Mide Küçültme Operasyon Fiyatları

Mide Küçültme Operasyon Fiyatları

Obezite, günümüzde en sık görülen hastalıklardan biridir. Bu nedenle son yıllarda mide küçültme ameliyatı gündeme gelmiştir. Sağlıksız beslenmek ve genetik faktörler kişilerin obezite olmasına sebebiyet verir. Uzman diyetisyen ile veya egzersiz yardımı ile kilo vermeye çalışıyorsanız fakat kilolarınızı veremiyorsanız mide küçültme operasyonuna başvuru yapabilirsiniz. Çünkü pek çok obezite sorununa diyet ve egzersiz etki etmemektedir. Kişiler de fazla kilolarından bir an önce kurtulmak için cerrahi operasyonlara başvurmaktadır.

Tıp bilimi eskisi gibi zorlu yöntemler yerine daha modern ve gelişmiş yöntemler ile kişilere tedavi uygulamaktadır. Kilo sorunu ile uğraşan kişi kısa sürede istediği kiloya ulaşmak istiyorsa mide küçültme ameliyatlarından faydalanabilir. Mide küçültme ameliyat fiyatları tedavi göreceğiniz ülke ve ülkenin yaşam maliyeti, kliniğin kalitesi ile doktorun tecrübesine göre farklılık göstermektedir. Kesi yapılarak uygulanan bir operasyon olduğu için normalden biraz daha pahalı olacağını unutmamalısınız.

Mide küçültme ameliyatında asıl prosedür midenin muz şekline getirilmesidir. Genelde kapalı teknik ile yapılan bu ameliyatta midenin yaklaşık %80’lik bölümü alınır. Böylece midenin yeme kapasitesi büyük oranda azalmış olur. Ancak mide küçültme ameliyatı için alanında uzman kişilerden destek almak gerekir. Mide küçüldüğünden ötürü hastanın iştahında da büyük kayıp görülecektir. Siz de mide küçültme operasyonu yaptırarak daha özgüven dolu sosyal hayatınıza kavuşabilirsiniz.

Mide Küçültme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Obezite tedavisi dendiği zaman akla ilk olarak mide küçültme operasyonu gelir. Bu ameliyat laparoskopi yöntemi ile yapılmaktadır. Açık ameliyatlarda uygulanan 10-15 santimetrelik kesi izleri bu operasyonda olmaz. Kapalı cerrahide kesi izi 0.5’d düşmektedir. Böylece hastanın toparlanma süresi de düşmekte, dikiş izleri zamanla belirsiz hale gelmektedir. Açılan bu küçük kesilerden kamera ile karın içine girilir ve diğer cihazlar da bu kesilerden sokularak işlem yapılır.

Mide küçültme ameliyatında doktor kesi bölgelerinden yolladığı kamera ile ameliyatın sürecini takip eder. Aynı anda iki işlem yapılması halinde hem operasyon daha başarılı seyir eder hem de hasta daha sağlıklı operasyon geçirmiş olur. İşlem genel anestezi altında gerçekleşir. Böylece hiçbir şey duymazsınız. Son olarak dikiş atılarak dikiş izleri ilerleyen zamanlarda özel cihazlar ile takip edilir.

Mide Küçültme Ameliyatı Kimlere Yapılır?

Mide küçültme ameliyatı yani bir diğer ismi ile tüp mide ameliyatı olabilmek için belli kriterleri karşılamak gerekir. En önemli kriter de vücut kitle endeksinin 35-40 aralığında olması gerektiğidir. Aynı zamanda obeziteye bağlı olarak tip 2 şeker, tansiyon, diyabet ve uyku apnesi gibi sorunlar da ameliyatı olabileceğinize eşliktir. Mide ameliyatı olmak isteyen kişiler aynı zamanda 18-65 yaş aralığında olmalıdır. Bu yaş aralığına girmeyen kişilerin ameliyat olması çok riskli olabilir. 18 yaşından küçük çocukların bu ameliyatı gerçekleştirmesi gerekiyorsa ebeveyninin kontrolü altında olmalıdır.

65 yaş üstü kişilerin ameliyat olması için çok gerekli bir durum olması gerekir. Aksi durumda kişinin hayatını riske atacak durumlar meydana gelebilir. Çok fazla vücut kitle endeksiniz varsa eğer mide küçültme ameliyat talebiniz reddedilir. Bununla birlikte tüp mide ameliyatı kesinlikle estetik amaçlı yapılan ve birkaç kilo vermek için uygulanan bir operasyon değildir. Mide küçültme ameliyatı yaptıracak kişinin büyük bir zorunluluk yaşaması gerekir.

Tüp Mide Ameliyat Fiyatları 2022

Tüp mide ameliyat fiyatları 2022 sabit değildir. Ameliyat esnasında uygulanacak yöntem, kişinin genel sağlık durumu ve kliniğin başarısı ve hekimin tecrübesi ameliyatın fiyatlarını değiştirmektedir. Sağlığınız için olağanüstü hizmet almalı ve güvenilir klinikleri seçmeniz gerekir. Siz de hayal ettiğiniz görünüme ulaşmak istiyorsanız güvenilir klinikleri seçebilirsiniz.

Mide Küçültme Operasyonunda Dikiş İzleri Ne Zaman Geçer?

Mide küçültme ameliyatında kesi izleri küçük olduğu için ufak dikişler atılır. Dikişlerin iyileşme süresi ortalama 15 gündür. Ameliyat bittikten sonra dikişlere belli sürelerde pansuman yapılmalıdır. Aksi taktirde dikişler enfeksiyon kapabilir. Dikişlere hijyenik bir şekilde pansuman yapılması için alanında uzman klinikleri tercih etmelisiniz. Hastanede kalma süreniz de kliniğin kalitesine ve sizin genel sağlık durumunuza bağlı olarak değişiklik gösterecektir.

Türkiye’de Mide Küçültme Operasyonu

Türkiye’de mide küçültme operasyonu pek çok ülkeden ziyaret almaktadır. Çünkü fiyatlar hem uygun hem de klinikler yeterli donanıma sahiptir. Siz de bütçenize uygun fiyatlarda mide küçültme operasyonu yaptırmak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sizlere en iyi şekilde danışmanlık hizmeti sunacağımızdan emin olabilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık