Türkiye’de Diş Köprüsü Prosedürü

Türkiye’de Diş Köprüsü Prosedürü

Diş köprüsü kişinin kendini daha da güvende hissetmesine ve ağrı bakımından daha rahat olmasına vesile olur. Bu tedavi sayesinde gıdaları daha iyi çiğneyebilir ve daha güzel estetik görünüme sahip olabilirsiniz. Kişi bir veya birden fazla dişini kaybettiyse çiğneme yetisini de kaybeder. Eskisi kadar rahat yemek yiyemez ve konuşamaz. Estetik görünümü de bozulacağından ötürü kendini çok kötü hisseder. Özgüven kaybı da kaçınılmaz sondur. Eksik dişlerin boşluğu yemekleri çiğnerken baskıya maruz kalacağı için diğer dişlerin de zarar görmesine yol açar. Bu nedenle en kısa sürede diş köprüsü yaptırmanız gerekir.

Bazı durumlarda hekim size diş köprüsü tedavisini önerecektir. Örneğin dişlerde derin çürük varsa ve çekildiyse, diş yaralanmaya bağlı onarılamayacak kadar kötüleşirse ve iltihap derinlere ulaştıysa diş köprüsü yaptırmanız gerekebilir. Bu durumda Türkiye’de diş köprüsü prosedürü çok merak edilir. Türkiye’de diş köprüsü tedavisi almayı düşündüğünüzde bizlerden danışmanlık hizmeti alırsanız havalimanından transfer hizmeti ve konaklama  hizmetlerinden yararlanabileceksiniz.

Türkiye’de diş köprüsü tedavisi olmanız durumunda önce doktor boşluğun ölçüsünü alır. Kırılan dişlerin hasar görmemesi için doktor bu dişlerin üstüne geçici köprü kurar. Geçici köprüler doğal dişlere çok benzerlik gösterse de bir süre sonra çıkarılır. Birkaç gün sonra hekim bu köprüyü çıkarır. Gerçek köprü diş hazır olduğunda güçlü yapıştırıcılar ile damağa yapıştırılır.

Diş Köprüsü Çeşitleri

Diş köprüleri yüzeye nasıl bağlandığına bağlı olarak 3 farklı kategoride sınıflandırılır. Bunlar geleneksel, Maryland, konsol  ve implant destekli diş köprüleridir. Aşağıda detayları görebilirsiniz;

·         Geleneksel diş köprüleri; hastanın doğal dişleri hem sağ hem sol tarafta sağlamlık gösterirse tercih edilebilir. Çünkü köprüler doğal dişlerden destek alır. En sık kullanılan diş köprüsü çeşididir.

·         Konsol diş köprüleri; geleneksel diş köprülerine çok benzerler. Bu köprüye sahip olmak için çok güçlü dişlerinizin olması gerekir. Fakat hasta tek bir sağlam dişe sahip olsa da yeterlidir.

·         Maryland diş köprüleri; geleneksel diş köprülerine oldukça yakındır. Ancak işlemin  yapılması için hastanın en az 2 sağlam dişe sahip olması gerekir. Kuron ile köprü yapmak yerine hastanın sağlam dişlerinin arkasına metal yada porselen yapıştırılır.

·         İmplant destekli diş köprüsü; kuron ve metallerin yerine implantların kullanılmasını içerir. Eksik dişlerin sağ ve solunda eksik dişlere implant yerleştirilir.

Sizler için hangi köprü türü avantajlı olacaksa hekim onu tercih eder. Süreç her birinde neredeyse aynıdır. Sadece sağlam diş bakımından ve uygulama metodu bakımından farklılık gösterir.

Diş Köprüsü Almanın Avantajları

Diş köprüsü tedavisi alarak aşağıdaki avantajları elde edebilirsiniz;

·         Diş köprüsü yaptırarak implantlara yüklü para ödemezsiniz. Çünkü implant tedavileri oldukça pahalıdır.

·         Türkiye’de diş köprüsü yaptırmak sizlere ekstra avantaj sağlar. Çünkü başka ülkelere göre %80 daha tutarlıdır. Ayrıca başarılı cerrahlar sayesinde tedavi başarı oranı fazladır.

·         Kemik greftine gerek yoktur. Ancak implant tedavisinde vida damağa yerleştirileceği için kemik güçsüzse eğer kemik grefti yapılır.

·         Diş köprüleri protez dişlere göre daha kullanışlı ve avantajlıdır.

·         Tedavi süreci diğer pek çok diş tedavisine göre daha kısa sürer.

Diş Köprüsüne Alışma Süresi Ne Kadar Sürer?

Diş köprüsü tedavisinin ardından hastalar ağızlarının içinde bir farklılık hissedebilir. Özellikle geçici köprüler yerleştirildikten sonra birkaç gün boyunca sıkıntı yaşamak mümkündür. Bu sorunlar şu şekilde gösterilebilir;

·         Hassas dişler

·         Isırmada ağrı hissi

·         Çiğnemede yaşanan değişimler

·         Ağız hissiyatında değişiklikler

·         Konuşmada zorluk

Fakat geçici köprü çıkarıldıktan sonra tüm bu sıkıntılardan kurtulacaksınız. Diş köprüsü yerleştirildikten sonra birtakım ayarlamalar yapılır. Bu ayar düzeyi hastanın durumuna bağlıdır. Takılan kalıcı diş köprülerine alışma süreci yaklaşık 1 hafta sürer. Diş köprüsünün varlığına alıştıkça konuşma da yemek yeme de daha kolay hal alacaktır. Eğer 1 haftanın sonunda hala sıkıntı yaşıyorsanız ve problem şiddetleniyorsa diş hekiminize randevu oluşturmanız gerekir.

Diş Köprüsü Tedavisi Kalıcı mı?

Diş köprüsü tedavisi kalıcı mı sorusu hastalar tarafından sıklıkla merak edilir. Aslına bakılırsa diş tedavilerinin hiçbiri kalıcı değildir. Sadece eksik ve kırık dişler için uzun ömürlü sonuç verirler. Diş köprüsü kalıcılığı hangi dişe uygulandığına ve hastanın diş bakımına göre yaklaşık 10-30 yıl kalıcılığı vardır. Hekimin tecrübesi ve gösterdiği titizlik de tedavinin uzun ömürlü olmasında son derece etkilidir. Ancak en az 10 yıl diş köprüsünü kullanabileceğinizi bilmelisiniz. Ağız bakımına dikkat etmeniz durumunda 10 yıl boyunca herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız.

Türkiye’de Diş Köprüsü Tedavisi Olmalı mıyım?

Türkiye’de diş köprüsü tedavisi olmak sizlere çok farklı avantaj sunar. Çünkü ülkede çok fazla kaliteli, donanımlı ve son teknolojik klinik bulunmaktadır. Klinikler hijyeniktir bu nedenle enfeksiyon kapma riskiniz neredeyse yoktur. Ayrıca ülkede hizmet sunan doktorlar alanında başarılıdır. Öncesinde stajyer eğitimi ve ardından asistanlık sonrasında uzmanlık aşamalarına geçerler. Dolayısı ile bu süre zarfında çok fazla hasta ile karşılaşırlar. Pek çok ziyaretçinin yaptığı yoruma göre Türkiye’de tedavi görmek oldukça avantajlıdır.

Türkiye’de tedavi görmenin bir diğer avantajı ise maliyettir. Türkiye’de diş köprüsü maliyeti çok değişken olsa da ortalama %60 tasarruf edersiniz. Çünkü bu ülkede yaşam maliyeti son derece düşük ve döviz kuru yüksektir. Sizin paranız bu ülkede değer görür. Önemli olan alanında iyi bir klinik bularak kesin olarak fiyatta anlaşmak olacaktır. Transfer ve otel gibi aşamalarda da sizlere gereken destek verilir. Sizler de Türkiye’de diş köprüsü tedavisi olmak istiyorsanız bizimle iletişime geçerek en iyi kliniği bulabilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık