Türkiye’de Kalça Protezi Tedavisi

Türkiye’de Kalça Protezi Tedavisi

Türkiye’de kalça protezi ameliyatı kalçada kırık ya da hastalıklı bir kemik varsa bu kemiğin protez ile değiştirilmesi anlamını taşımaktadır. Uyluk kemiğine yerleşen kök, sapın içine uyan top ve kalça ekleminin yuvasına konulan kap kalça protezini oluşturur. Tedavi pek çok ülkede başarı ile gerçekleştirilse de bazı ülkelerde çok aşırı pahalı olduğundan ötürü hastalar Türkiye’yi iyi bir alternatif olarak görmektedir.

Kimler Kalça Protez Ameliyatı Olabilir?

Kalça protezi ameliyatı aşağıdaki semptomları karşılayan kişilerde tercih edilir;

·         Kalçanın her iki tarafı da ağrılıysa ve yürüme, eğilme gibi günlük rutin işleri kısıtlıyorsa,

·         Dinlenirken dahi geçmeyen her iki yönde ağrı mevcutsa,

·         Kalça sertliği mevcutsa,

·         Fizik ve tedavi etkisiz kalıyorsa kalça protez ameliyatı yapılabilir.

Kalça Protez Ameliyatında Kullanılan İmplant Çeşitleri Nelerdir?

Kalça protezi ameliyatında hekim gerek duyulduğu durumda uyluk kemiğini kafa kısmı da dahil olmak üzere çıkarır. Bu kemiği protez ile değiştirir. Bu sayede yeni soket implantı daha düzgün şekilde yerleştirilir. Akrilik çimento, suni derz bileşenlerini sabitlemek amacı ile kullanılır. Çimentosuz yöntem de son yıllarda popüler hale gelmiştir. Protezin içinde plastik, seramik ve metal bileşenler yer alabilir. Türkiye’de kalça protezi ameliyatı kapsamında metal ve plastik bileşenler daha yaygındır. Genç bireylerde de genel olarak plastik üzeri seramik uygulanır.

Türkiye’de Kalça Protezi Ameliyat Ücretleri

Kalça protezi ameliyatı kişilerde kalçanın işlevini yeniden yerine getirmek amacı ile uygulanan bir tedavidir. Teknik, ortak olarak hastalıklı eklemin çıkarılarak yerine yapay protezin takılmasını içerir. Uluslararası kliniklerde kalça protezi ameliyatı %96 başarı oranına sahiptir. Kalça protez ameliyat fiyatları ülke, klinik, hekim ve kaç dizde sorun olduğuna bağlı olarak farklılık göstermektedir.

Türkiye’de kalça protez fiyatları 5,800 ile 18,000 Euro aralığında farklılık göstermektedir. Pek çok Avrupa ve Asya ülkesine göre Türkiye en uygun fiyatlarda tedavi seçeneği sunmaktadır. Hastalar Türkiye’de bulunan uzman kliniklerden destek alabilirler. Türkiye’de hasta bakım kuruluşları da uluslararası standartlara göre uygundur. Aynı zamanda ameliyatta yenilikçi çözüm sunan son teknolojik aletler kullanılmaktadır. Türkiye’de bekleme süresi de çok azdır ya da hiç beklemeden operasyonu gerçekleştirebilirsiniz. Hastaneler de oldukça hijyenik ve donanımlıdır.

Kalça Protez Ameliyatından Sonra İyileşmek Ne Kadar Sürer?

Kalça protez ameliyatından sonra tamamen iyileşmek ortalama 3-6 hafta sürecektir. Ancak ameliyattan eser kalmaması ve eski rutin koşturmacanıza dönmeniz 6 ay kadar sürebilir. Bunun için doktorun uyarılarına dikkat etmeli, vermiş olduğu ilaç ve egzersizler yakından takip edilmeli ve kontroller hiçbir şekilde aksatılmamalıdır. Tüm bu etkenlere dikkat etmeniz durumunda kısa sürede sağlığınıza kavuşabilirsiniz.

Kalça Protezi Sunan Ülkeler ve En İyisi

USA

Fiyatlar ülkeden ülkeye göre değişiklik gösterse de Amerika Birleşik Devletleri’nde kalça protez ameliyatı 53.000 Euro’ya kadar uzanmaktadır. Tabi bu ortalama bir fiyattır. Daha ucuz ya da daha pahalıya da bulabilirsiniz. Medikal turizmdeki amaç hastaları aynı kalitede tedaviye daha uyguna çağırmaktır. Ancak Amerika bu kriteri karşılamamaktadır.

İngiltere

Tedavi için toplu ödeme yaparsanız bu daha ucuza tedavi almayı sağlayabilir. Ancak İngiltere’de kalça protez ameliyat fiyatı 12.000 Euro’dan başlar.

İrlanda

İrlanda genel olarak tüm tıbbi tedaviden yoksun bir ülkedir. Bu ülkede kalça protezi yaptırmak hem pahalı hem de kalitesiz olabilmektedir. Ortalama fiyat ise 15.000 Euro’dur. Kuzey İrlanda’da fiyatlar 10.000 Euro’dan başlar fakat tedavi başarı oranı oldukça düşüktür.

Almanya

Almanya’da kalça protez ameliyatı başlangıç fiyatı 10.000 Euro’dur. Dünya çapında gelişmiş hastanelerden bazılarına sahip bir ülkedir. Bazı doktorlar da gerekli eğitimi almıştır. Güvenli bir ameliyat süreci geçirebilirsiniz. Fakat Türkiye, bu ülkelere nazaran daha uygun fiyatlarda tedavi sunmaktadır.

Türkiye’de Kalça Protezinden Ne Kadar Sonra Eğilebilirim?

Türkiye’de kalça protez sonrası yaşam rutininiz bir önceki geçmiş yıllara benzer. Ameliyattan sonra çoğu aktiviteyi sağlayabilirsiniz sadece biraz daha dikkatli olmanız gerekecektir. Örneğin eğilirken daha dikkatli olmalısınız. Duruş pozisyonunu doktor size anlatacaktır. Ameliyattan sonraki ilk 6 hafta boyunca belinizi 60 derece ile 90 derece bükmemelisiniz. Bu süre zarfında nesneleri eğilerek almamak en iyisi olacaktır.

Kalça Protez Ameliyatından Sonra Komplikasyon Yaşar mıyım?

Kalça protez ameliyatı sonrası komplikasyon görülmesi oldukça düşüktür. En çok görülen komplikasyon bacaklarda pıhtı oluşmasıdır. Bu da kan akışının normalden yavaş olmasından kaynaklıdır. Bu durumu önlemek için hekiminiz cerrahi sonrası kan sulandırıcı ilaç yazacaktır. Tedavi genelde 20 gün kadar kullanılabilir. Ameliyattan sonra hareketsiz yaşam tarzından kaçınmak sizin için daha iyi olacaktır. Çünkü ne kadar çok egzersiz ve yürüyüş yaparsanız iyileşme süreniz o kadar kısa sürecektir. Son olarak enfeksiyon kapmamaya dikkat etmeniz gerekir. Çünkü enfeksiyon kapmanız halinde protez değiştirilebilir.

Siz de Türkiye’de kalça protezi ameliyatından yararlanmak ve en iyi kliniği bulmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık