Liposuction Ne İçin Yapılır?

Liposuction Ne İçin Yapılır?

Liposuction, kilo problemi olmayıp bölgesel olarak kilo vermek isteyen kişilere uygulanan yağ aldırma işlemi olarak tanımlanabilir. Vücutta bulunan fazla yağları uzaklaştırmak için uygulanır. Bu yöntem ile vücut daha da şekilli hale gelir. Yağ aldırma yöntemi olarak bilinen estetik operasyonlardan biridir. En çok basen, bel, diz ve karın gibi bölgelerde tercih edilir. Bu yöntemde yağ dokusunda 12 mm’lik ölçülerde kesiler uygulanarak yağ emilir. Ancak işlem yapılmadan önce mutlaka uzman doktor tarafından bilgi almak gerekir. Şunu belirtmek gerekir ki liposuction kilo vermek yöntemi değil, zayıflama ve vücut şekillendirme yöntemidir.

Obezite veya kilo problemi olan kişiler öncelikle sıkı bir diyet uygulayarak fazla kilolarından kurtulmalıdır. Sonrasında bölgesel yağlar için liposuction yöntemi uygulanabilir. Bununla birlikte hamile ve yeni doğum yapmış kişilere liposuction uygulanamaz. Ayrıca şeker hastası ve kalp hastası bireylerinde uzman doktor kontrolünden geçerek, gerekli tedbirlerin alınması halinde liposuction yöntemi uygulanmalıdır. Yaşlı kişilere de liposuction uygulanmaması gereken bir işlemdir.

Liposuction Hangi Durumlarda Etki Etmez?

Liposuction uygulandıktan sonra kilo alımı durmaz. Bunun için liposuction yaptırdıktan sonra sağlıklı beslenmeye ve ideal kilonuzu korumaya dikkat etmeniz gerekir. Uygulama yapıldıktan sonra kişinin yaşam şekline dikkat etmesi gereklidir. Eğer çok sık kilo alıp veriyorsanız liposuction çok etkili olmayabilir. Özellikle kadınlarda doğum yaptıktan sonra karın duvarı sarkmaktadır. Bu sarkma liposuction ile düzeltilemez.

Liposuction iyileşme Süresi Ne Kadardır?

Liposuction yapıldıktan sonra kişiye özel korseler verilmektedir. Uygulama yapıldıktan sonra 4-8 hafta arasında korselerin kullanılması gereklidir. Uygulama sonrası iyileşme süresi kişiden kişiye göre farklılık göstermektedir. İlk zamanlarda ödem ve morluk görülmesi oldukça normaldir. Bu durum zamanla düzelecek ve normale dönecektir. Operasyondan 1 hafta sonra ipler alınarak, eğer kişi kendini iyi hissediyorsa 2 hafta sonrasında işe dönebilir. Liposuction işleminden 1 ay sonrasında spor ve egzersiz yapmaya başlamak gerekir.

Liposuciton esnasında kişi genel anestezi altında olacağından ötürü hiçbir şey hissetmez. Yalnızca işlemden 2-3 gün sonrasında ağrı görülmesi beklenir. Bu ağrılar ilaçlar ile kontrol altına alınabilir. Yaşanan ağrı hafif bıçak sapması şeklindedir. Ayrıca sadece yağların çekildiği bölgede ağrı görülür.

Liposuction Süreci Nasıldır?

Liposuction kişiye göre yaklaşık 1-3 saat arasında sürmektedir. Uygulama öncesinde cerrah çıkarılacak yağların bölgesini çizerek şekillendirir. Operasyon işleyişini takip etmek için hastanın işlem öncesi fotoğrafı çekilir. Sonrasında tercihe göre genel ya da lokal anestezi verilir. Sonrasında ciltte 12 mm ölçüsünde kesi açılır. Sonrasında yağlı bölge üzerine kanüller yerleştirilir. Kanüllerin bağlı bulunduğu makine fazla yağları çekmeye başlar. Vakum tüpü yağın çabuk parçalanması için bölgede hareket eder. Ameliyat sonrası sıvının dışarı taşmaması için kesiler bir süre açık bırakılır. İşlem bittikten sonra kesiler kapatılarak ameliyat sonlandırılır.

Liposuction Fiyatı Nedir?

Liposuction fiyatı 12.000 ile 35.000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Liposuciton Sonrası Tekrar Yağlanma Oluşur mu?

Liposuction sonrası tekrar yağlanma oluşabilir. Çünkü vücut sürekli yağ üreten bir yapıya sahiptir. Ancak yeniden yağlanmayı önlemek için diyet ve egzersiz programının uygulanması gerekir. Liposuction genelde yağ oluşan bölgeyi hedef aldığı için işlem genelde kalıcıdır.

Türkiye’de Liposuction Avantajları Nelerdir?

Türkiye’de liposuction avantajları şu şekilde gösterilebilir;

·         Uygun maliyetlere sahiptir. Özellikle ABD ülkelerine göre fiyatlar daha makul seviyelerdedir. Çünkü ülkede yaşam maliyeti düşük ve döviz kuru yüksektir. Bu da turist hastalara avantaj sunmaktadır.

·         Sağlıklı kiloyu korursanız liposuction uzun ömürlü olarak kullanılabilir.

·         Vücut görünümü daha iyi olacaktır.

·         Vücut oranı iyileştirilmiş olur.

·         Ekstra büyük giysiler giymeye gerek kalmaz.

·         Daha çekici hissedersiniz.

Siz de Türkiye’de liposuction ameliyatı yaptırarak en iyi sonuca ulaşabilirsiniz. Detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık