2022 Burun Estetiği

2022 Burun Estetiği

Burun estetiği, diğer ismi ile rinoplasti, burun şeklini değiştirmek amacı ile yapılan bir operasyondur. Burun estetiğini yaptırmanın asıl amacı yaralanmanın neden olduğu deformasyonu onarmak, doğumsal kusurları yok etmek ve solunum yolu kusurlarını gidererek daha rahat nefes almayı sağlamaktır. Bazı durumlarda hem nefes almanın rahat olması hem de fiziksel görünümün iyi olması açısından burun estetiği tercih edilir.

Burnun üst kısmı kemikten, alt kısmı kıkırdaktan yapılmıştır. Aynı zamanda solunum sisteminde büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle estetikten kaçmamak, gerektiği durumda yaptırmak gerekir.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun estetiği, gerek duyulduğu durumlarda kemik, kıkırdak ve deri tabakasında değişikliğe yol açabilir. Burun estetiği belirlenirken kişinin diğer yüz hatları da dikkate alınır. Burun estetiğine aday olan kişilere özel bir operasyon planlaması yapılır. Ne yazık ki tüm cerrahi operasyonlarda olduğu gibi burun estetiği ameliyatında da bazı riskler söz konusudur. Enfeksiyon, kanama ve anestezi komplikasyonları görülebilecek riskler arasındadır.

Burun içinde uyuşukluk, hissizlik ve nefes almakta güçlük de görülebilecek riskler arasındadır. Ancak alanında uzman doktor tarafından muayene olmanız durumunda bu riskler ile karşılaşmazsınız.

Burun Estetiği Ameliyatı Öncesi Yapılması Gereken Hazırlıklar

Burun estetiği öncesi kan sulandırıcı ve antibiyotik gibi ilaçlardan uzak durmalısınız. Çünkü bu tür ilaçlar kanamayı şiddetli derecede arttırabilir. Sadece burun estetik cerrahisi tarafından verilecek reçete edilmiş ilaçlar kullanılmalıdır. Aynı zamanda bitkisel ilaç, doğal ilaç ve sigaradan da uzak durmak gerekir. Çünkü sigara ameliyat sonrası kanama riskini arttırarak iyileşme sürecini de geciktirir.

Cerrah, operasyon sonrası burnunuza koruma amaçlı bir atel yerleştirebilir. Genelde 7 gün atel burunda kalır. Aynı zamanda ameliyattan sonra yaklaşık 1 hafta yüksek yastıkta yatmanız gerekir. Operasyondan sonra bazı önlemlerin alınması gerekir. Ağır koşular, egzersizler, sümkürmek ve aşırı yüz ifadelerinden kaçınmak gerekir. Dişlerinizi fırçalarken de nazikçe fırçalama yapmanız gerekir. Aynı zamanda duş alırken burun çevresini de bir bant ile kapatmak gerekir.

Ameliyattan sonraki 4 hafta boyunca gözlük burna dayanmamalıdır. Bu süre zarfında güneş ışınlarından uzak durmak gerekir. Operasyon sonrası bir süre bölgede geçici olarak şişlik ve renk değişikliği meydana gelebilir. Yemek yerken tuzdan uzak durursanız şişlik daha çabuk geçebilir. Ameliyat sonrası işten ya da okuldan 1 hafta izin almanız daha doğru olur.

Burun Estetiği Sonuçları Nasıldır?

Burun estetiği zahmetli bir operasyondur. Rinoplasti esnasında yapılan değişiklikler pek çok sonuç getirebilir. Şekil görünümü iyileşir ve nefes alıp vermek daha kolay olur. Burun estetiği sonucunda hata payı az da olsa vardır. Burun estetiği ameliyat sonrasında yaşam kalitenizin daha yüksek olacağını unutmamalısınız. Eğer ikinci bir ameliyat gerekirse en az 1 yıl beklemek gerekir.

Burun Estetiği İçin Yaş Sınırı Var mıdır?

Burun estetiği çok yaygın bir operasyon olsa da bu operasyonun gerçekleşmesi için ergenlik sürecinin tamamlanmış olması gerekir. Bunun için 18 yaş ve üstü kişiler bu ameliyatı yaptırabilir.

Türkiye’de Burun Estetiği Yaptırmak Güvenli mi?

Türkiye, sağlık turizminde oldukça gelişmiş bir ülkedir. Bu nedenle her sene ülkeye gelen turist hasta sayısı artış göstermektedir. Türkiye, sağlık  turizminde gerçekten de önemli bir yol kat etmiştir. Türkiye’de tedavi masrafları pek çok ülkeye göre daha düşüktür. Bunun nedeni ülkenin kalitesiz sağlık hizmeti vermesi değildir. Ülkedeki yaşam maliyetinin düşük olmasından ve döviz kurunun yüksek olmasından kaynaklanır. Onun dışında oldukça kaliteli hizmet vererek hastaların kısa sürede iyileşmesini sağlar.

Türkiye’de Burun Estetiği Fiyatları

Türkiye’de burun estetiği fiyatları 3,500 Euro ile 4,000 Euro arasında değişiklik göstermektedir. Avrupa’da bu fiyatlar 6,000 Euro ile 7,000 Euro aralığında farklılık göstermektedir. Bu durumda Türkiye’yi tercih etmek her zaman daha avantajlıdır. Çünkü ülkede hem başarılı operasyonlar gerçekleşir hem de fiyatlar bütçe dostudur. Her şeyden ziyade muhteşem bir seyahate de çıkabilirsiniz. Çünkü ülkede gezilecek çok güzel yerler vardır.

Sık Sorulan Sorular

Burun estetiği ameliyatı hakkında sık sorulan sorular hakkında merak ettiklerinizi görebilirsiniz.

Burun estetiği sonrası gözlük takabilir miyim?

Operasyondan 6 hafta sonra gözlük takabilirsiniz.

Burun estetiği sonrası egzersiz yapabilir miyim?

Ameliyattan sonraki 2 hafta çok kritik olduğu için burnu hiçbir nesneye temas ettirmemek gerekir. İlk 10 gün hafif egzersiz yapabilirsiniz. 6 hafta sonrasında dilediğiniz şekilde kendinizi fazla yormadan egzersiz yapabilirsiniz.

Burun estetiği sonrası koku alabilir miyim?

Burun estetiği sonrası koku alma hakkında bir sorun yaşamazsınız. Ancak ufak bir koku almada azalma yaşayabilirsiniz. Fakat 6 ay sonrasında bu sorun ortadan kalkacaktır.

Burun estetiği sonrası iyi uyuyabilir miyim?

Ameliyattan sonraki ilk gece başınızı 45 derece yüksekte tutmalısınız. Tek tarafa ağırlık vermeden ameliyat sonrası rahat uyuyabilirsiniz.

Burun estetiği ameliyatının tekrar edip etmeyeceğini nasıl anlarım?

Burun estetiği ameliyatının tekrar edip etmeyeceğini anlamak çok zor değildir. Ancak bunun için 6 ay beklemeniz gerekir. 6 ay sonrasında doktor gerekli muayene ardından operasyonun tekrar edip etmeyeceği hakkında detaylı bilgiyi verecektir.

Burun estetiği horlamayı azaltır mı?

Eğer horlama burunda yer alan bir sorundan kaynaklanıyorsa operasyon horlamayı bir nebze azaltır. Ancak horlama uyku apnesi ve akciğerden kaynaklı bir sorundan kaynaklanıyorsa horlama azalmaz.

Burun estetiği ağrılı mıdır?

Burun estetiği çok ağrılı bir prosedür değildir. ancak her ihtimale karşı doktorunuzun ağrı önleyici ilaçlarını kullanmanızda fayda vardır.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık