Annelik Estetiği Neden Uygulanır?

Annelik Estetiği Neden Uygulanır?

Hamilelik ve annelik tüm kadınların yaşamlarında önemli bir dönüm noktasıdır. Hamilelik sürecinde vücutta birtakım değişimler meydana gelir. Bu da kadınların vücutlarında çeşitli deformasyonların yaşanmasına neden olur. Ancak doğum sebebiyle oluşan vajinal deformasyonlar, göğüs sarkması, karın ve bacaklarda oluşan değişimler için annelik estetiği gerçekleştirilir.

Annelik estetiği işlemi ile kadınların vücudunun eski formuna girmesi mümkün olur. Bütüncül cerrahi müdahale sayesinde tek seansta kişiler hamilelik öncesi vücut formlarına dönerler. Annelik estetiği sayesinde kişilerin hamileliklerinden sonra oluşan fiziksel görüntülerinden kaynaklı memnuniyetsizlik durumlar giderilmiş olur.

Annelik Estetiği Nedir?

Annelik estetiğinde temel olarak hamilelik dönemi ve sonrasında vücudun fiziksel özelliklerinde meydana gelen değişimler ele alınır. Kadınların doğum yapmadan önceki sahip oldukları genç imaj görüntüsüne tekrar dönmeleri hedeflenir. Bunun için de bazı cerrahi operasyonlar tek bir paket şeklinde sunulur. Böylece kadınlar kısa sürelerde istedikleri görünümlere ulaşabilirler.

Doğumdan sonra emzirme sebebiyle göğüslerde sarkıklık, kalça ve karında yağ oluşumu ve vücudun çeşitli kısımlarında çatlak sorunları meydana gelebilir. Anne estetiği paketi ile kadınlar bu sorunlarından kısa sürede kurtulabilirler. Kısa sürede gerçekleştirilen kontrol işlemleri ile doğum ve emzirmeden sonra kadınların vücutları üzerindeki yaygın etkiler ele alınır. Tek seferde gerçekleştirilen cerrahi operasyonlar ile bedenin eski formuna getirilmesi sağlanmış olur.

Çeşitli kombinasyonların bir arada uygulandığı cerrahi operasyonlarda karın germe, göğüs dikleştirme, karındaki fazla yağların aldırılması gibi işlemler gerçekleştirilir. Bu işlemlerin tamamı yaygın olarak gerçekleştirilen standart işlemlerdir. Kişisel ihtiyaçlar ve beklentiler ile gerçekleştirilen bu işlemler kişiden kişiye değişiklik gösterir. Hastalara çeşitli işlemler uygulanarak bunlar tek bir paket içerisinde değerlendirilir.

Annelik Estetiği ile Hedeflenenler Nelerdir?

Hamilelik kadınların yaşamlarında doğal bir süreçtir. Ciltte, vajinada, göğüslerde, karında hatta yüzde bile bu değişiklikler meydana gelebilir. Standart annelik estetiği ameliyatlarında göğüslerin dikleştirilmesi, düz bir karın ve gençleştirilmiş vajina elde edilir. Annelik estetiği ameliyatı tüm bu işlemleri tek bir çatı altında toplar. Bu sayede kişilerin ayrı ayrı anestezi almasına ve iyileşme süreçlerine girmesine gerek kalmaz. Kesintisiz şekilde ve paket olarak cerrahi müdahale işlemleri gerçekleştirilir.

Annelik estetiği uygulaması annelik sürecinin çok daha keyifli ve pozitif geçmesine yardımcı olur. Bu işlem ile kişilerin dış görünüşlerinden memnun olması sağlanır. Benlik saygısını olumlu bir şekilde etkiler. Bunun yanında kişilerin yaşam kalitelerini olumlu yönde etkileme özelliği de bulunur.

Uygulama ile hamilelik süreçlerinin vücutta yaratmış olduğu değişiklikler üzerinde yoğunlaşılır. Doğum öncesindeki fiziksel özelliklerin geri kazandırılması mümkün olur. Bu aşamada kişilerin beklentilerine de dikkat edilmesi oldukça önemlidir. Herkes için standart olarak ele alınan prosedürlerin yanında kişiselleştirilmiş yöntemler sayesinde annelerin iyileştirilmesi adına çeşitli işlemler de uygulanabilir.

Annelik estetiği sayesinde deformasyona uğrayan vücudun, farklı operasyonlara gerek kalmadan tek seferde toplanması sağlanır. Bu sayede vücudun mümkün olan en iyi haline döndürülmesi sağlanmış olur. Göğüslerin sarkması ve hacimlerinin bozulması, çatlak ya da sarkma gibi bozulmalar, vücutta bulunan fazla yağlar gibi şikayetlere yönelik olarak standart işlemlerin yanında, kişilerin ihtiyaçlarına yönelik olarak birkaç madde seçimi ile kişiselleştirilmiş annelik estetik paketleri de oluşturulabilir.

Annelik Estetiği Hangi Durumlarda Uygulanır?

Annelik estetiği için uygun adaylar doğumun üstünden en az 6 ay geçen ve bebeklerini sütten kesen kişilerdir. Doğumun gerçekleşmesinin ardından 6 aylık süreçte vücudun kendini yenilemesi ve iyileşmesine fırsat verilmesi son derece önemlidir. Bu nedenle meme büyütme gibi çeşitli işlemlerin emzirme döneminden sonrasına ertelenmesi gerekir.

Annelik estetiği işlemleri artık anne olmayı düşünmeyen kadınlar için daha uygundur. Ancak işlemin ardından hamilelik geçirmeyi düşünenler de yaptırabilir. Tekrar geçirilecek hamilelik süreci ile cilt ve karın kaslarında yeniden gerilme olur ve bu alanların yeniden onarılması gerekir. Bu nedenle annelik estetiğinden sonra tekrar hamile kalmayı düşünen kadınların bu durumları da göz önünde bulundurması gerekir.

Annelik estetiği uygulaması için en önemli kriterlerden biri de hastaların operasyona engel herhangi bir rahatsızlıklarının olmamasıdır. Anestezi almayı engelleyen durumlar veya düzenli olarak kullanılan ilaçlar operasyonun gerçekleştirilmesine engel olur. Bunun yanında kişilerin sigara kullanma alışkanlıkları bulunuyorsa operasyondan yaklaşık 3 hafta öncesinde bu alışkanlıklarını bırakmaları önemlidir. Çünkü sigara kullanmak operasyon sonrasındaki iyileşme süreçlerinin olumsuz etkilenmesine neden olur. İyileşme döneminde de sigara kullanılmaması, ağrıların çok daha hafif olmasına ve sürecin kısa sürede tamamlanmasına yardımcı olur.

Annelik estetiği operasyonunun kimler için uygun olduğu ve hangi durumlarda gerçekleştirileceği adayların vücut yapılarına, vücut anatomilerine ve kişisel ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterir. İyileşme süreçleri de bunlarla orantılıdır ve farklı zaman aralıklarında gerçekleşebilir.

Annelik Estetiği Uygulama Teknikleri Nelerdir?

Standart annelik estetiği paketinde uygulanan en önemli teknikler meme dikleştirme ve büyütme, liposuction, karın germe, labioplasti şeklindedir.

Meme Dikleştirme ve Büyütme

Meme dikleştirme ve büyütme işlemleri annelik estetiği için son derece önemlidir. Emzirme döneminde süt sebebiyle büyüyen ve şiş olan göğüsler emzirmeden sonra sarkar ve küçülür. Bu işlemde göğüs içine silikon protez yerleştirme sağlanır. Birtakım cilt yumuşak doku çıkarılması işlemleri de kombine bir şekilde gerçekleştirilir. Başarılı bir meme dikleştirme operasyonu ile kadınlar düzgün ve sağlıklı bir görünüme kavuşabilirler. Fakat günümüzde ameliyat izi bırakmadan bu işlemlerin yapılması son derece zordur. Meme ucu çevresi ve aşağıya doğru uzayan kesiler meme altındaki katlanma bölgesine kadar uzayabilir. Bu sebeple kesi izlerinin tamamen yok edilmesi gibi bir durum söz konusu olmaz.

Karın Germe

Karın germe, karın bölgesinde bulunan fazla yağların alınması ve bunun yanında fazla cilt çıkarılarak daha sıkı bir karın görünümüne ulaşmayı sağlar. Bu işlem ile daha düz bir karın ve ince bir vücut elde edilebilir. Bikini çizgisi boyunca gerçekleştirilen kesi ile üst taraftaki deri çekilerek sıkılaştırma işlemi yapılır. Bu yöntem sayesinde gevşemiş deri ile fazlalıklar da çıkarılır. Deri ile kasların gerilerek sıkıştırılması işlemi gerçekleştirilir.

Labioplasti

Doğum esnasında çoğunlukla gevşeyen iç vajina dudakları, pek çok kadın için oldukça rahatsız edicidir. Estetik görünüm kaygısı yanında iç dudakların gevşeyerek uzaması ve dış dudaklardan uzun olması oldukça hassas olan bu bölgelerin günlük yaşamı olumsuz bir şekilde etkilemesine sebebiyet verir. Bu nedenle anne estetiği ile uygulanan labioplasti, gevşemiş iç dudakların küçültülerek normal görünümlerine geri dönmesidir.

Liposuction

Liposuction, bir tüp ve kanüller ile karın, sırt, kol ve basın bölgelerindeki fazla yağların alınması işlemidir. Bu işlem ile daha formda bir görüntü elde edilir. Anne estetiği operasyonunda karın germe ameliyatından önce bu işlemin uygulanması gerekir.

Türkiye’de Anne Estetiği

Türkiye’de anne estetiği yeni doğum yapan ve fiziksel açıdan bozulma yaşayan kadınların tercih ettiği bir operasyondur. Gebelikten sonra kişilerin bir anda kilo alması psikolojik açıdan olumsuz etkilenmelerine neden olur. Türkiye’de annelik estetiği fiyatları son derece uygun olduğu için pek çok kişi bu ameliyatı burada yapmayı tercih eder. Türkiye’de anne estetiği yaptırmayı düşünüyorsanız bizimle iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık