı

Türkiye’de Uygun Fiyatlı Tüp Mide Ameliyatı

Kilo vermeye destek olması bakımından tüp mide ameliyatı günümüzde sıklıkla tercih edilen cerrahi girişimler arasında yer alır. Bu işlem genellikle mide küçültme ameliyatı ismi ile de bilini. Midenin gıda alımlarına kısıtlama getiren ve zayıflamanın ilk adımı olan bu uygulama son derece popülerdir. Bunun haricinde tüp mide ameliyatı işlemlerinde düşük de olsa midenin gıda emilimini azaltma durumları da söz konusu olur.

Tüp mide işlemi geçiren hastaların iştahlarında azalma durumları yaşanacaktır. Kilo kaybı başlamadan önce insülin direncinin kırılması ve normal seviyelerde olması durumları görülür. Bu nedenle beslenme düzenindeki faydaları oldukça fazladır.

Tüp Mide Ameliyatı Neden Yapılır?

Tüp mide uygulaması ile midenin laparoskopik işlemlerle bir tüp boru ya da muz şekline getirilmesi sağlanır. Sistemik olarak bakıldığında sindirim sisteminde bulunan yemek borusundan tüm organlara kadar ince ve uzun bir boru bulunur. Bu sistem içerisinde farklılık gösteren bir tek mide vardır. Mide, beslenme bakımından depo görevi görmesi sebebiyle boru yerine bir kese şeklindedir.

Tüp mide ameliyatları besin alımının azaltılması açısından midenin büyük bir bölümünün cerrahi yöntemlerle çıkarılmasına dayanır. Bu açıdan mide içerisine farklı bir cismin yerleştirilmesi gibi durumlar söz konusu olmaz. Midenin küçültülmesi sayesinde besin alımlarının çok daha az olması sağlanır.

Tüp Mide Ameliyatı Kimlere Uygulanabilir?

Tüp mide ameliyatına karar verilebilmesi için öncelikle sağlık bakımından birtakım hususların göz önünde bulundurulması önemlidir. 18-65 yaş arasında olan kişilerin vücut kitle indeksleri 40 üzerinde ise bu kişiler ileri derece obezite hastası olarak adlandırılır. Bu hastalara tüp mide işlemi uygulanması mümkündür. Çok fazla kilo nedeniyle Tip 2 diyabet problemi yaşayan bireylere de bu uygulama yapılabilir.

Fazla kilo nedeniyle uyku apnesi ya da hipertansiyon problemi olan kişilere tüp mide uygulamaları gerçekleştirilebilir. Bu işlem estetik kaygı ya da zayıf görünmek için yapılmamaktadır.

Tüp Mide Uygulaması Nasıl Gerçekleştirilir?

Tüp mide ameliyatı genellikle genel anestezi altında yapılan bir işlemdir. Bunun haricinde bu uygulamalar kapalı yani laparoskopik yöntemler ile yapılır. Ameliyata karar verilmesinden sonra kişilere gerekli olan tetkikler, tahliller ve kontroller yapılır. Bütün verilerin normal çıkması durumunda kişiler tüp mide ameliyatı olabilirler.

Ameliyat esnasında kişilerin vücutlarına göre 1 ya da 4-5 kesi atılarak işlemler uygulanır. Bunlar laparoskopik kesikler olduğundan son derece küçüktürler. Estetik bakımdan cilt yüzeyinde herhangi bir problem olmayacaktır. Bunun yanında kesilerin iz kalması gibi bir durum da meydana gelmez.

Mide küçültme işlemlerinde midenin çok fazla küçültülmemesi için yemek borusunun çapı kadar mide girişine bir tüp yerleştirilir. Bu tüp kalibrasyon tüpü ismi ile de bilinir. Böylece midenin yemek borusunun devamı olacak şekilde küçültülmesi uygulamaları yapılır. Bu sayede midede darlık ya da tıkanıklık gibi durumlar söz konusu olmayacaktır.

Gerekli önlemler alındıktan sonra mide boydan boya kesilerek işlem gerçekleştirilir. Uygulamanın tamamlanmasından sonra ameliyatın ilk bölümünde girişe yerleştirilen kalibrasyon tüpü çıkarılır. Ardından özel teknikler ile midenin herhangi bir bölümünde kaçak olup olmadığının kontrolleri yapılır. Ameliyat sırasında hastalara genel anestezi uygulamaları yapıldığı için hastaların ağrı ya da sancı hissetmesi gibi durumlar yaşanmaz. Ameliyatın ardından kişilerde ciddi ağrı durumları söz konusu olmaz. Mide ameliyatları kapalı bir şekilde yani laparoskopik olarak gerçekleştirildiği için karın kasları ile zarlarının kesilmesine ihtiyaç duyulmadan uygulamanın gerçekleştirilmesi mümkündür. İşlemi takip eden ilk zamanlarda midede gerginlik ya da basınç durumları söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda ağrı kesiciler yardımıyla problemlerin giderilmesi sağlanır. Ameliyat gününün akşamında kişiler rahatlıkla yürümeye başlayabilirler.

Mide Küçültme Ameliyatı Ne Kadar Sürede Gerçekleştirilir?

Tüp mide tedavisi normal şartlar altında 1,5 saat gibi bir zaman diliminde yapılır. Laparoskopik bir şekilde organlara herhangi bir zarar verilmeden uygulamanın yapılması mümkündür. Midenin giriş ve çıkış bölümleri korunduğundan sindirim sisteminde devamlılık sağlanır. Bu sayede tüp mide ameliyatı sonrası risk durumları oldukça düşüktür.

Tüp Mide Ameliyatı İşlemi

Tüp mide ameliyatı uygulamaları vücut kitle indeksi 50 kg/m2 üzerinde olan süper obez olarak adlandırılan ileri derece obezite hastası olan bireylere uygulanır. Bunun yanında vücut kitle indeksi 50 kg/m2’den düşük olsa da obez kategorisinde ye alan bireylere de güvenli bir şekilde uygulanması mümkündür.

Tüp mide ameliyatı olan bireylerin büyük bir kısmı 1 yıl içerisinde fazla kilolarının büyük bölümünden kurtulurlar. Operasyon nedeniyle oluşabilecek komplikasyon oranları ise %8 kadardır. Bu nedenle tüp mide ameliyatı obezite hastaları için güvenli bir şekilde gerçekleştirilen uygulamalar arasında yer alır. Bunun haricinde hastaların %66’sında diyabet hastalıkları ile ilgiler bulgular da ortadan kalkar. Uygulamadan sonra hastaların genel sağlık durumları da hızlı bir şekilde iyileşmeye başlar.

Tüp mide uygulamalarında kişilerin mide hacimlerinin küçültülmesi sağlanır. Bu sayede bir defada alacakları kalori ve besin miktarlarının kısıtlanması sağlanır. Bu nedenle obezite cerrahisinde en fazla tercih edilen uygulamalar arasında yer alır. Bu işlem tıp dilinde sleeve gastrektomi olarak da bilinir. İşlemde midenin antrum şeklinde isimlendirilen alt kısmından başlayarak proksimal his açısından sonlanan stapler hattı boyunca midenin %85’lik bölümünün kesilerek çıkarılması işlemi gerçekleştirilir. Bu sayede mide kapasitesinin azaltılması sağlanır. Operasyondan sona mide görünümü bir tüp gibi olduğundan işleme tüp mide ameliyatı denir.

Sleeve gastrektomi uygulaması laparoskopik yöntemlerle karın duvarından küçük kesiler uygulanarak gerçekleştirilir. Açık cerrahiye gerek olmadığı için hem iyileşme süresi oldukça kısadır hem de cerrahi nedeniyle enfeksiyon riskleri çok fazla olmaz. Bu bakımdan hastalar için son derece avantajlı olan işlemlerden biridir. İleri obezite durumlarında dahi ciddi kilo kaybı durumlarının yaşanmasını sağlar. Bunun haricinde mide kapağının çevresinde yer alan sfinkter kaslarının hepsinin korunması sağlanır. Bu sayede mide ve yemek borusu arasındaki ayrım rahatlıkla korunabilir. Tüp mide ameliyatı bu özelliği sayesinde diğer bariatrik cerrahi uygulamalarına göre çok daha avantajlıdır.

Tüp Mide Ameliyatında Ne Kadar Kilo Verilir?

Tüp mide ameliyatında yalnızca mide kapasitesinin azaltılması ile besin ve kalori alımlarının azaltılması sağlanır. Bunun haricinde diğer yöntemlerde olduğu gibi bağırsaklardaki besin emilimleri etkilenmemektedir. Besin emilimlerinin etkilendiği uygulamalarda bireylerde başta demir eksikliği olmak üzere bazı hastalıklar görülebilir. Bu nedenle tüp mide ameliyatı obezite hastalığının tedavisini sağlamanın yanında bireylerin genel sağlıklarını koruma özelliğine de sahiptir. Bu bakımdan diğer yöntemle ile kıyaslandığında oldukça güvenilir bir uygulamadır.

Bunun haricinde açlık hormonu olarak da isimlendirilen ghrelin, midede gastrik fundus olarak adlandırılan bölümden salgılanan bir hormondur. Tüp mide uygulamalarında gastrik fundusun büyük kısmı alını. Bu sayede mideden salgılanan açlık hormonlarında azalma yaşanır. Kişilerin iştahları tüp mide ameliyatından sona eskiye göre oldukça azalır. Tüm bu etkiler işlemden sona son derece hızlı ve kalıcı bir şekilde kilo kaybı yaşanmasını sağlar.

Zayıflamanın verdiği etki ile beraber bireylerin yaşam kalitelerinde ruhsal ve fiziksel açıdan rahatlamalar olur. Fazla kilolu olan bireylerde tüp mide ameliyatının ardından 1 yıl içerisinde fazla kiloların büyük bölümü kaybedilir. Morbid obez olan kişilerde bu oranlar 40-50 arasında farklılık gösterir. Ameliyattan sonra obeziteye bağlı gelişen hastalıklardan olan tip 2 şeker hastalığı ile uyku apnesi sorunlarının dörtte üçü, kan yağı yüksekliği ile yüksek tansiyon problemlerinin de yarıdan fazlasında azalma olur. Diz ağrısı sorunları ile bacak varislerinde de düzelme durumları yaşanır. Zayıflamanın başlaması ile beraber bu düzelme durumları yaşandığı için başka işlemlere ihtiyaç duyulmaz. Hastaların genel sağlık durumlarında da hızlı şekilde iyileşme durumları yaşanır.

Tüp Mide Ameliyatının Riskleri Var Mı?

Tüp mide ameliyatı uygulaması çoğunlukla tüm ameliyatlar içerisinde orta ve hafif dereceli riske sahip olması ile bilinir. Hastaların büyük çoğunluğu ameliyattan sonra herhangi bir sorun ile karşılaşmazlar. Tüp mide ameliyatlarında komplikasyon oluşma oranları %2 oranlarında değişiklik gösterir. Ameliyat kapalı bir şekilde gerçekleştirildiği için bireylerin aynı gün içerisinde ayağa kalkması mümkün olur. Bunun haricinde kişilerin 3-4 gün kadar hastanede yatmasının ardından taburcu edilmesi sağlanır.

Kişiler tüp mide ameliyatı olduktan birkaç hafta sonra normal hayatlarına rahat bir şekilde dönebilirler. İşlem takip sonuçları oldukça iyi olan uygulamalar arasında yer alır. Kişiler ameliyatın ardından son derece hızlı bir şekilde kilo vermeye başlarlar. Birkaç ay içerisinde hastaların zayıflamaları gözle görülür bir hal alır.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Ağrı Olur Mu?

Tüp mide işlemi genel anestezi altında ve laparoskopik uygulamalar ile gerçekleştirilir. Bu sebeple diğer cerrahi girişimler ile kıyaslandığında oldukça güvenli olması ile dikkat çeke. Bunun haricinde tüp mide ameliyatının kelepçe gibi farklı ameliyatlara göre komplikasyon oranları da oldukça yüksektir. Bunun dışında uzun sürelerde kalıcı kilo kaybı sağlaması nedeniyle avantajlı bir uygulama olması ile dikkat çeker. Tüp mide yöntemi bulunduktan sonra kelepçe ve bunun gibi uygulamaların kullanımlarında azalma olmuştur. Tüp mide operasyonu tüp avantajları ile en çok tercih edilen beriatrik uygulamalardan biridir. İşlemden sonra hastalar birkaç gün içerisinde hastaneden taburcu edilirler.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Midede Genişleme Olur Mu?

Tüp mide operasyonu sayesinde midenin %80-85’lik bölümü alını. Böylece mide hacminin yaklaşık 100 ml kadar azaltılması sağlanır. Ameliyattan sonra mide kapasitesinde bir miktar artış durumları söz konusu olabilir. Ancak doktor önerilerine uygun beslenmeye dikkat edilmemesi durumunda midenin çok fazla büyümesi durumları yaşanır. Bu gibi durumlarda hastalar ameliyattan sonra verdikleri kiloları yeniden alabilirler. Tüp mide ameliyatlarından en iyi sonuçları almak için ameliyattan sonraki dönemlerde uzmanlar tarafından hazırlanan beslenme planlarına uymaya dikkat edilmelidir.

Tüp Mide Ameliyatının Ardından Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Tüp mide ameliyatı sonrası 10-14 günlük dönemde hastaların tamamen sıvı beslenmeye özen göstermeleri gerekir. Ardından hastalar sağlıklı beslenme ve yaşam tarzını benimsemek için uzmanla tarafından özel olarak hazırlanan diyet programlarına uymaya özen göstermelidir.

Mide beslenme açısından zorlanırsa tekrardan genişlemesi durumları yaşanabilir. Bu durumdan hastaların yeniden kilo alması durumları söz konusu olur. Operasyondan sona protein seçimi beslenmedeki en önemli besin maddesidir. Hastaların kendileri için belirlenen protein miktarlarını günlük olarak almaya özen göstermeleri gerekir.

Hindi, tavuk, yumurta, balık ve bunun dışında süt ve süt ürünleri gibi protein bakımından zengin besinlerin tüketimine dikkat edilmelidir. Protein ağırlıklı beslenme dışında meyve, sebze ve kuruyemiş gibi gıdaların da diyete eklenmesine dikkat edilmelidir. Kişiler günde en az 3 öğün olacak şekilde beslenmelerine dikkat etmelidir. Bunun dışında bu öğünlere ek 2 de ara öğün yapılması önemli bir konudur. Bu sayede mide aç kalmaz ve çok fazla dolmadığı için metabolizma hızlı şekilde çalışır.

Bunun haricinde vücudun sıvısız kalmaması için de dikkatli olmak son derece önemlidir. Hastaların günde en az 6-8 bardak kadar su tüketmeye dikkat etmeleri önemli bir konudur. Bunun dışında doktorun gerek görmesi halinde vitamin, mineral ve besin takviyeleri de alınmalıdır.

Tüp mide ameliyatından sonra yeniden kilo alma durumları %15 civarında görülür. Bu nedenle tüp mide ameliyatı olan kişilerin tekrardan kilo almaması için doktor kontrolü konusunda titiz olmaları son derece önemlidir. Tüp mide ameliyatı geçirmiş kişilerin özel bir ekip tarafından sıkı şekilde takip edilmesi önemli bir konudur.

Tüp Mide Ameliyatının Ardından Revizyon Ameliyatı Nedir?

Revizyon ameliyatı, tüp mide ameliyatının ardından tekrardan kilo alınması, darlık veya kaçak olması gibi komplikasyonların gerçekleşmesi halinde yapılır. Revizyon ameliyatlarının en önemli nedenleri bireylerin yeniden kilo alması durumudur.

Hastaların tekrardan kilo almasının en önemli sebepleri kişilerin iyi bir şekilde takip edilmemesi, hastaların yetersiz bilgilendirilmesi ya da sürece uyulmamasıdır. Hastalara uygulanacak olan revizyon ameliyatlarının doğru bir şekilde seçilmesi oldukça önemli bir konudur. Revizyon ameliyatları, mide küçültme ameliyatları ile kıyaslandığında teknik bakımdan oldukça zor olmaları ile dikkat çeker. Günümüzde obezite ameliyatları sıklıkla gerçekleştirildiği için revizyon ameliyatlarına da ihtiyaç duyulur.

Laparoskopik uygulamalarda karın kaslarının ve zarının kesilmesi durumları söz konusu olmaz. Bu nedenle ameliyattan sonra ciddi ağrı sorunları yaşanmayacaktır. Ameliyatın ardından oluşabilecek ağrı problemleri için hastalara ağrı kesici uygulamaları yapılır.

Tüp mide ameliyatından sonra kişiler aynı akşam yürümeye başlarlar. Genellikle 2. gün hastalarda ciddi ağrı problemleri meydana gelmez. Ameliyattan sonra hastalarda ilk gün gerginlik ve basınç hissi durumları söz konusu olabilir. Bu tarz durumlarda ağrı kesici kullanımları yeterli olur.

Tüp Mide Ameliyatının Ardından Kaçak Riski Olur Mu?

Obezite ameliyatı sonrası kişilere ağızdan radyo opak bir sıvı içirilir. Bu sayede midede bir kaçak olup olmadığının kontrol edilmesi sağlanır. Hastaların ameliyattan sonra üç gün kadar hastanede yatması ve takip edilmesi önemlidir. Tüp mide ya da bypass ameliyatının ardından kişiler taburcu olduktan sonra sebebi belli olmaya ateş ya da yeni oluşan karın ağrısı durumlarında mutlaka doktora görünmek gerekir.

Tüp Mide Ameliyatının Ardından Egzersiz

Tüp mide ameliyatından sonra uzman denetiminde yapılan düzenli spor programlarının benimsenmesi ameliyatın başarısı açısından son derece önemlidir. Böylece iyileşmenin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi mümkün olur. Ameliyattan önce egzersiz yapma alışkanlığı olmayan bireylerin egzersiz programlarını benimsemeleri ilk etapta zor olabilir. Fakat fazla kiloların verilmesi sayesinde hastalar sevdikleri egzersizleri yaparak kolay bir şekilde spor alışkanlığı edinebilirler.

Tüp mide ameliyatının ardından hastalara özel spor egzersiz programları oluşturulmasına dikkat edilmelidir. Hastalar doktorlarından onay almadan kesinlikle spora başlamamalıdır. Kişilerin egzersizlere ameliyattan yaklaşık 3 ay sonra ve yavaş yavaş başlaması önemli bir konudur. Hızlı kilo vermek için önerilen sürelerden daha fazla spor yapılmasından kaçınılmalıdır.

Türkiye’de Tüp Mide Fiyatları

Türkiye turistik bakımdan görülmesi gereken ülkelerden biridir. Bunun yanında burada tüp mide ameliyatları da uzman doktorlar tarafından son derece başarılı bir şekilde gerçekleştirilir. Son yıllarda Türkiye medikal turizm kapsamında en fazla tercih edilen ülkelerden biridir. Bunun en önemli nedeni ülkenin hem turistik olması hem de çeşitli tıbbi tedavilerin uygun fiyatlara ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesidir. Türkiye’de tüp mide fiyatları ile alakalı detaylı bilgi almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık