DHI Saç Ekim Yöntemi

DHI Saç Ekim Yöntemi

DHI saç ekimi, doğrudan saç ekimi anlamını taşır. Diğer saç ekim yöntemlerine göre daha hızlı sonuç verir ve operasyon daha kısa sürer. Bu nedenle DHI saç ekimine uygun olan kişilerin öncelikli tercihidir. İçeriğimizin devamında DHI saç ekimi hakkında kapsamlı bilgiyi edinebilirsiniz.

DHI Saç Ekimi Nasıl Uygulanır?

DHI saç ekim yöntemine başlamadan önce kişinin hangi bölgesinden saç kökü toplanacağına karar verilir. Bu bölgeye donör bölge adı verilir. Donör bölgeden özel kalem ile  alınan saç kökleri dökülme meydana gelen bölgeye nakledilir. Operasyonda kullanılan malzemeler kişinin kıl köküne, kıl kalınlığına ve derinliğine göre farklılık gösterir. Her bir saç kökü için birkaç dakika gereklidir. Kullanılacak ekipmanı doktor işlem öncesi belirleyecektir.

Bu işlem sonucunda kişinin sağlıklı ve gür saçlara sahip olması amaçlanır. DHI saç ekiminde kullanılan implanter kalemin ucu çok sivri ve keskin olduğu için saç köklerine hiçbir şekilde zarar vermez. Kaleme Choi kalem adı verilir. Saç ekim tedavisinde oldukça etkili olduğundan DHI saç ekim yöntemini diğerlerinden ayıran  bir özelliktir.

DHI Saç Ekiminin Avantajları

DHI saç ekiminin avantajları arasında doğal bir görünüm elde ettirmesi yer alır. Diğerlerine göre hızlı iyileşme sonucu vermesi ve tıraş etmeden saç ekimi yapılması gibi etkenler hastalar açısından oldukça iyidir. Bu nedenle özellikle kadınlar DHI saç ekim yöntemini tercih etmektedir.

DHI Saç Ekim Yöntemi Kimler İçin Uygundur?

Doktor ön muayene ederek DHI saç ekim yöntemine uygun olup olmadığınıza karar verir. Bu teknikte saçlar direkt ekildiği için çok titiz davranmak gerekir. Tedaviyi gerçekleştirecek doktorun alanında uzman olması da oldukça önemli bir kriterdir. Ameliyat sonrasında hafif atıştırmalıklar ile beslenmeniz gerekir. Doktorun diğer tavsiyelerine uyarsanız daha kısa sürede iyileşme dönemini atlatabilirsiniz.

DHI Saç Ekim Sonrası Ne Olur?

DHI saç ekim yöntemi sonlandırıldıktan sonra gerekli kontroller yapılır. Eğer hiçbir sorun görülmez ekim işleminden sonra ikinci gün banyo yapabilirsiniz. 1 hafta 10 gün dikkatli olduktan sonra günlük hayatınıza geri dönebilirsiniz. Operasyon sonrası yapılacak bakım rutini kişinin saç yapısına göre farklılık gösterir. Ancak şunu bilmelisiniz ki asla jöle, saç spreyi ve saç şekillendirici gibi kimyasal ürünleri kullanmamanız gerekir.

DHI ile FUE Saç Ekim Yöntemlerinin Farkı Nedir?

DHI saç ekimi çok dar alanlara ekim yapmayı ifade ederken FUE saç ekimi daha geniş alanlara ekim yapmayı sağlar. Saç kökü doğrudan nakil edildiği için daha gür ve daha doğal bir görünüm elde edilebilir. Bu yöntemde saçı tıraş etmek gerekmez, FUE saç ekiminde ise donör bölgenin tıraş edilmesi gerekir. DHI saç ekim yönteminde hastalar çok daha çabuk iyileşme gösterir. Ayrıca bu yöntemde kesi alanı dar tutulur. Böylece kanama ve yara bakımı da düşüktür. Eğer doğru şekilde yapılırsa FUE saç ekimine göre daha iyi sonuç verir.

DHI Saç Ekim Fiyatları

DHI saç ekim fiyatları tedavi göreceğiniz kliniğe göre, tedaviyi gerçekleştirecek hekimin tecrübesine göre farklılık gösterir. Bu nedenle öncesinde kısa bir araştırma yapmanız gerekir. Fakat Türkiye’de DHI saç ekim tedavisi veren klinikleri ziyaret etmeniz durumunda sizin için en iyi kliniği bulabilirsiniz. Çünkü burada yaşam maliyetlerinin düşük olması ve döviz kurunun yüksek olmasına bağlı olarak fiyatlar diğer ülkelere göre daha uygundur. Siz de Türkiye’de DHI saç ekim tedavisi için bizimle görüşerek ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık