DHI Saç Ekimi Yöntemi

DHI Saç Ekimi Yöntemi

DHI saç ekimi doğrudan saç ekimi anlamına gelir. Saç kaybı durumları, beslenme ya da bakım gibi çeşitli çevresel koşullara bağlı olarak meydana gelebilir. Bunun yanında saç kıran ya da hormon düzensizlikleri gibi sağlık problemleri nedeniyle saç kaybı durumları söz konusu olabilir. Özellikle erkeklerde saç köklerinin testosteron hormonuna aşırı duyarlılığı bulunur. Hormon düzeyinde yaşanan azalmalara bağlı olarak saç dökülmesi durumları mümkün olabilir. Bu problem hemen her yaştan bireyin etkilenmesine neden olur. Bu sorunların çözümüne yönelik farklı tedavi yöntemleri vardır.

Kellik adı verilen kalıcı saç dökülmesi durumlarında sadece saç ekimi etkin bir tedavi yöntemidir. İlk saç ekiminin gerçekleştirildiği 1939 yılından bu yana pek çok çalışma ile uygulama standartlarının geliştirilmesi sağlanır. Bu sayede kalıcı saç kaybının tedavi edilmesi mümkün hale gelir. Günümüzde yaygın olarak DHI saç ekim yöntemi kullanılır. DHI saç ekim yönteminin diğer yöntemlere göre pek çok avantajı bulunur.

DHI Saç Ekimi Nedir?

DHI saç ekimi yöntemi iyileşme süresinin kısa olması ve tek seansta çok fazla saç ekiminin gerçekleştirilmesi ile en avantajlı yöntemlerden biridir. Deride bulunan saça ve sağlıklı köklere herhangi bir zarar verilmeden saçsız bölgelerin yoğunlaştırılarak kapatılması hedeflenir. Bu şekilde çok daha sık ve doğal görünüme sahip saç ekim işlemi gerçekleştirilmiş olur. İşlemden önce saç kökleri yüksek çözünürlüğü bulunan görüntülü cihazlar sayesinde detaylı bir şekilde incelenir. Kişilerin saç tipi, sağlıklı saç köklerinin varlığı, saç sıklığı, saç dökülme şiddeti, donör olarak belirlenen alanın özellikleri belirlenir. Saç ekimi gerçekleştirilecek bölgenin genel durumunun detaylı bir şekilde muayene edilmesi sağlanır. Sonrasında kişiye en uygun saç ekimi tasarlanarak lokal anestezi ile işleme başlanır.

DHI saç ekimi yöntemi için öncelikle kişilerin ense bölgesinden saç kökleri alınır. Oldukça gelişmiş teknolojik cihazlardan biri olan mikromotor cihazı sayesinde ense kökünde bulunan sağlıklı saç köklerinin çıkarılması sağlanır. Sonrasında çıkarılan saç kökleri özel bir solüsyon içine konur. Bu şekilde her bir saç kökünün canlılığını koruması sağlanır. Verici bölgeden köklerin çıkarılması işleminden sonra saç ekiminin yapılacağı bölgeye anestezi uygulanarak saç ekim işlemi başlatılır.

DHI yönteminden önce kişilere uygun saç tasarımlarının yapılması son derece önemli bir konudur. Bu şekilde yeni saç kökleri, saçın çıkış yönüne uygun olacak şekilde yerleştirilir. Bu sayede doğal saç yapısının korunması sağlanır. Ardından mikro uçlar ile güvenli bir şekilde çıkarılan sağlıklı kökler saç kaybının meydana geldiği alanlara direkt olarak ekilir. Saç ekiminden önce saçsız alanlarda kanal açma işlemlerine gerek duyulmaz. DHI yönteminde başarılı sonuç elde etmek için gereken seans sayısı azdır. İşlemden sonra yara gibi doku hasarları meydana gelmez. Bu sayede işlemden sonra bölgede enfeksiyon gelişme riski de azalmış olur. DHI saç ekimi avantajı oldukça fazladır. Bunun yanında işlemin ardından pansuman ve özel bakım gerekliliği olmadığı için hastalar günlük yaşantılarına hızlı bir şekilde dönebilirler. Bu yöntem sayesinde kişiler çok kısa sürede doğal görünümlü, güçlü ve sağlıklı saçlara kavuşmuş olur. Genetik ya da stres faktörlerine bağlı olarak meydana gelen saç kaybı problemlerinin tamamen kontrol altına alınmasını sağlar.

DHI Saç Ekiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

DHI saç ekimi uygulaması minimal de olsa invaziv bir yöntem olduğundan işlemin steril bir ortamda gerçekleştirilmesi son derece önemlidir. Aksi halde saç ekiminden sonra saçlı bölgede enfeksiyon durumları söz konusu olabilir. Bu durum hem uygulamanın başarısını hem de kişilerin sağlıklarını riske atar. Bu nedenle saç ekimi işlemleri için güvenilir kliniklerin tercih edilmesine özen gösterilmelidir.

Saç ekiminden sonra saçlı deride meydana gelen hassasiyet, kızarıklık, kabuklanma, kaşıntı durumları 1-2 hafta kadar normaldir. Bu semptomlar işlem uygulanan deride sağlıklı iyileşme sürecinde meydana gelen bulgulardır.

Türkiye’de En İyi Saç Ekimi

Saç ekimi tedavisi Türkiye’de en sık tercih edilen işlemler arasında yer alır. Türkiye, saç ekimi tedavilerinin ucuz ve başarılı olması sebebi ile en iyi saç ekimi ülkesi olarak isimlendirilir. Saç ekimi kliniklerinin doğru bir şekilde seçilmesi son derece önemli bir konudur.

Türkiye’de saç ekimi tedavisi oldukça kalitelidir. Bu nedenle pek çok ülkeden hasta saç ekimi için Türkiye’yi tercih eder. Bunun yanında yüksek döviz kuru yabancı hastaların alım gücünün yükselmesine neden olur. Bu da hastaların başarılı ve ucuz bir şekilde saç ekimi tedavisi almalarını sağlar.

Hastaların barınma, ulaşım, beslenme gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması da sağlanır. Bu tür tedavi dışı ihtiyaçlar için farklı ülkelerde yüksek maliyetler ödemek gerekirken Türkiye’de bu tür ihtiyaçlar oldukça ucuzdur. Bunun yanında saç ekimi tedavisi sürecinde konaklama ve ulaşım ihtiyaçlarını karşılayan tedavi paketleri de vardır. Saç ekimi tedavilerinin her zaman iyi bir klinikte gerçekleştirilmesi önemlidir. Aksi durumlarda risk söz konusu olması kaçınılmazdır. Türkiye saç ekimi tedavileri için oldukça uygundur.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık